Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

8+1 μαγαζιά στην Αθήνα με μυστικούς κήπους και αυλές για εξαιρετικό καφέ και δροσιστικά cocktails

Μια δοκιμή σίγουρα θα σας πείσει...

15 Ιουνίου 2021 09:30
8+1 μαγαζιά στην Αθήνα με μυστικούς κήπους και αυλές για εξαιρετικό καφέ και δροσιστικά cocktails
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τώρα που ο καιρός έχει αρχίσει να ζεσταίνει, οι αυλές της Αθήνας γίνονται το αγαπημένο μας καταφύγιο. Το Athensmagazine.gr έκανε μια έρευνα και σας παρουσιάζει τα πιο in στέκια της Αθήνας για να απολαύσετε τον καφέ σας ή το ποτό σας. Παράλληλα σας προτείνουμε και μερικά από τα πιο ωραίο μαγαζιά για να απολαύσετε το brunch σας.

Piu Verde

Είναι πραγματικά από τους πιο πράσινους προορισμούς στην Αθήνα, ενώ το καλό είναι πως πρόκειται για μία αρκετά μεγάλη έκταση και γι' αυτό πιθανώς εύκολα θα βρεις κάπου να καθίσεις. Η μεγάλη έκταση με το συντριβάνι, το γεφυράκι, τα βολικά καθίσματα καθώς και τα πεύκα γύρω γύρω δημιουργούν ένα πολύ φυσικό σκηνικό που θα σε κάνει να ηρεμήσεις.

Βέβαια πέρα από τον πρωινό καφέ μέσα στον ίσκιο των δέντρο, το Piu Verde μεταμορφώνεται σε boho μπαράκι το βράδυ λόγω των χρωματιστών πανιών ανάμεσα στα δέντρα, του χαμηλού φωτισμού και της ξύλινης επένδυσης που δένει ιδανικά με το περιβάλλον.

Info: Στρατάρχη Παπάγου & Πεντέλης, Άλσος Παπάγου (Μετρό Εθνική Άμυνα)

Piu Verde

Artisanal

Ο παριζιάνικος αέρας, η ωραία διακόσμηση και η εσωτερική αυλή του είναι μερικοί από τους βασικούς λόγους που το Artisanal παραμένει hotspot για καφέ. Επίσης εκεί ο πρωινός καφές είναι ιερός. Σερβίρεται σε χρωματιστές, λουλουδένιες κούπες και συνοδεύεται με γευστικά βουτήματα η κέικ. Τέλος ίσως να είναι και καλύτερα αν δεν πας φαγωμένος, καθώς στο μενού υπάρχουν πολλές επιλογές και για τις ημέρες εκτός Κυριακής που έχει brunch.

Info: Ζηρίνη 2, Κηφισιά

Artisanal Κηφισιά

Su Casa

Γλαστράκια παντού, χουχουλιάρικοι καναπέδες και -πραγματικά- τέλεια διακόσμηση με φωτιστικά που θυμίζουν Ισπανία, είναι πάνω κάτω αυτά που θα προσέξεις μόλις μπεις στο Su Casa.

Πέρα όμως από τα γλαστράκια, στο Su Casa δεν θα βρεις μόνο δύο-τρία δέντρα και λουλούδια, αλλά μεγάλες συκιές που προσγειώνονται τραπέζια, δημιουργώντας την αίσθηση ότι βρίσκεται στο σπίτι του χωριού σου.

Τέλος, αν και το Su Casa είναι φημισμένο κυρίως για το φαγητό του, όπως τα θαλασσινά και τα ζυμαρικά του, να ξέρεις πως εκτός από καφέ και εκπληκτικά smoothies, έχει και ενδιαφέροντα γλυκά αν θέλεις να κάνεις ακόμη πιο γλυκιά την πρώτη μέρα του Μαΐου.

Info: Πλατεία Νυμφών , Γλυφάδα

Su Casa

Upopa Epops

Κακά τα ψέματα, μπορεί το Upopa Epops να μην είναι ο ορισμός του πράσινου, αλλά έχει τόσο προσεγμένη και γουστόζικη αυλή που δεν γίνεται να μην το αγαπήσεις με την πρώτη ματιά. Μετρώντας δύο χρόνια λειτουργίας, το μαγαζί στα Πετράλωνα έχει καταφέρει να εκμεταλλευτεί με τον πιο όμορφο τρόπο το κενό που έχουν αφήσει οι γύρω πολυκατοικίες, δημιουργώντας μία πέρα για πέρα vintage αυλή.

Παλιά, πολύχρωμα καθίσματα, κίτρινες καρέκλες, απροσδιορίστου σχήματος τραπέζια και γλάστρες με βασιλικό είναι μερικές από τις ιδιαιτερότητες της αυλής. Δοκίμασε τα υπέροχα pancakes του με μπισκότο μαζί με τον καφέ σου, αν και ο κατάλογος έχει πολλές ωραίες επιλογές και για αλμυρό.

Info: Αλκμήνης 7, Πετράλωνα

Upopa Epops

Six d.o.g.s.

Είναι κλασικός προορισμός όταν κάποιος θέλει να πάει σε ένα εναλλακτικό καφέ με αυλή στην καρδιά του κέντρου. Ο κήπος είναι σαν το μαγαζί... εναλλακτικός. Χαμηλά ξύλινα τραπεζάκια, λίγα μέτρα πάνω από το χώμα, τρεις χειροποίητες αιώρες, καθώς και μία κούνια είναι όλη και όλη η διακόσμηση του κήπου.

Όσο για το τι να πάρεις, εκτός από καφέ... να ξέρεις πως το μενού του Six d.o.g.s. επικεντρώνεται στα εποχιακά προϊόντα και έχει από milkshakes και παγωτά μέχρι και σπιτική λεμονάδα, σπιτικό Ice Tea και γλυκά.

Info: Αβραμιώτου 6-8, Μοναστηράκι, Αθήνα

Six d.o.g.s.

Noah

Μια όαση δροσιάς μια ανάσα από το κέντρο της Αθήνας, ο κήπος του Noah είναι ό,τι πρέπει για τις ανοιξιάτικες και καλοκαιρινές εξόδους. Το αντιλαμβάνεται κανείς από την πρώτη στιγμή ότι το Noah είναι κάτι ξεχωριστό αφού το καλωσόρισμα αναλαμβάνει ένα μεγάλο γλυπτό στην είσοδο.

Info: Πάρκο Ελευθερίας, Μέγαρο Μουσικής

Noah μαγαζί

Black Duck Garden

H Πλατεία Κλαυθμώνος ήταν κάποτε ένα απεριποίητο αγροτεμάχιο, με σπίτια ελάχιστα. Το 1833 χτίστηκε το σπίτι του Σταματίου Δεκόζη Βούρου, που σήμερα στεγάζει το Μουσείο της Πόλεως των Αθηνών και λίγο αργότερα ενώθηκε με το γειτονικό σπίτι του Αφθονίδη.

Στο συγκρότημα αυτό εγκαταστάθηκε ο Όθωνας, πρώτος βασιλιάς της Ελλάδας, αφού παντρεύτηκε την 18χρονη Αμαλία. Η νεαρή βασίλισσα, ήταν αυτή που οργάνωσε τον κήπο γύρω από την προσωρινή κατοικία του ζεύγους το 1836. Ο σημερινός κήπος του Μουσείου της Πόλεως των Αθηνών αποτελεί ένα μικρό μόνο μέρος εκείνου του μεγάλου κήπου.

Παραμένει όμως μία μοναδική μικρή όαση με ζωντανό ακόμα τον φοίνικα που φύτεψε η Αμαλία. Το Black Duck έχει δημιουργήσει ακριβώς σε αυτό το σημείο ένα υπέροχο αίθριο -τη σκηνογραφία έχει επιμεληθεί Guy Στεφάνου- για να απολαύσετε ανενόχλητοι από το θόρυβο της πόλης τον καφέ σας ή το ποτό σας.

Info: Ιωάννου Παπαρρηγοπούλου 7, Αθήνα 105 61

Black Duck στην Κλαθμώνος

Κύριος Χου

Στην οδό Δημοφώντος στα Άνω Πετράλωνα, τέσσερις παιδικοί φίλοι βρήκαν ένα υπέροχο νεοκλασικό γωνιακό σπίτι του 1933 και το έκαναν το απόλυτο στέκι.

Τα ασπρόμαυρα πλακάκια στην αυλή του και τα μαρμάρινα τραπεζάκια θυμίζουν την παλιά Αθήνα κι αποπνέουν έναν vintage αέρα που σίγουρα συγκινεί τους ρομαντικούς. Τα Σαββατοκύριακα ο «Κύριος Χου» σερβίρει και brunch.

Info: Υπερίωνος 1, Αθήνα 118 51

Ο κύριος Χου στα Πετράλωνα

Κίτρινη Γκαζόζα

Κουκλίστικο all day bar, το οποίο ανοίγει τις πόρτες του από τις 9 το πρωί μέχρι… όσο πάει και μας καλεί να πιάσουμε θέση στα τραπεζάκια της αυλής του, να ακούσουμε ωραίους dub, ρέγγε, funky και soul ήχους, να δοκιμάσουμε την εκπληκτική του λεμονάδα και – φυσικά – καθαρά και φθηνά ποτά από 6€. Τα cocktails του είναι εξίσου «δυνατά», ξεκινούν από 7,5€ και περιλαμβάνουν ενδιαφέρουσες επιλογές όπως το «Μαστιχόζα».

Info: Δεκελείας 134, Νέα Φιλαδέλφεια

Κίτρινη Γκαζόζα

 

Ροή ειδήσεων

Share