Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

ΦΘΗΝΑ ΣΤΕΚΙΑ: Που θα πιεις καφέ με €2,50 στην Αθήνα;;;

5 Φεβρουαρίου 2015
ΦΘΗΝΑ ΣΤΕΚΙΑ: Που θα πιεις καφέ με €2,50 στην Αθήνα;;;

Ο καφές για τους Έλληνες δεν αποτελεί απλώς γευστική συνήθεια αλλά σχεδόν απαραίτητη καθημερινή έξοδο. Όσο οι Γάλλοι και οι Ιταλοί δεν χρειάζονται παρά δεκα λεπτά για ένα espressάκι στα όρθια, για εμάς ο "καφές" ακόμα αποτελεί ολοκληρωμένη και χαλαρωτική έξοδο. Και βέβαια σε μια εποχή που περισσότερο από ποτέ αναζητούμε την ιδανική σχέση ποιότητας-τιμής δεν μπορούμε παρά να εκτιμήσουμε τους χώρους που συνδυάζουν προσεγμένο περιβάλλον- καλό καφέ- προσιτές τιμές. Βρείτε εδώ 5 στέκια όπου μπορείτε ν' απολαύσετε το καφεδάκι σας έχοντας το πολύ 2,50 ευρώ στην τσέπη!


Καμπεθόν

Καμπεθόν σημαίνει ξεροκέφαλος! Αυτό το όνομα ανήκει σε ένα από τα πιο φθηνά στέκια για καφέ στη πόλη μας. Μια αυλή πίσω από ένα νεοκλασικό σπιτάκι του '60, με χαλικάκια για πάτωμα, ξύλινα τραπέζια και καρέκλες για ξεκούραση, αγιόκλημα για στέγη και γιρλάντα από φώτα που θυμίζουν παλιά Αθήνα, είναι όλα όσα θα βρεις εδώ και θα αγαπήσεις. Στέκι που ευτυχώς ακόμα το ξέρουν λίγοι, μόνο και μόνο γιατί δεν έχουν κυκλοφορήσει παραέξω οι τιμές του καφέ του! Θα αναφέρω μόνο πως ο φθηνότερος καφές στοιχίζει 1,20 ευρώ (ελληνικός μονός) ενώ ο ακριβότερος στοιχίζει μόλις 2 ευρώ (φραπέ, freddo espresso-cappuccino).
Tip: Αν πάτε βράδυ, το ροζέ κρασί και οι ποικιλίες του είναι το κάτι άλλο.

Κεραμεικού 110, (λίγο πριν την Ιερά Οδό.) Μετρό: Κεραμεικός

Διαβάστε ακόμη: TOP 5+1: Πού θα πιεις τον καλύτερο καφέ στην Αθήνα;;;


Κόκκινος Λωτός

Όσοι αγαπούν το καφέ και το κέντρο, έχουν σίγουρα περάσει από τον Κόκκινο Λωττό. Ήρεμο, παρεΐστικο με τη λογική του self service και με τις πιο χαμηλές τιμές στους καφέδες. Αν όλα όσα ψάχνεις είναι άραγμα, χαλαρές μουσικές και καλό κόσμο, θα τα βρεις εδώ σε υπερθετικό βαθμό. Και αν είσαι και τυχερός και βρεις άδειο το "μυστικό" δωματιάκι με τις πιο ανακουφιστικές μαξιλάρες του κόσμου... μην το εκμεταλλευτείς πολύ γιατί περιμένουν πολλοί στην ουρά! Οι τιμές του καφέ κυμαίνονται από 0,80 έως 1,40 ευρώ!
Tip1: Εξίσου φθηνά αλλά κυρίως καθαρά είναι τα ποτά του!
Tip2: (Μικρό μειονέκτημα) Συχνάζουν κυρίως καπνιστές.

Ζωοδόχου Πηγής 5, Εξάρχεια


Σπιρτόκουτο

Στα Πετράλωνα και κυρίως στα Άνω, οι επιλογές είναι πολλές, για κάτι όμως διαφορετικό και φθηνό επισκεφθείτε το πρωτότυπο καφέ μπαρ που ακούει στο όνομα Σπιρτόκουτο. Πρωτότυπη διακόσμηση, εναλλακτική μουσική και δράσεις όπως ανταλλαγές ρούχων, πάρτυ ραδιοφωνικών σταθμών και φθηνός καφές είναι όλα όσα καθιστούν το Σπιρτόκουτο νέο στέκι. Ο καφές ξεκινάει από 1,00 ευρώ και φτάνει μόλις τα 2,20.

Κειριαδών 15, Πετράλωνα

Διαβάστε ακόμη: KUDU Coffee Roasters: Στο Ψυχικό θα πιεις έναν από τους καλύτερους καφέδες σε όλη την Αθήνα!

Ίντριγκα

Εκεί που η Θεμιστοκλέους πεζοδρομείται, στο δεξί σου χέρι ανεβαίνοντας, θα συναντήσεις ένα καφέ-μπαρ που ίσως εύκολα το προσπεράσεις. Την επόμενη φορά πάρτο με την όπισθεν και κάτσε να πιείς ένα καφέ σε ένα από τα πιο φθηνά στέκια των Εξαρχείων. Με μόλις 2,50 ευρώ μπορείς να απολαύσεις όποιον καφέ επιθυμείς είτε στα τραπεζάκια του πεζόδρομου, είτε στο παταράκι του μαγαζιού.
Tip: Εξαιρετικές live βραδιές στο εσωτερικό του μπαρ.

Θεμιστοκλέους & Δερδενίων 60, Εξάρχεια


Αστάρι

Στο Αστάρι θα βρεις συνήθως κατοίκους της περιοχής. Πρόκειται για ένα από τα πιο ήρεμα, απόκρυφα και παλιά στέκια του Μεταξουργείου, που σερβίρει καφέ από 1,00 έως 2,30 ευρώ. Ο ιδιοκτήτης ακούει στο όνομα Αντρέας ή Κάπελας. Ένας παρ'ολίγον μαθηματικός που σήμερα διδάσκει παραδοσιακούς χορούς και αποτελεί σήμα κατατεθέν του μαγαζιού. Μια επιλογή για ήσυχες βραδιές!

Tip: "Οι μεζέδες του μαγαζιού είναι επιλεκτικοί. "Σε εμάς λέτε τι δεν τρώτε και όχι τι τρώτε" αναφέρει ο κατάλογος του μαγαζιού. Αν τύχει λοιπόν και περάσετε το βράδυ για τσιπουράκι, αφεθείτε στις επιλογές του μάγειρα!

Μαραθώνος 28, Μεταξουργείο

πηγή: www.monopoli.gr


ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΑ CLUBS & BARS ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

 

Ροή ειδήσεων

Share