Πέμπτη, 09 Δεκεμβρίου 2021

3+1: Τα πιο in στέκια για κρασί στην Αθήνα

Μια δοκιμή σίγουρα θα σας πείσει!

14 Ιουνίου 2021 14:26
3+1: Τα πιο in στέκια για κρασί στην Αθήνα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Αν είστε wine lover τότε τo Athensmagazine.gr σας παρουσιάζει τις καλύτερες επιλογές για να απολαύσετε το κρασί σας στα πιο in στέκια της Αθήνας. Ενώ παράλληλα σας προτείνει και τα καλύτερα μαγαζιά για το πιο νόστιμο brunch, που σίγουρα πρέπει να τα επισκεφτείτε.

Vintage wine bar&bistro

Το Vintage είναι ένα μπαρ κρασιού μπιστρό που ανήκει και λειτουργεί από τους εστιάτορες Iza & Panos Kyriazis. Το ζευγάρι είχε επιστρέψει στην Αθήνα το 2013 μετά από χρόνο που αφιερώθηκε στα Ιωάννινα (όπου είχαν οικογενειακό εστιατόριο) και ήθελε να αναδημιουργήσει κλασικό μπιστρό στην καρδιά της ιστορικής Αθήνας με μεγάλη ποικιλία κρασιών από ελληνικούς και διεθνείς αμπελώνες.

Info: MItropoleos 66-68 10563 Αθήνα

Heteroclito cave & bar a vin

Ένας προορισμός κρασιού στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας, όπου μπορεί κανείς να γνωρίσει και να δοκιμάσει τον ελληνικό αμπελώνα και τις ελληνικές μάρκες κρασιού. Ακολουθήστε τις διαδρομές κρασιού σε όλη την Ελλάδα, ανακαλύψτε τις καλύτερες από όλες τις τοπικές ποικιλίες - γνωστές, διάσημες, ειδικές, σπάνιες, διαφορετικές, μοναδικές και άγνωστες - δοκιμάστε ένα ποτήρι κρασί από Έλληνες παραγωγούς, βρείτε τις αγαπημένες σας ετικέτες μεταξύ γνωστών εμπορικών σημάτων και επεκτείνετε οι ορίζοντες του κρασιού σας δοκιμάζουν κρασιά από νέους, πολλά υποσχόμενους παραγωγούς που προτείνουν νέες εμπειρίες κρασιού.

Info: 2, Fokionos 10563 Αθήνα

Warehouse

Μια αποθήκη, που κλείνει μέσα της όλη μας την αγάπη και την τεχνογνωσία για τον καφέ, το κρασί, τα cocktail και τις ωραίες γεύσεις. Στο Warehouse έχουμε πάθος για αυτό που κάνουμε αλλά μας αρέσει η απλότητα. Εδώ θα βρείτε ένα χαρμάνι προϊόντων, εμπειριών και ανθρώπων, όπου είναι όλοι ευπρόσδεκτοι.

Info: Mavromichali & Valtetsiou 21 10680 Αθήνα

Paleo

Μια παλιά αποθήκη καπνών έχει μετατραπεί σε ένα άκρως ατμοσφαιρικό wine bar – διατηρώντας όμως την ιδιαιτερότητα και την ταυτότητα του χώρου. O σομελιέ, δημιουργός και ιδιοκτήτης, Γιάννης Καϋμενάκης έχει προσθέσει πάνω από 360 ετικέτες, από περιοχές όπως η Νότια Γαλλία, η Ισπανία, η Ιταλία και φυσικά από τους ελληνικούς πλούσιους αμπελώνες.

Στον κατάλογο -πέρα από αρκετά πιάτα για να συνοδέψεις το κρασί σου- θα βρεις ετικέτες που τιμολογούνται ελάχιστα πάνω από την τιμή λιανικής πώλησης, αλλά και άλλες πιο premium, σπάνιες και κατ’επέκταση πιο ακριβές επιλογές.

Info: Πολυδεύκους 39, Πειραιάς

undefined

 

Wine Bars

Ροή ειδήσεων

Share