Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Το πρώτο ξενοδοχείο του κόσμου μέσα σε λατομείο!

Προσφέρει θέα στον «κάτω κόσμο»

15 Φεβρουαρίου 2019 10:51
Το πρώτο ξενοδοχείο του κόσμου μέσα σε λατομείο!

Το InterContinental Shanghai Wonderland δεν προσφέρει θέα σε πόλη, σε βουνοκορφές, σε παραλίες. Προσφέρει κάτι διαφορετικό: θέα στον «κάτω κόσμο»

Ένα σύγχρονο αρχιτεκτονικό θαύμα. Το InterContinental Shanghai Wonderland δεν προσφέρει θέα σε πόλη, σε βουνοκορφές, σε παραλίες. Προσφέρει κάτι διαφορετικό: θέα στον «κάτω κόσμο».

Στην πόλη Σονγκτζιάνγκ, σύμφωνα με το ΑΠΕ, 35 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Σαγκάης, οικοδομήθηκε σε διάστημα μιας δεκαετίας σε ένα εγκαταλελειμμένο λατομείο, βάθους 88 μέτρων. Εγκαίνια έγιναν αυτόν τον μήνα.Το ξενοδοχείο διαθέτει 337 δωμάτια, σε 18 ορόφους, οι 16 εκ των οποίων είναι κάτω από την επιφάνεια του εδάφους και οι δύο μέσα στο νερό.

Όλα τα δωμάτια – εκτός από τα «υποβρύχια» – έχουν από το μπαλκόνι τους θέα των καταρρακτών που βουτάνε κάτω στα τοιχώματα του λατομείου, αλλά και του υάλινου «καταρράκτη» που έχει χτιστεί στο κέντρο του ξενοδοχείου πολυτελείας.

Στον υψηλότερο όροφο, ένας πλούσιος rooftop garden. Στους δύο ορόφους μέσα στο νερό, εστιατόριο και ξενώνες με θέα σε ενυδρείο βάθους 10 μέτρων. Το «ισόγειο» φιλοξενεί πισίνα και άλλες διευκολύνσεις για χαλάρωση.

Στους τρελαμένους με την αδρεναλίνη, το με εμβαδόν 61.000 τετραγωνικών μέτρων κατάλυμα προσφέρει δυνατότητα για bungee jumping και για αναρρίχηση στις πλευρές του λατομείου.

Σύμφωνα με το βρετανικό γραφείο design Atkins, το κτίσμα είναι ένα εκπληκτικό επίτευγμα αρχιτεκτονικής και μηχανικής, απαιτώντας περισσότερους από 5.000 αρχιτέκτονες, μηχανικούς, σχεδιαστές και εργάτες για να ολοκληρωθεί. Ο επικεφαλής μηχανικός Τσεν Σιασιάνγκ πρόσθεσε ότι το πρότζεκτ ήταν τόσο αντισυμβατικό – το χαρακτήρισε «αγώνα κατά της βαρύτητας» – που η ομάδα του ανέπτυξε καινούργιες μεθόδους οι οποίες κατέληξαν σε 39 πατέντες.

Ως προς την «πράσινη» διάστασή του, ο σχεδιασμός του έγινε με φιλικές προς το περιβάλλον Αρχές, και θα παράγει ενέργεια, θέρμανση και φωτισμό από γεωθερμικές και ηλιακές πηγές.

Η τοποθεσία είναι εύγλωττη: το InterContinental Shanghai Wonderland είναι κοντά στην οροσειρά Σεσάν, στο National Forest Park του Σεσάν και στους Βοτανικούς Κήπους Τσενσάν.

 

Travel

Ροή ειδήσεων

Share