Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

6+1: Τα καλύτερα wine bar της Αθήνας και το Manouka ένα new entry με μαγική θέα την Ακρόπολη και το Λυκαβηττό

Το Athensmagazine.gr σας παρουσιάζει τα καλύτερα wine bar για τους λάτρεις του κρασιού

18 Μαΐου 2021 15:14
6+1: Τα καλύτερα wine bar της Αθήνας και το Manouka ένα new entry με μαγική θέα την Ακρόπολη και το Λυκαβηττό
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ξεκίνησαν από το εξωτερικό και έκαναν την εμφάνισή τους και στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια, κερδίζοντας αμέσως αρκετούς fans. O λόγος για τα wine bars, τα οποία από την πρώτη στιγμή που ξεκίνησαν έκλεψαν τις εντυπώσεις προσφέροντας έναν εναλλακτικό τρόπο διασκέδασης.

Για όσους είναι λάτρεις του καλού κρασιού και θέλουν να γνωρίσουν νέες γεύσεις και ποικιλίες, σε συνδυασμό με την απαλή μουσική και την ελαφριά, ευχάριστη ατμόσφαιρα είναι ο κατάλληλος προορισμός. Το Athensmagazine.gr σας παρουσιάζει τα top wine bar της Αθήνας, όπως επίσης και το ολοκαίνουριο εντυπωσιακό Manouka που θα σας συναρπάσει με την μαγευτική του θέα.

Manouka

Tο καινούργιο wine bar με την υπογραφή του Mάνου Στρατάκη, πήρε το όνομά του από ένα καλλωπιστικό φυτό με όμορφα ροζ και λευκά λουλούδια που ανήκει στην ίδια οικογένεια με τη μυρτιά, ιθαγενές στην Αυστραλία και στη Νέα Ζηλανδία. Θα το βρείτε στον έβδομο όροφο του ξενοδοχείου Utopia, στην Ερμού, λίγο πριν την Καπνικαρέα, όπου θα μπορείτε να απολαύσετε το κρασί σας με θέα την Ακρόπολη από τη μία και τον Λυκαβηττό από την άλλη.

Ιδανικό μέρος, γεμάτο φως και καλαίσθητη χαλαρή γήινη διακόσμηση (ξύλου, μπαμπού, σχοινιού) για να ξεκινήσεις από το πρωί ξεφυλλίζοντας το μενού του πρωινού και του brunch διαλέγοντας δουλεμένες ελληνικές γεύσεις, που συνδυάζονται με εξαιρετικό καφέ και αφρώδη εκπλήξεις και να παραμείνεις μέχρι το βράδυ για τις εναλλασσόμενες και ανοδικές γαστρονομικές και drinking εμπειρίες των lunch, aperitivo, dinner και cocktail.

Info: Ερμού 46, Αθήνα 105 63.

Τα καλύτερα wine bar: Manouka

Wine Point

To Wine Point συνεργάζεται αποκλειστικά με ελληνικούς αμπελώνες, μετρώντας πάνω από 200 ετικέτες. Ένα αρκετά μεγάλο κομμάτι των ετικετών αλλά και της κουζίνας του μαγαζιού -η οποία περιλαμβάνει κρύα πιάτα και συνοδευτικά- προέρχονται από μικρούς παραγωγούς, σε μια προσπάθεια των υπευθύνων να στηρίξουν την ελληνική μικρομεσαία επιχείρηση.

Υπάρχουν όλες οι ποικιλίες οίνου, όπως η Κυδωνίτσα και το Βερτζαμί, ενώ σερβίρονται και σπιτικά αποστάγματα, τα οποία θα μπορούσαν κάλλιστα να χαρακτηριστούν ως "ελληνικά μπράντι". Το προσωπικό είναι άκρως εξειδικευμένο, καθώς εργάζονται τέσσερις οινολόγοι.

Η μουσική είναι συνήθως blues και jazz, ωστόσο μπορεί και να αλλάξει ανάλογα με τις διαθέσεις του κόσμου. Η διακόσμηση ακολουθεί τα πρότυπα ενός κλασικού wine bar, με ράφια γεμάτα μπουκάλια, όμως εδώ η διαφορά γίνεται από τους πίνακες οι οποίοι υπάρχουν και είναι ζωγραφισμένοι από κόκκινο κρασί από τη ζωγράφο Katarina Vasickova!

Info: Ακρόπολη, Αθανασίου Διάκου και Πορινού 2.

Τα καλύτερα wine bar: Wine Point

Caravin wine bar

Καραβάνι και κρασί, οίνος και ταξίδι. Τρεις γυναίκες, παθιασμένες με το κρασί και τα ταξίδια , έδωσαν στο κοινό τους όραμα μορφή. Caravan και wine και εγένετο Caravin!

Το φωτεινό και σπιρτόζικο μπαρ που άνοιξε τις...κάνουλες πριν μερικούς μήνες προς χαρά των οινόφιλων, σερβίρει τα προϊόντα οινοπαραγωγών, από ελληνικούς αμπελώνες. Οι εκλεκτές ετικέτες συνοδεύονται από έναν ευέλικτο κατάλογο κατάλογο γεύσεων.

Info: Ακάμαντος 11 Θησείο

Τα καλύτερα wine bar: Caravin wine bar

Fabrica de Vino

Από τα πρώτα wine bar στην Αθήνα, στον κατάλογο συμπεριλαμβάνονται 650 ετικέτες κρασιού από όλη την Ελλάδα, εκ των οποίων οι 95 σερβίρονται σε ποτήρι. Στα ποτήρια υπάρχουν μεζούρες στα 75ml και στα 150ml, οι οποίες βοηθούν στο να μετριούνται οι ποσότητες που είναι για δοκιμή και για κατανάλωση.

Στα συν το ότι λειτουργεί και σαν κάβα, έχοντας διαφορετικές τιμές στον κατάλογο για τα take away. Η κουζίνα προσφέρει κρύα και ζεστά πιάτα όπως πίτες και τάπας, με τα δεύτερα να μαγειρεύονται με έναν "πιο ελληνικό" τρόπο.

Το "Fabrica" είναι χωρισμένο σε τρία μέρη: το bar, με μία industrial και ελαφρώς νεοκλασική διακόσμηση στο οποίο μπορεί κανείς να απολαύσει το ποτό του όρθιος, το casa, όπου κάποιος μπορεί να καθίσει, με τη διακόσμηση να είναι πιο παραδοσιακή με ανατολίτικα στοιχεία και το κελάρι, όπου κάθε Κυριακή φιλοξενεί έντεχνη βραδιά, στην οποία με το άνοιγμα φιάλης προσφέρεται δωρεάν μπουφές.

Info: Aθήνα, Εμμανουήλ Μπενάκη 3.

Τα καλύτερα wine bar: Fabrica de Vino

King's Theater Wine Bar

Εντυπωσιακό, παραμυθένιο σκηνικό που θυμίζει κάστρο! Αυτό το ιδιαίτερο wine bar μιλάει κρητικά με οίνο αποκλειστικά από τη μεγαλόνησο, με περίπου 40 ετικέτες γλυκές και αφρώδεις, που σερβίρονται και σε ποτήρι.

Άρωμα Κρήτης έχει και το wine pairing μ ε πλατό αλλαντικών και τυριών όπως γαλομυζήθρα, τρυποτύρι, πικάντικη γραβιέρα, αλλά και απάκι, καπνιστή πανσέτα και παστράμι. Ο χώρος που άνοιξε πριν λίγους μήνες μοιράζεται σε τέσσερις αίθουσες: Το αίθριο, η γαλλική κρεβατοκάμαρα, το ιπποτικό και η royal σάλα.

Info: Καραϊσκάκη 26 Ψυρρή.

Τα καλύτερα wine bar: King's Theater Wine Bar

Oιvoscent

Άνοιξε για πρώτη φορά τις πόρτες του το Δεκέμβριο του 2008. Έχει τεράστια γκάμα με σχεδόν 1.000 ετικέτες, oι οποίες έρχονται τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό, από χώρες όπως Ιταλία, Χιλή, Αργεντινή, Πορτογαλία, Ν. Αφρική, Ισπανία, Γαλλία, Αυστρία, Γερμανία και Αμερική. Τριάντα από αυτές σερβίρονται σε ποτήρι, όπως επίσης και 12 διαφορετικά αποστάγματα.

Το προσωπικό του καταστήματος φροντίζει να ανανεώνει συνεχώς το μενού (κάθε 15 μέρες), ώστε ο πελάτης να βρίσκει συνεχώς κάτι καινούριο και πρωτότυπο, ενώ χρησιμοποιείται μία φιάλη από κάθε ετικέτα, η οποία μετά τη χρήση της αντικαθίσταται από διαφορετική, επίσης ώστε οι πελάτες να γνωρίζουν νέες γεύσεις. Η διακόσμηση συνδυάζει το industrial με το αντικέ ενώ indie, jazz, trip hop, british pop και garage αποτελούν το μουσικό φάσμα.

Info: Βουλής 44, Αθήνα.

Τα καλύτερα wine bar: Oιvoscent

Heteroclito

H λειτουργία του ξεκίνησε τον Αύγουστο του 2012. Η κάβα του καταστήματος αριθμεί 200 ετικέτες κρασιών, τα οποία προέρχονται αποκλειστικά και μόνο από Έλληνες παραγωγούς και εκ των οποίων τα 20 σερβίρονται σε ποτήρι.

Τα συνοδευτικά τα οποία προσφέρονται είναι αλλαντικά και διάφορα είδη τυριών, ενώ ορισμένες μέρες σερβίρεται και ντάκος ή διάφορες τάρτες. Το όνομά του σημαίνει αυτό το "κάτι διαφορετικό", το οποίο έχουν τα στοιχεία του που συνδυάζονται στο χώρο.

Τι εννοούμε; Το ιταλικό και γαλλικό design, τα ελληνικά προϊόντα, τα ινδικά μάρμαρα, τα '70s lounge έπιπλα και η απαλή jazz μουσική, όλα αυτά τα φαινομενικά ετερόκλητα στοιχεία δημιουργούν αυτόν το μικρό αλλά ζεστό χώρο.

Info: Αθήνα, Φωκίωνος 2 και Πετράκη 30.

Τα καλύτερα wine bar: Heteroclito

 

Ροή ειδήσεων

Share