Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Εσείς τα γνωρίζατε; Αυτά είναι τα μυστικά που οι αεροπορικές εταιρείες σας κρύβουν!

Κι όμως!

11 Φεβρουαρίου 2019 19:10
Εσείς τα γνωρίζατε; Αυτά είναι τα μυστικά που οι αεροπορικές εταιρείες σας κρύβουν!

Ο κόσμος της πολιτικής αεροπορίας εξακολουθεί και είναι ένα περίπλοκο μέρος!

Μετά από τόσα χρόνια, δεν υπάρχει τίποτα πιο φυσιολογικό από το να βρίσκονται 200 άτομα σε έναν μεταλλικό σωλήνα υπό πίεση ο οποίος συνδέεται με έναν κινητήρα και μεταφέρεστε με ταχύτητα 800 χιλιομέτρων ανά ώρα, ενώ εσείς πίνετε αμέριμνοι το ποτό σας ή παρακολουθείτε μια ταινία!

Υπάρχουν όμως πολλά περίεργα πράγματα γύρω από την πτήση σας που οι περισσότεροι επιβάτες αγνοούν και οι αεροπορικές εταιρείες δεν σας λένε!

Εδώ θα διαβάσετε μερικά από αυτά τα «μυστικά»

Οι μάσκες οξυγόνου δεν επαρκούν για πολύ ώρα

Η κίτρινη μάσκα οξυγόνου που βλέπετε να πέφτει σε όλες τις ταινίες με αεροπλάνο ή κατά την επίδειξη των σωστικών πριν την απογείωση, είναι αυτή που θα σας τροφοδοτήσει με οξυγόνο σε περίπτωση κινδύνου. Εάν η πίεση της καμπίνας πέσει, τότε οι μάσκες αυτόματα θα πέσουν. Θα πρέπει να παραμείνετε στο κάθισμά σας και να τοποθετήσετε τη μάσκα σας.

Αναρωτηθήκατε ποτέ τι συμβαίνει όταν τραβάτε τη μάσκα σας; Στις περισσότερες περιπτώσεις υπάρχουν γεννήτριες οξυγόνου που βρίσκονται πάνω από κάθε κάθισμα. Αυτές βοηθάνε στην τροφοδότηση με οξυγόνο, για όση διάρκεια μέσα στην καμπίνα δεν υπάρχει αρκετός αέρας. Αυτό συμβαίνει μέχρι το αεροπλάνο να «κατέβει» στα 8.000 με 5.000 πόδια.

Ωστόσο αυτές οι γεννήτριες δεν είναι απεριόριστες. Επαρκούν περίπου 15-20 λεπτά για κάθε επιβάτη. Ο χρόνος είναι αρκετός για να φτάσει το αυτοκίνητο σε χαμηλότερο υψόμετρο.

Υπάρχει περίπτωση το αεροσκάφος να μείνει από καύσιμα και να μην κινδυνέψει

Ένα αεροσκάφος μπορεί να μείνει από καύσιμα είτε από ελλειπή σχεδιασμό είτε από κάποιο κίνδυνο. Αναλόγως το υψόμετρο, το αεροπλάνο μπορεί να ταξιδέψει ακόμα και έως 100 μίλια. Υπάρχει μια ειδική συσκευή, το RAT το οποίο παίρνει ενέργεια από τον αέρα και την μετατρέπει σε ηλεκτρική και έτσι δίνει ενέργεια στα όργανα του αεροσκάφους. Με αυτό οι πιλότοι μπορούν να έχουν ενεργά όλα τα συστήματα και να πετάξουν το αεροσκάφος ακόμα και χωρίς καύσιμα!

Οι τουαλέτες δεν είναι ακριβώς κλειδωμένες!

Εσείς μπορεί να πηγαίνετε στο μπάνιο στο αεροπλάνο, να κλειδώνετε και να νομίζετε ότι είναι κλειδωμένα! Στην ουσία όμως δεν είναι 100%! Οι πόρτες ασφαλείας στο μπάνιο των αεροσκαφών, μπορεί να ανοίξει από την εξωτερική μεριά ακόμα και εάν είναι κλειδωμένες, για λόγους ασφαλείας.

Τα μέρη του αεροπλάνου δεν είναι τόσο καθαρά όσο νομίζετε!

Πολλά μέρη του αεροπλάνου, όπως τα τραπεζάκια και οι επιφάνειες, δεν είναι τόσο καθαρά όσο νομίζετε! Αν και οι εταιρείες προσπαθούν να τα κρατάνε όλα πάντα καθαρά, κάτι τέτοιο όμως στον λίγο χρόνο που έχουν στο αεροδρόμιο δεν είναι εφικτό! Σύμφωνα με μελέτες, το πιο βρώμικο σημείο ενός αεροπλάνου είναι τα τραπεζάκια που βρίσκονται σε κάθε κάθισμα.

Τι γίνεται εάν πεθάνει κάποιος εν ώρα πτήσης

Με δισεκατομμύρια ανθρώπους να πετάνε κάθε χρόνο σε πτήσεις σε όλο τον κόσμο, είναι αναπόφευκτο να πεθάνουν και άνθρωποι μέσα στο αεροπλάνο.Παρόλο που τα πληρώματα θα καταβάλλουν κάθε προσπάθεια και θα επιστρέψουν στο πλησιέστερο αεροδρόμιο, μερικές φορές κάποια πράγματα είναι αδύνατον να αντιστραφούν.
Εάν το πλήρωμα βεβαιωθεί ότι ο επιβάτης έχει πεθάνει, θα αποθηκεύσει το σώμα με σεβασμό και όσο το δυνατόν μακριά από τους άλλους επιβάτες.

Εάν υπάρχει χώρος, το σώμα θα τοποθετηθεί σε καθίσματα που δεν είναι κατειλημμένα από άλλους επιβάτες(σε μια ολόκληρη σειρά). Μερικές αεροπορικές εταιρείες, όπως η Singapore Airlines, εφοδιάζει τα αεροπλάνα της με ειδικά ντουλάπια πτώματος για την αποθήκευση των θανόντων σε μεγάλες πτήσεις.

Τα αεροπορικά εισιτήρια δεν έχουν καθορισμένη τιμή

Οι τιμές στα αεροπορικά εισιτήρια δεν είναι καθορισμένες και εξαρτώνται από τη ζήτηση που έχει κάθε δρομολόγιο και ανάλογα την εποχή. Μπορεί το ίδιο δρομολόγιο σήμερα να κοστίζει 30€ και αύριο να πάει στα 140€ επειδή το αεροπλάνο αρχίζει και γεμίζει. Έτσι, μόλις δείτε μια καλή τιμή μην την αφήσετε ανεκμετάλλευτη!

 

Travel

Ροή ειδήσεων

Share