Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Πήλιo: Η πιο όμορφη απόδραση! Που να φας, τι να δεις και που νια πιες χουχουλιάρικα τον καφέ σου!

Άγρια ομορφιά!

4 Νοεμβρίου 2018 13:20
Πήλιo: Η πιο όμορφη απόδραση! Που να φας, τι να δεις και που νια πιες χουχουλιάρικα τον καφέ σου!

Θέλεις να αλλάξεις παραστάσεις, να ξεφύγεις (εντελώς) από το γκρίζο της πόλης, να φας καλά και να γυρίσεις πίσω στην ρουτίνα ανανεωμένος και ευδιάθετος; Το Πήλιο είναι αναμφίβολα το μέρος που θα στα προσφέρει όλα αυτά απλόχερα.

Το βουνό απέναντι από τον Βόλο σφύζει από ζωή αυτή την περίοδο, καθώς όλο και περισσότεροι Θεσσαλονικείς, φοιτητές και οικογένειες από τον Βόλο και την Αθήνα το επισκέπτονται συχνότερα τώρα που χειμωνιάζει.

Γιατί όμως το Πήλιο ήταν και είναι ένας από τους πιο hot φθινοπωρινούς- χειμερινούς προορισμούς;

Η απάντηση βρίσκεται στις πολλές επιλογές του.

Η πλατεία στην Μακρινίτσα.

Εχει όμορφους ξενώνες μέσα στην φύση, αλλά και ακριβά ξενοδοχεία, απλά παραδοσιακά ταβερνάκια με θέα, αλλά και λουξ εστιατόρια και χουχουλιάρικες καφετέριες για οικογένειες ακόμη και μπαράκια για ζευγάρια.

Εχοντας υπόψιν, λοιπόν, αυτή την ποικιλία, θα πρέπει να γνωρίζεις τα παρακάτω πριν διαλέξεις που θα μείνεις.

Ξενώνες και ξενοδοχεία υπάρχουν πολλά, αλλά κάθε χωριό προσφέρει άλλα πράγματα.

Στην Πορταριά θα μείνεις αν ψάχνεις για ένα ήσυχο μέρος με πολλές επιλογές για φαγητό και ποτό μέχρι αργά το βράδυ.

Στην Μακρινίτσα από την άλλη θα πας αν θέλεις να διανυκτερεύσεις σε ένα κοσμοπολίτικο χωριό με πολύ κόσμο το πρωί και πάρα πολλές επιλογές για βόλτα και φαγητό που το βράδυ όμως «ησυχάζει» πολύ.

Η πλατεία στην Πορταριά.

Οσο για τις Μηλιές, εκεί μένουν όσοι θέλουν να απομονωθούν σε ένα μικρό γραφικό χωριό με πολλή φύση, λίγα μαγαζιά.

Οπου και να επιλέξεις πάντως οι αποστάσεις δεν είναι μακρινές με το αυτοκίνητο, ενώ φυσικά υπάρχουν και άλλα χωριά για να περάσεις το ΣΚ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Θλίψη: "Έφυγε" από τη ζωή γνωστή παίκτρια του "Voice" στα 49 της!

  • Φαγητό

Οι παραδοσιακές πίτες του Πηλίου, όπως και τα τοπικά κρέατα και το σπετζοφάι του είναι τα τρία πιάτα που πρέπει να παραγγείλεις όπου και να πας.

Οι τρεις ταβέρνες πάντως που ξεχωρίσαμε στα τρία παραπάνω χωριά είναι οι εξής:

Κρίτσας στην Πορταριά

Βρίσκεται στην πλατεία, πάνω από τα τραπεζάκια με τα πλατάνια και όσο παράξενο κι αν ακούγεται μπορεί όταν πας να μην βρεις τραπέζι άδειο.

Βρίσκεται στην πλατεία, πάνω από τα τραπεζάκια με τα πλατάνια και όσο παράξενο κι αν ακούγεται μπορεί όταν πας να μην βρεις τραπέζι άδειο.

Ωστόσο η αναμονή αξίζει για την τέλεια χορτόσουπά του με κομμάτια από λαχανικά, ρύζι και έναν ζωμό που δύσκολα ξεχνάς.

Επίσης αξίζει για το ντάκος με γαλοτύρι, τοπικό προϊόν του Πηλίου που θα σε καταπλήξει.

Οσο για το κυρίως, οι επιλογές είναι πολλές, αλλά το βλέμμα στο μενού τραβούν τα φαγητά της ημέρας.

Αν δεις, λοιπόν, στον κατάλογο το χοιρινό με τις χυλοπίτες και το γεμιστό μπιφτέκι με κεφαλοτύρι μην αναρωτηθείς αν αξίζουν ή όχι, καθώς είναι και τα δύο υπέροχα.

Το Κάρδαμο στη Μακρινίτσα

Το Κάρδαμο ίσως είναι ένα από τα λίγα εστιατόρια που έχει τόσο ωραία θέα και συνδυάζει βουνό και θάλασσα, όλα στο πιάτο.

Το Κάρδαμο ίσως είναι ένα από τα λίγα εστιατόρια που έχει τόσο ωραία θέα και συνδυάζει βουνό και θάλασσα, όλα στο πιάτο.

Μπορεί βέβαια να μην καταφέρεις να το απολαύσεις από την αυλή του μαγαζιού αν έχει κρύο, αλλά και το εσωτερικό του είναι φανταστικά διακοσμημένο.

Οσο για το φαγητό, εκεί θα φας ίσως την καλύτερη φάβα της ζωής σου, ενώ η σαλάτα με το ρόδι και το σύκο είναι εξίσου καταπληκτική.

Αν είσαι άτομο που αγαπά την μελιτζάνα, πρέπει να δοκιμάσεις το μοσχαράκι με μελιτζάνα στην κατσαρόλα και από την άλλη αν θέλεις να φας φοβερό κατσικάκι, εκεί θα γλύφεις και τα δάχτυλά σου.

Οσο για το γλυκό, να ξέρεις πως στο τέλος προσφέρει και τέλεια πορτοκαλόπιτα, αν και θα έχεις σκάσει μέχρι τότε, καθώς οι μερίδες του είναι μεγάλες.

Το Σαλκίμι στις Μηλιές

Στο Σαλκίμι θα ενθουσιαστείς με την κοτόπιτά του, μιας και το φύλλο λιώνει στο στόμα μαζί με την γέμιση, ενώ τα χοιρινό φιλέτο γεμιστό με κεφαλογραβιέρα θα ευχαριστήσει στο έπακρον τον ουρανίσκο σου.

Πολύ παρεΐστικο στέκι με πολύ ευγενικό προσωπικό. Στο Σαλκίμι, λοιπόν, θα ενθουσιαστείς με την κοτόπιτά του, μιας και το φύλλο λιώνει στο στόμα μαζί με την γέμιση, ενώ τo χοιρινό φιλέτο γεμιστό με κεφαλογραβιέρα θα ευχαριστήσει στο έπακρον τον ουρανίσκο σου.

Πολύ γευστικό είναι και φιλέτο κοτόπουλο, το οποίο συνοδεύεται με χωριάτικες πατάτες. Στο τέλος μην φύγεις βιαστικά, ο κορμός σοκολάτας παραγωγής τους θα σε κάνει να φύγεις από το Σαλκίμι γλυκαμένος.

Τι να δεις (και που να βγάλεις φωτό)

Οσοι έχουν πάει στο Πήλιο γνωρίζουν πως το ατού του είναι οι πλατείες.

Και τα τρία χωριά έχουν τόσες ωραίες πλατείες που στο τέλος θα δυσκολευτείς να διαλέξεις την καλύτερη.

Ο «Μουτζούρης» στις Μηλιές

Από την μία η Πορταριά έχει μία όμορφη πλατεία με έναν τεράστιο πλάτανο που στον κόρμο του μία πηγή ξεδιψάει τους ντόπιους.

Μάλιστα αν καθίσεις να πιεις καφέ στην πλατεία (που επιβάλλεται) οι μαγαζάτορες θα σε προτρέψουν να γεμίσεις το ποτήρι σου από την πηγή, καθώς είναι πολύ καλύτερο από αυτό της βρύσης.

Αν πάλι φτάσεις στην Μακρινίτσα μετά από τα γραφικά,πετρόχτιστα στενά με τα μικρά, παραδοσιακά μαγαζάκια θα βρεθείς μπροστά σε μία τεράστια πλατεία που τον μάτι σου δεν την χωρά όλη.

Το μονοπάτι των Κενταύρων στην Πορταριά

Από την μία το λαογραφικό μουσείο, από την άλλη οι γραφικοί ξενώνες που δεσπόζουν από πάνω από την πλατεία και στο βάθος τα πλατάνια, αλλά και η πανέμορφη θέα προς τον Βόλο θα σε καθηλώσουν.

Οσο για τις Μηλιές, η πλατεία εκεί θα σε μαγέψει με την φυσική ομορφιά της και την θέα προς την θάλασσα (από την πίσω μεριά του βουνού και όχι προς τον Βόλο).

Θεα η Μακρυνίτσα από μακριά.

Σε κάθε περίπτωση μην ξεχάσεις να ανέβεις το μονοπάτι των Κενταύρων στην Πορταριά, θα χρειαστείς απαραιτήτως αθλητικά παπούτσια, καθώς και να κατέβεις το μονοπάτι προς το παλιό αμαξοστάσιο στις Μηλιές. Το δάσος και το ξύλινο τρενάκι που κάνει στάση στο χωριό θα σε ωθήσουν στο να βγάλεις το κινητό από την τσέπη σου.

Η φύση οργιάζει στο μονοπάτι των Κενταύρων

Περπάτησε επίσης και προς τις ράγες του τρένου στις Μηλιές καθώς πίσω από εκεί υπάρχει ένας κρυφός καταρράκτης.

  • Γλυκό- Ζεστή σοκολάτα

​​​​

Θέα απο το Αερικό

Το καλύτερο γλυκό και τις περισσότερες επιλογές σε ζεστή σοκολάτα θα τα βρεις στο Αερικό, ένα μαγαζί μεταξύ Πορταριάς και Μακρινίτσας.

Το αερικό είναι γεμάτο όλη μέρα. Τώρα που έχει καλό καιρό, οι περισσότεροι κάθονται στην πολύχρωμη αυλή του το πρωί και το βράδυ μπαίνουν μέσα όπου και απολαμβάνουν την τέλεια θέα. Το τσιζκέικ του είναι μοναδικό, όπως και η ζεστή σοκολάτα γάλακτος!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Θρίλερ στον αέρα με Boeing με 166 επιβάτες: Σηκώθηκαν F-16!

με συνοδεία βάφλας φυσικά!

Επίσης πολύ καλή επιλογή για καφέ είναι ο Αλχημιστής στην Πορταριά και το Art Cafe με πολύ ωραία θέα στην Μακρινίτσα.

  • Extra Tips:

Αν μείνεις Πορταριά προτίμησε να περπατήσεις με τα πόδια μέχρι την Μακρινίτσα ή το αντίθετο. Η απόσταση είναι μόλις 2 χιλιόμετρα και το τοπίο κατά την διάρκεια της βόλτας αξίζει και με το παραπάνω.

Θεα από τις Μηλιές

Επίσης μπορείς να πας από την Πορταριά στις Μηλιές με τον "Μουτζούρη", το ξύλινο τρενάκι που αναφέραμε παραπάνω. Το τρενάκι περνά κυριολεκτικά μέσα από το δάσος του Πηλίου, η διαδρομή διαρκεί περίπου 1μιση ώρα και το δρομολόγιο είναι κάθε Σαββατοκύριακο. Φρόντισε μόνο να κλείσεις θέση πριν πας, καθώς μπορεί να μην βρεις τελευταία στιγμή.

 

Travel

Ροή ειδήσεων

Share