Κυριακή, 27 Σεπτεμβρίου 2020

Διαγωνισμός Athensmagazine.gr: Κερδίστε 4 διπλές προσκλήσεις για την παράσταση "Dr. Jekyll & Mr. Hyde"!

Πάρτε μέρος τώρα!

21 Νοεμβρίου 2018 15:32
Διαγωνισμός Athensmagazine.gr: Κερδίστε 4 διπλές προσκλήσεις για την παράσταση

Σούπερ διαγωνισμός από το Athensmagazine.gr, το οποίο σας στέλνει να παρακολουθήσετε την "Dr. Jekyll & Mr. Hyde" στο Θέατρο ΑΡΓΩ!

Συγκεκριμένα το Athensmagazine.gr κληρώνει 4 διπλές προσκλήσεις, 2 για το Σάββατο 24 Νοεμβρίου και 2 για την Κυριακή 25 Νοεμβρίου!

Διαβάστε αναλυτικά στο συγκεκριμένο post (ΕΔΩ) τι πρέπει να κάνετε για να πάρτε μέρος!

Δύο λόγια για την παράσταση:

Ο Πάρης Μαντόπουλος και η ομάδα Θεάτρου και Χορού MoveInContact συνεχίζοντας το ταξίδι τους στη φανταστική λογοτεχνία παρουσιάζουν, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, την γκόθικ νουβέλα του Robert Louis Stevenson Dr. Jekyll & Mr. Hyde.


Ο Dr. Jekyll προσπαθώντας να διαχωρίσει την παρουσία του καλού και του κακού στην συνείδηση του ανθρώπου πειραματίζεται με τον εαυτό του δοκιμάζοντας ένα κοκτέιλ βαμμάτων δικής του κατασκευής. Στην διάρκεια των πειραμάτων ο Dr. Jekyll μεταμορφώνεται σε μια νέα προσωπικότητα τον Mr. Hyde. Οι συνέπειες θα είναι απρόβλεπτες. Ο Hyde απορροφώντας την κακή πλευρά του Jekyll μετατρέπεται σε έναν βάναυσο και αιμοσταγή δολοφόνο που τεμαχίζει τα θύματα του δίχως έλεος αιχμαλωτίζοντας στην ουσία τον Jekyll σε ένα πόλεμο μεταξύ καλού και κακού, συνειδητού και ασυνείδητου. Αντιμετωπίζοντας τον διαιρεμένο και αποπροσανατολισμένο εαυτό του τις στιγμές που επανέρχεται στα λογικά του ο Jekyll συνειδητοποιεί ότι μόνο ένας τρόπος υπάρχει για να αντιμετωπίσει τον Hyde…


Το Dr.Jekyll & Mr.Hyde εκδόθηκε το 1886. Αφορμή για την συγγραφή του ήταν ένας εφιάλτης του συγγραφέα. Είναι ένα από τα πιο διάσημα έργα στον κόσμο. Ο αντίκτυπος της νουβέλας ήταν τέτοιος που η έκφραση “Jekyll & Hyde” χρησιμοποιείται στην καθομιλουμένη για ανθρώπους με μια απρόβλεπτα διπλή φύση. Στη φροϋδική θεωρία, οι σκέψεις και οι επιθυμίες που εκτοπίστηκαν στο ασυνείδητο μυαλό παρακινούν τη συμπεριφορά του συνειδητού μυαλού. Αν κάποιος εξαφανίσει όλο το κακό στο ασυνείδητο μυαλό σε μια προσπάθεια να είναι εντελώς «καλός» μπορεί να οδηγήσει στην ανάπτυξη ενός χαρακτήρα τύπου Hyde. Επίσης το έργο έχει επισημανθεί ως ένας από τους καλύτερους οδηγούς της βικτωριανής εποχής γιατί τονίζει ιδιαίτερα την κοινωνική υποκρισία δηλώνοντας αυτό που κυρίως επικρατούσε, «προς τα έξω αξιοπρέπεια και εσωτερικά λαγνεία».

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:


Σκηνοθεσία-Χορογραφία-Διασκευή: Πάρης Μαντόπουλος


Μετάφραση : Ιφιγένεια Ντούμη


Παίζουν οι : Νικήτας Αναστόπουλος

Ελένη Ζουρελίδου

Ολίνα Μανωλοπούλου

Σάββας Σωτηρόπουλος

Νίκος Τσιμάρας


Μουσική Επιμέλεια : Πάρης Μαντόπουλος

Στο Θέατρο ΑΡΓΩ - Ελευσινίων 15, Αθήνα


Παραστάσεις: Κάθε Σάββατο στις 21:00 και Κυριακή στις 19:00- Διάρκεια: 90΄
Γενική είσοδος : 12 ευρώ / Μειωμένο : 8 ευρώ
Έναρξη παραστάσεων: Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2018

 

Διαγωνισμοί

Ροή ειδήσεων

Share