Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

12+1 υπέροχα μαγαζιά στην Αθήνα για να απολαύσετε τον καφέ σας!

Το Athensmagazine.gr σας τα παρουσιάζει

23 Ιουνίου 2021 08:20
12+1 υπέροχα μαγαζιά στην Αθήνα για να απολαύσετε τον καφέ σας!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το Athensmagazine.gr έκανε μια έρευνα και ανακάλυψε τα πιο in μαγαζιά στην Αθήνα να απολαύσετε τον καφέ σας ή το φαγητό σας τόσο στο κέντρο της πόλης όσο και στα προάστια. Παράλληλα σας παρουσιάζουμε και 4 υπέροχα καφέ στην Φωκίωνος Νέγρη που σίγουρα θα λατρέψετε.

Underdog

Φαίνεται πως ο πάλαι ποτέ πιο... θορυβώδης δρόμος του Θησείου, η οδός Ηρακλειδών, αποκτά ξανά ζωή μετά από αρκετά είναι η αλήθεια χρόνια. Πρόκειται για ένα all day project στο οποίο θα δοκιμάσεις εξαιρετικής ποιότητας καφέ.

Info: Ηρακλειδών 8, Αθήνα 118 51

Underdog: Καφέ

Οdeon

Με όνομα που προέρχεται από το... Παρίσι, το cafe-bar Odeon αποτελεί μια εξαίσια επιλογή για καφέ ή ποτό στο Μετς. Ζεστός χώρος, χαλαρή ατμόσφαιρα, ενδιαφέρων κόσμος, ακούσματα από jazz και γαλλική σκηνή, όλα δημιουργούν ένα φιλικό περιβάλλον.

Info: Μαρκ. Μουσούρου 19, Αθήνα 116 36

Odeon: Καφέ

Γιασεμί

Έχει καθιερωθεί σαν κατεξοχήν hot-spot του καλοκαιριού, όπου γίνεται το αδιαχώρητο για μια θέση στα πολύχρωμα τραπέζια στα σκαλάκια, ελάχιστοι όμως γνωρίζουν πως το εσωτερικό του είναι ένας υπέροχος cozy χώρος, ό,τι πρέπει για φθινοπωρινά ραντεβουδάκια με αχνιστό καφέ και θέα από ψηλά. Παλ χρώματα και ζεστά υλικά όπως το ξύλο δημιουργούν ένα πολύ ζεστό και οικείο ντεκόρ, ενώ οι jazz(y) μουσικές συνθέτουν με μαεστρία μια νοσταλγική φθινοπωρινή ατμόσφαιρα.

Info: Μνησικλέους 23, Αθήνα 105 55

Γιασεμί: Καφέ

Κεντρικόν

Υπόλευκες ταπετσαρίες και κάποια από τα παλιά κάδρα του μαγαζιού στους τοίχους, πεντελικό μάρμαρο στην μπάρα όπου μπορείς να καθίσεις και για φαγητό, μωσαϊκό και ξύλο στο πάτωμα δημιουργούν ένα σκηνικό μοντερνιτέ με σεβασμό στην ιστορία του χώρου. Η δράση θα ξεκινά νωρίς το πρωί με πρωινό και brunch στα τραπεζάκια της στοάς και θα συνεχίζεται μέχρι αργά για φαγητό και ποτό.

Info: Κολοκοτρώνη 3, Αθήνα 105 62

Κεντρικόν: Καφέ

Mr. Peacock

Ψάχνεις ένα μέρος που να απολαμβάνεις καθημερινά νόστιμο brunch, καφεδάκι και όσο βραδιάζει κοκτέιλ με μουσική υπόκρουση τόση όση για να χαλαρώσεις και να κουβεντιάσεις όπως πρέπει με την παρέα; Το Mr. Peacock είναι το ιδανικό στέκι στο Χαλάνδρι που διαθέτει έναν ευρύχωρο εσωτερικό χώρο και μία αυλή με φυτά και πολύχρωμα μαξιλάρια σε ένα κομψό αλλά ταυτόχρονα casual μέρος.

Info: Κατσουλιέρη 7, Χαλάνδρι 152 33

Mr. Peacock

Theory Bar & More

Ένα από τα πιο μοντέρνα και in στέκια της πόλης, βρίσκεται κρυμμένο μέσα σε μία στοά στο κέντρο της αγοράς του Χαλανδρίου και φιλοξενεί ανθρώπους όλων των ηλικιών και για όλες τις ώρες τις ημέρας. Το Theory απλώνει τραπέζια στον κήπο του, στο οποίο θα δεις μεγάλα δέντρα σε μια πανέμορφη αυλή περικυκλωμένη από ξύλινους φράχτες και λουλούδια. Μαζί με τον καφέ, απολαμβάνουμε και πρωινό, γαλλικό, αμερικάνικο ή μεσογειακό πρωινό.

Info: Πλάτωνος 14, Χαλάνδρι 152 34

Theory Bar & More

Sixteen Bar

Κλασσικό πολυσύχναστο café street bar στο κέντρο του Χαλανδρίου, ιδανικό για να μοιραστείς χαλαρές στιγμές με φίλους & οικογένεια και με πλουραλισμό σε προϊόντα café & snacks. Μία εξαιρετική πρόταση για ξεκούραση και συζήτηση, ιδανική για ηλιόλουστες μέρες, ενώ, μπορείς να την συνδυάσεις με ψώνια, μιας και βρίσκεται στην καρδιά της αγοράς του Χαλανδρίου.

Info: Πλάτωνος 16, Χαλάνδρι 152 34

Sixteen Bar

33 Squared - The Bar

Ο εσωτερικός του χώρος τόσο μικροσκοπικός, όσο και τα 33 τ.μ. του που ενέπνευσαν και για την ονομασία του. Στην Πλατεία Αναλήψεως στα Βριλήσσια, θα βρείτε αυτό το παρεΐστικο στέκι που σερβίρει υπέροχο καφέ και δείχνει ιδιαίτερη αδυναμία στα cocktails.

Info: Αναλήψεως 4, Βριλήσσια 152 38

33 βριλησσια για καφε

Η Έλλη του Κλου

Η Ελένη Νιτσόλα, εγγονή του Θανάση Κούλογλου που κάποτε είχε καφενείο στη Νέα Σμύρνη, δημιούργησε έναν κουκλίστικο all day μπαρ χώρο, με vintage αισθητική που θα σας ταξιδέψει στον χρόνο, καταρχάς για να σερβίρει τα φοβερά χειροποίητα γλυκά της.

Στη συνέχεια, όμως, ο κατάλογος μεγάλωσε και πλέον περιλαμβάνει ποτό και ασυνήθιστα cocktails με σπιτικές μαρμελάδες και βότανα, αλμυρά πιάτα, καφέδες από εξαιρετικό χαρμάνι κι αφεψήματα. Τις Παρασκευές και τα Σάββατα μπορεί να πετύχετε και κάποιο live από εναλλακτικά σχήματα της jazz και της soul.

Info: Λεωφ. Πεντέλης 110, Βριλήσσια 152 38

η έλλη του κλου βριλησσια για ποτό

Upupa Epops

Σε μια γραφική αθηναϊκή γειτονιά που μυρίζει γιασεμί και αναδίδει άρωμα από νερατζιές, ένα σύμπλεγμα εγκαταλελειμμένων σπιτιών του 1930 μετατράπηκε σε ένα all day στέκι που δεν άργησε να γίνει αστικός μύθος…Αποικιακό στυλ, artistic πινελιές, ζεστά χρώματα, vintage πλακάκια, jazz, soul, funk μουσικά ακούσματα και ταξιδιάρικη διάθεση συνθέτουν έναν ιδιαίτερο σκηνικό, κρυμμένο στα Κάτω Πετράλωνα… Διαβάστε τη συνέχεια εδώ...

Info: Αλκμήνης 7, Αθήνα 118 54

Gardes

Ένα βήμα από τον λόφο της Δεξαμενής, σε μια ήσυχη γειτονιά των Πετραλώνων, το ολοκαίνουριο Garbes προσελκύει το ενδιαφέρον αρχικά με το όνομά του, που στα λιθουανικά σημαίνει «έντιμος», αλλά και με το ξεχωριστό του στυλ. Διαβάστε τη συνέχεια εδώ...

Info: Κοίλης 33α, Αθήνα 118 52

"Ελλούδα"

"Ελλούδα" στα κυπριακά σημαίνει το "φρέσκο", το "ευωδιαστό" και εκτός αυτού είναι και το όνομα του all day cafe bar restaurant επί της κεντρικότατης Αρχελάου στο Παγκράτι, που έκανε την εμφάνισή του στη hot πιάτσα μόλις πριν 25 μέρες! Το ανακαλύψαμε, το επισκεφτήκαμε και έχουμε και λέμε.. Ο χώρος είναι καινούριος, άνετος, φωτεινός, χρωματιστός με βιομηχανικές πινελιές και έργα τέχνης στους τοίχους αλλά και πολύ φιλόξενος.

Το Ελλούδα είναι ιδανικό σημείο από νωρίς για ένα καφεδάκι και χαλαρή συζήτηση ενώ όσο περνάει η ώρα τη σκυτάλη παίρνει το value for money menu με την υπογραφή του chef και ιδιοκτήτη Δημήτρη Παυλόπουλου που προσανατολίζεται ξεκάθαρα στην απλή και γευστική ελληνική κουζίνα με κάποιες προσθήκες αυθεντικών κυπριακών συνταγών ενώ υπάρχουν και πιάτα ημέρας.

Info: Αρχελάου 7, Αθήνα 11635 Ελλάδα

Monsieur Cannibale

Με όνομα βαρύ σαν... ιστορία, αφού η ονομασία του προέρχεται από το ομώνυμο γαλλικό τραγούδι του 1966 και μεγάλη επιτυχία του Sacha Distel, δεσμού για κάποια χρόνια της Βrigitte Βardot, είναι η νέα άφιξη στην γειτονιά του Παγκρατίου (Οκτώβριος 2017) που έχει ταράξει τα νερά της πόλης, λόγω της ιδιόρρυθμης διακόσμησης του!

Είναι ένα πανέμορφο τσίρκο που φωλιάζει στην καρδιά του Monsieur Cannibale, ένα τσίρκο με την κλασική έννοια και τον θεατράλε χαρακτήρα του, από την δεκαετία του '50! Και όπως μάθαμε το χεράκι του στην διακόσμηση και το στήσιμο έβαλε ο Αλέξανδρος Πετράκης, που έχει επιμεληθεί επίσης το Noel και το Upupa Epops!

Όμως ας επιστρέψουμε στο μαγαζί, πέρα από την πανέμορφη διακόσμησή του... Είναι μια κομψή μπρασερί από νωρίς το πρωί για καφέ και κάθε είδους ροφήματα, μέχρι αργά το βράδυ για ποτάκι και cocktail!

Info: Πλ. Προφήτου Ηλία 2, Αθήνα 116 35

Monsieur Cannibale

 

Ροή ειδήσεων

Share