Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

7+1: Τα πιο "in" καφέ με δροσιστικές αυλές στην Αθήνα

Το Athensmagazine.gr σας έχει τις καλύτερες επιλογές

1 Ιουλίου 2021 09:34
7+1: Τα πιο
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο υδράργυρος έχει ανέβει για τα καλά και έτσι το Athensmagazine.gr σας παρουσιάζει τα καλύτερα μαγαζιά στην Αθήνα με τις πιο δροσερές αυλές για να απολαύσετε τον καφέ σας. Ωστόσο δείτε και μερικά αγαπημένα παγωτατζίδικα για να δροσιστείτε με τα καλύτερα ποιοτικά και γευστικά παγωτά.

TAF

Το TAF (The Art Foundation) είναι ένας από τους πιο ζωντανούς και δημουργικούς οργανισμούς στο κέντρο της πόλης. Βρίσκεται στο Μοναστηράκι, σε μια από τις παλαιότερες και ιστορικότερες γειτονιές της Αθήνας. Στεγάζεται σε ένα κτίριο νεοκλασσικής αρχιτεκτονικής του 1870 με μια υπέροχη αυλή όπου ο επισκέπτης συναντά το ειδικά διαμορφωμένο all day cafe bar.

Στον εκθεσιακό του χώρο που βρίσκεται στον πρώτο όροφο, το TAF διοργανώνει και φιλοξενεί εικαστικές εκθέσεις και projects, ενώ στο TAF shop στο ισόγειο θα βρείτε προϊόντα Ελλήνων σχεδιαστών, στηρίζοντας έτσι την τοπική παραγωγή και δημιουργικότητα.

Info: Νορμανού 5, Μοναστηράκι

TAF αυλή

Αστερίσκος

Σε ένα πανέμορφο νεοκλασικό κτίριο του προ-προηγούμενου αιώνα, ο Αστερίσκος σε υποδέχεται στου Ψυρρή με εκλεκτό φαγητό, ψαγμένες μουσικές και πολιτιστικά δρώμενα που συμβαίνουν παράλληλα, για μια ξεχωριστή εμπειρία. Η κλασική παλιά αθηναϊκή εσωτερική αυλή έρχεται ως φυσική συνέχεια του ισογείου, που αυτούς τους μήνες είναι (και θα είναι) στα καλύτερά της.

Ένα ιδανικό σημείο συνάντησης για άκρως καλοκαιρινές παρεϊστικες μέρες και νύχτες, σε έναν περιποιημένο και ταυτόχρονα χαλαρό και ανεπιτήδευτο κατάφυτο χώρο. Στον Αστερίσκο θα ακούσεις τουλάχιστον 3-4 διαφορετικά Live κάθε εβδομάδα, τόσο νέους μουσικούς, όσο και καταξιωμένους, που όμως πάντα έχουν να δείξουν καινούργια πράγματα. Στο tapas & mezze μενού θα βρεις κατηγορίες τιμών των 4 των 5 και των 6 ευρώ.

Info: Aγίου Δημητρίου 16, Ψυρρή

Αστερίσκος Ψυρρή

Το Λοκάλι

Στο χώρο της παλιάς “Κουζίνας“ και του εμβληματικού “Cine Ψυρρή“ , η νέα άφιξη της πόλης μεταμορφώθηκε σε μια δροσερή αυλή. Πιάσε τραπεζάκι κάτω από τους σκιερούς πλάτανους και τις μουριές και επίλεξε κάποιο από τα πιάτα “για τη μέση”, τον δικό τους specialty coffee ή κάποιο από τα πρωτότυπα κοκτέιλ.

Στο Λοκάλι, που λειτουργεί από το πρωί ως αργά το βράδυ, θα βρεις οικείες και καλομαγειρεμένες γεύσεις, κάποιες από αυτές “ποτισμένες” με μπόλικη δημιουργικότητα. Οι γίγαντες γίνονται τουρσί, οι λουκουμάδες αλμυροί από μπακαλιάρο, η κρέμα τριαντάφυλλο ψήνεται και η προβατίνα μπαίνει σε χοτ ντογκ. Το Λοκάλι διαθέτει επίσης μια επιλεγμένη λίστα με καλά ελληνικά κρασιά -και όχι μόνο-, ελληνικά και ξένα αποστάγματα, ποτά και μπίρες.

Info: Σαρρή 44, Ψυρρή

Το Λοκάλι

Garden Cafe

Μια µικρή καταπράσινη όαση στο κέντρο της πόλης αντικρίζουµε πίσω από τη σιδερένια αυλόπορτα του εξαιρετικού οικήµατος που σχεδίασε το 1880 ο Γερµανός αρχιτέκτονας Ερνέστος Τσίλερ για τον φίλο και συµπατριώτη του Ερρίκο Σλήµαν, όσο ο τελευταίος ζούσε µε την οικογένειά του στην Αθήνα.

Το περίφηµο Ιλίου Μέλαθρον, όπως ονοµάστηκε, επί της Πανεπιστηµίου, σήµερα στεγάζει το Νοµισµατικό Μουσείο, ενώ η ολάνθιστη αυλή του φιλοξενεί ένα προσεγµένο και ατµοσφαιρικό καφέ.

Στον εσωτερικό arty χώρο, τα τραπεζάκια είναι λίγα, αλλά µόλις ανοίξει ο καιρός, οι µεγάλες οµπρέλες µας χαρίζουν τη σκιά τους στα τραπεζάκια κατά µήκος των ανθισµένων παρτεριών και το εξαιρετικό αίθριο υποδέχεται τους επισκέπτες του για ένα ευχάριστο διάλειµµα, σε ένα ήρεµο και δροσερό µέρος.

Info: Ιωάννου Παπαρρηγοπούλου 7, Αθήνα 105 61

Garden Cafe

Alphaville Café Bar

Φτιάχνει τη δική του «αυλή» κάτω από το δέντρο που δεσπόζει στον πεζόδρομο της Σφακτηρίας και βγάζει τραπεζάκια έξω για χαλαρό ποτάκι και cocktails. Στο Alphaville θα πιείτε καφεδάκι από νωρίς το πρωί, ενώ το βράδυ τα τραπέζια γεμίζουν, οι παρέες συρρέουν και τα ποτά βγαίνουν στη… φόρα, με κόστος 5€, ενώ τα cocktails με βάση τη ρακή ξεκινούν από 4€ και καταναλώνονται σωρηδόν. Τα «κανονικά» cocktails κοστίζουν 6€.

Info: Σαλαμίνος 37, Αθήνα 104 35

Alphaville Café Bar

Upopa Epops

Κακά τα ψέματα, μπορεί το Upopa Epops να μην είναι ο ορισμός του πράσινου, αλλά έχει τόσο προσεγμένη και γουστόζικη αυλή που δεν γίνεται να μην το αγαπήσεις με την πρώτη ματιά. Μετρώντας δύο χρόνια λειτουργίας, το μαγαζί στα Πετράλωνα έχει καταφέρει να εκμεταλλευτεί με τον πιο όμορφο τρόπο το κενό που έχουν αφήσει οι γύρω πολυκατοικίες, δημιουργώντας μία πέρα για πέρα vintage αυλή.

Παλιά, πολύχρωμα καθίσματα, κίτρινες καρέκλες, απροσδιορίστου σχήματος τραπέζια και γλάστρες με βασιλικό είναι μερικές από τις ιδιαιτερότητες της αυλής. Δοκίμασε τα υπέροχα pancakes του με μπισκότο μαζί με τον καφέ σου, αν και ο κατάλογος έχει πολλές ωραίες επιλογές και για αλμυρό.

Info: Αλκμήνης 7, Πετράλωνα

Upopa Epops

Six d.o.g.s.

Είναι κλασικός προορισμός όταν κάποιος θέλει να πάει σε ένα εναλλακτικό καφέ με αυλή στην καρδιά του κέντρου. Ο κήπος είναι σαν το μαγαζί... εναλλακτικός. Χαμηλά ξύλινα τραπεζάκια, λίγα μέτρα πάνω από το χώμα, τρεις χειροποίητες αιώρες, καθώς και μία κούνια είναι όλη και όλη η διακόσμηση του κήπου.

Όσο για το τι να πάρεις, εκτός από καφέ... να ξέρεις πως το μενού του Six d.o.g.s. επικεντρώνεται στα εποχιακά προϊόντα και έχει από milkshakes και παγωτά μέχρι και σπιτική λεμονάδα, σπιτικό Ice Tea και γλυκά.

Info: Αβραμιώτου 6-8, Μοναστηράκι, Αθήνα

Six d.o.g.s.

Noah

Μια όαση δροσιάς μια ανάσα από το κέντρο της Αθήνας, ο κήπος του Noah είναι ό,τι πρέπει για τις ανοιξιάτικες και καλοκαιρινές εξόδους. Το αντιλαμβάνεται κανείς από την πρώτη στιγμή ότι το Noah είναι κάτι ξεχωριστό αφού το καλωσόρισμα αναλαμβάνει ένα μεγάλο γλυπτό στην είσοδο.

Info: Πάρκο Ελευθερίας, Μέγαρο Μουσικής

Noah μαγαζί

 

Ροή ειδήσεων

Share