Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Είσαι λάτρης του κρασιού; Το AthensMagazine.gr σου προτείνει τα 5 καλύτερα wine bars στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας (PHOTOS)

21 Ιουλίου 2017 09:28
Είσαι λάτρης του κρασιού; Το AthensMagazine.gr σου προτείνει τα 5 καλύτερα wine bars στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας (PHOTOS)

Ξεκίνησαν από το εξωτερικό και εδώ και λίγα χρόνια ήρθαν και στην Ελλάδα, κερδίζοντας αμέσως αρκετούς fans. O λόγος για τα wine bars, τα οποία, από την πρώτη στιγμή που ξεκίνησαν, έκλεψαν τις εντυπώσεις και τον κόσμο προσφέροντας έναν τρόπο εναλλακτικής διασκέδασης. Ιδιαίτερα για όσους είναι λάτρεις του καλού κρασιού και θέλουν να γνωρίσουν και να εξερευνήσουν νέες γεύσεις και ποικιλίες, σε συνδυασμό με την απαλή μουσική και την ελαφριά, ευχάριστη ατμόσφαιρα. Εμείς βγήκαμε, βρήκαμε και σας παρουσιάζουμε το δικό μας top 5 του είδους.



1. Wine Point

To Wine Point αριθμεί 3 χρόνια ζωής. Συνεργάζεται αποκλειστικά με ελληνικούς αμπελώνες, μετρώντας πάνω από 200 ετικέτες. Ένα αρκετά μεγάλο κομμάτι των ετικετών αλλά και της κουζίνας του μαγαζιού -η οποία περιλαμβάνει κρύα πιάτα και συνοδευτικά- προέρχονται από μικρούς παραγωγούς, σε μια προσπάθεια των υπευθύνων να στηρίξουν την ελληνική μικρομεσαία επιχείρηση. Υπάρχουν όλες οι ποικιλίες οίνου, πρόσφατα προστέθηκαν νέες, όπως η Κυδωνίτσα και το Βερτζαμί, ενώ σερβίρονται και σπιτικά αποστάγματα, τα οποία θα μπορούσαν κάλλιστα να χαρακτηριστούν ως "ελληνικά μπράντι". Το προσωπικό είναι άκρως εξειδικευμένο καθώς εργάζονται τέσσερις οινολόγοι. Κάθε μήνα υπάρχει το event του "παραγωγού του μήνα", όπου δίνεται έμφαση στα προϊόντα του εκάστοτε παραγωγού, ο οποίος επίσης βρίσκεται στο μαγαζί και έρχεται σε άμεση επαφή με τον κόσμο.

Η μουσική είναι συνήθως blues και jazz, ωστόσο μπορεί και να αλλάξει ανάλογα με τις διαθέσεις του κόσμου. Η διακόσμηση ακολουθεί τα πρότυπα ενός κλασικού wine bar, με ράφια γεμάτα μπουκάλια, όμως εδώ η διαφορά γίνεται από τους πίνακες οι οποίοι υπάρχουν και είναι ζωγραφισμένοι από κόκκινο κρασί από τη ζωγράφο Katarina Vasickova!

Μας πρότειναν: Δοκιμάσαμε τους "Ιππότες" από τα κτήματα Σκούρα, ενώ επίσης μας προτάθηκε και Le Roi de montagne.
Info: Ακρόπολη, Αθανασίου Διάκου και Πορινού 2. Ώρες λειτουργίας: 13:00μ.μ. - 03:00π.μ.



2. Fabrica de Vino

Από τα πρώτα wine bar στην Αθήνα, ξεκίνησε να λειτουργεί πριν περίπου 4 χρόνια. Στον κατάλογο συμπεριλαμβάνονται 650 ετικέτες κρασιού από όλη την Ελλάδα, εκ των οποίων οι 95 σερβίρονται σε ποτήρι. Στα ποτήρια υπάρχουν μεζούρες στα 75ml και στα 150ml, οι οποίες βοηθούν στο να μετριούνται οι ποσότητες που είναι για δοκιμή και για κατανάλωση. Στα συν το ότι λειτουργεί και σαν κάβα, έχοντας διαφορετικές τιμές στον κατάλογο για τα take away. Η κουζίνα προσφέρει κρύα και ζεστά πιάτα όπως πίτες και τάπας, με τα δεύτερα να μαγειρεύονται με έναν "πιο ελληνικό" τρόπο.

Το "Fabrica" είναι χωρισμένο σε τρία μέρη: το bar, με μία industrial και ελαφρώς νεοκλασική διακόσμηση στο οποίο μπορεί κανείς να απολαύσει το ποτό του όρθιος, το casa, όπου κάποιος μπορεί να καθίσει, με τη διακόσμηση να είναι πιο παραδοσιακή με ανατολίτικα στοιχεία και το κελάρι, όπου κάθε Κυριακή φιλοξενεί έντεχνη βραδιά, στην οποία με το άνοιγμα φιάλης προσφέρεται δωρεάν μπουφές. Ακόμη, Παρασκευές και Σάββατα διοργανώνονται διάφορα live. Με εξαίρεση το κελάρι, οι μουσικές επιλογές στους άλλους δύο χώρους είναι funky, jazz, ethnic, funky soul και swing.

Μας πρότειναν: Μοσχάτο από τη νησιωτική Ελλάδα και Αγιωργίτικα από την Πελοπόννησο.
Info: Aθήνα, Εμμανουήλ Μπενάκη 3. Ώρες λειτουργίας: 11:00 π.μ. - 03:00 π.μ.



3. Para Siempre

Το Para Siempre άνοιξε στο Κολωνάκι στις αρχές του 2013. Διαθέτει 50 ετικέτες, εξαντλώντας όλη την γκάμα της ελληνικής αγοράς και εισάγοντας παράλληλα από Ιταλία, Γαλλία και Ισπανία. Αρκετές από τις ετικέτες του σερβίρονται σε ποτήρι, ενώ η κουζίνα είναι μεσογειακή, με βάση κυρίως τις ισπανικές γεύσεις όπως τάπας, παέγια, αλλά και μπρουσκέτες κ.ά. Με αυτόν τον τρόπο καθίσταται ιδανικό και για lunch break, εξ ου λοιπόν και η εξέλιξή του σε "στέκι" για στελέχη του πρακτορείου Reuters, της L'Οreal αλλά και του Ισπανού πρέσβη! Παρά όμως ότι ο κόσμος του μαγαζιού είναι αρκετά "προσεγμένος" και ότι βρίσκεται στην καρδιά της Αθήνας, οποιοσδήποτε μπορεί να το απολαύσει καθώς έχει κερδίσει το χαρακτηρισμό του φθηνού, με τα ποτήρια του κρασιού να ξεκινάνε από τα 4,5 ευρώ και το φαγητό από τα 5,5 ευρώ.

Η διακόσμηση συνδυάζει το industrial με το αντικέ, με το σύνολο να δένει από μία πολύ λεπτομερή και προσεγμένη "τεχνητή παλαίωση" στους τοίχους, την οποία επιμελήθηκε η διακοσμήτρια Δήμητρα Κουτουλογένη. Η μουσική είναι ισπανική, ιταλική ή γαλλική, με στοιχεία lounge και chillout.

Μας πρότειναν: Σειρά 9 του κτήματος Μουσών, Μοσχοφίλερο και Σαρντονέ.
Info: Κολωνάκι, Χάρητος 45. Ώρες λειτουργίας: 13:00 μ.μ. - 1:00 π.μ. και Δευτέρες 18:00 μ.μ. - 01:00 π.μ.



4. Oιvoscent

Άνοιξε για πρώτη φορά το Δεκέμβριο του 2008 και τον προσεχή Μάιο κλείνει 3 χρόνια στο χώρο στον οποίο στεγάζεται. Τεράστια γκάμα με σχεδόν 1.000 ετικέτες, oι οποίες έρχονται τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό, από χώρες όπως Ιταλία, Χιλή, Αργεντινή, Πορτογαλία, Ν. Αφρική, Ισπανία, Γαλλία, Αυστρία, Γερμανία και Αμερική. Τριάντα από αυτές σερβίρονται σε ποτήρι, όπως επίσης και 12 διαφορετικά αποστάγματα. Το προσωπικό του καταστήματος φροντίζει να ανανεώνει συνεχώς το μενού (κάθε 15 μέρες) ώστε ο πελάτης να βρίσκει συνεχώς κάτι καινούριο και πρωτότυπο, ενώ χρησιμοποιείται μία φιάλη από κάθε ετικέτα, η οποία μετά τη χρήση της αντικαθίσταται από διαφορετική, επίσης ώστε οι πελάτες να γνωρίζουν νέες γεύσεις.

Η διακόσμηση συνδυάζει το industrial με το αντικέ ενώ indie, jazz, trip hop, british pop και garage αποτελούν το μουσικό φάσμα.

Μας πρότειναν: Κόκκινο ημίγλυκο Μωραΐτη
Info: Βουλής 44, Αθήνα. Ώρες λειτουργίας: 10:00 π.μ. - 01:00 μ.μ. Κυριακές 18:00 μ.μ. - 01:00 π.μ.



5. Heteroclito

H λειτουργία του ξεκίνησε περίπου ενάμιση χρόνο πριν, στις 31 Αυγούστου του 2012. Η κάβα του καταστήματος αριθμεί 200 ετικέτες κρασιών, τα οποία προέρχονται αποκλειστικά και μόνο από Έλληνες παραγωγούς και εκ των οποίων τα 20 σερβίρονται σε ποτήρι. Τα συνοδευτικά τα οποία προσφέρονται είναι αλλαντικά και διάφορα είδη τυριών, ενώ ορισμένες μέρες σερβίρεται και ντάκος ή διάφορες τάρτες, όλα τα προϊόντα όμως απευθείας από Έλληνες παραγωγούς.

Το όνομά του σημαίνει αυτό το "κάτι διαφορετικό", το οποίο έχουν τα στοιχεία του που συνδυάζονται στο χώρο. Τι εννοούμε; Το ιταλικό και γαλλικό design, τα ελληνικά προϊόντα, τα ινδικά μάρμαρα, τα '70s lounge έπιπλα και η απαλή jazz μουσική, όλα αυτά τα φαινομενικά ετερόκλητα στοιχεία δημιουργούν αυτόν το μικρό αλλά ζεστό χώρο.

Μας πρότειναν: Aσύρτικο Σαντορίνης, Λημνιώνα και ξινόμαυρα Β.Ελλάδος.
Info: Αθήνα, Φωκίωνος 2 και Πετράκη 30. Ώρες λειτουργίας: Κυριακή - Πέμπτη 12:00 μ. – 00:30 π.μ. και Παρασκευή - Σάββατο 12:30 μ.μ. - 01:00 π.μ.

 

Ροή ειδήσεων

Share