Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

3+1: Οι καλύτερες επιλογές στου Ψυρρή που θα γίνουν το επόμενο στέκι σας!

Το Athensmagazine.gr σας πάει στα καλύτερα...

11 Ιουνίου 2021 13:33
3+1: Οι καλύτερες επιλογές στου Ψυρρή που θα γίνουν το επόμενο στέκι σας!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ψυρρή: Μια γειτονιά που έχουν περάσει γενιές και που αποτελείται από τα πάντα, διασκέδαση για όλα τα γούστα, φαγητό, ποτό και φυσικά τα ξακουστά γλυκοπωλεία του. Το Athensmagazine.gr σας παρουσιάζει μερικά από τα πιο in στέκια της περιοχής που σίγουρα θα σας εντυπωσιάσουν. Παράλληλα δείτε και τα καλύτερα μαγαζιά με αυλή για να απολαύσετε το ρόφημά σας.

Τρανζίστορ

Η… συχνότητα του Tρανζίστορ εκπέμπει με την ίδια ένταση εδώ και αρκετά χρόνια τόσο ηχηρά μάλιστα που άθελά του δημιούργησε μια νέα πιάτσα στο urban σοκάκι της Πρωτογένους! Το ιδιαίτερο αυτό bistroteque, όπως αυτοχαρακτηρίζεται, πειραματίζεται διαρκώς με νέες μουσικές αναζητήσεις, αλλά και με τη διακόσμησή του.

Σε αυτό το cozy και παρεΐστικο περιβάλλον η μέρα ξεκινάει από νωρίς με καφέ, σπιτική λεμονάδα, ροφήματα, ενώ το μεσημέρι η μικρή, άλλα εμπνευσμένη κάρτα του, που εμπλουτίζεται με πιάτα ημέρας (pasta και ριζότο), μονοπωλεί το ενδιαφέρον.

Info: Πρωτογένους 10, Αθήνα 105 54

Τρανζίστορ

The Party

Εμπνευσμένο από την αμερικανική comedy του '68 όπου πρωταγωνιστούσε ο Peter Sellers, το The Party, στην καρδιά του Ψυρρή, μοιράζει θετική ενέργεια και χαρούμενες νότες εξαιτίας της παιχνιδιάρικης διακόσμησης του, των έντονων χρωμάτων μα πάνω από όλα της κεφάτης διάθεσης!Και μπορεί να λειτουργεί από το 2010, όμως εδώ και μερικά χρόνια ανοίγει από το πρωί για εκλεκτό καφέ, ροφήματα, σπιτική λεμονάδα και βυσσινάδα, τα οποία απολαμβάνουμε καιρού επιτρέποντος έξω στα τραπεζάκια στον πεζόδρομο που παραπέμπουν σε γαλλικό bistro!

Info: Καραϊσκάκη 33, Αθήνα 105 54

The Party

iFeel

Μια βόλτα στου Ψυρρή και θα διαπιστώσετε αμέσως ότι περνάει μια φάση έντονης αλλαγής και ανοδικής πορείας με νέους επιχειρηματίες να επενδύουν σε ποιοτικά μαγαζιά ανεβάζοντας ψηλά τα standards της γραφικής αυτής γειτονιάς!

Η boulangerie του ομίλου Andronis, για όσους γνωρίζουν τα ξενοδοχεία του στη Σαντορίνη, απέκτησε τον Ιούνιο το αδελφάκι της, ένα all-day στέκι στην οδό Καραϊσκάκη, κάτω από τις τέσσερις υπέροχες σουίτες του επίσης ολοκαίνουργιου «Andronis Athens».Παίζοντας με τα... feelings, το ifeel δίνει μεγάλη έμφαση στον καλό καφέ, σερβίρει νόστιμο πρωινό και ιδιαίτερα σάντουιτς, ενώ η κάρτα του προτείνει μεσογειακά easygoing tapas!

Info: Καραϊσκάκη 33, Αθήνα 105 54

iFeel Ψυρρή

Dos Gardenias

Έκανε πριν 2 χρόνια το "ντεμπούτο" του, "έφερε" την Κούβα στην Αθήνα, βρίσκεται στην καρδιά της πόλης, στου Ψυρρή, μας ταξιδεύει στα ατμοσφαιρικά στέκια της Παλιάς Πόλης της Αβάνας και έγινε στέκι. Το Dos Gardenias εμπνευσμένο από το γνώριμο μπολερό "Dos Gardenias" (γραμμένο το 1945 από την Κουβανή τραγουδοποιό και πιανίστρια Isolina Carrillo), ξεχωρίζει για το αυθεντικό vintage 50's-60's στυλ του και ένα mix & match design από street bars της Λατινικής Αμερικής.

Έτσι θα περιγράφαμε με λίγα λόγια τον χώρο και την ατμόσφαιρα του. Σε αυτόν το χώρο τώρα, απολαμβάνουμε αυθεντικά βάσκικα pintxos, ισπανικά tapas, όπως και κλασική paella, όμως μόνο οι τυχεροί, καθώς φτιάχνονται καθημερινά σε παραδοσιακή paelleria μόλις 20 μερίδες. Αυτές οι γεύσεις συνδυάζονται άριστα με τα exotique cocktails με άρωμα Βραζιλίας αλλά και με την απίθανη Caipirinha-την καλύτερη της πόλης! Αυτά... και μαζί αυτοσχέδια lives σε ένα οld fashioned Palcο, πίσω από το bar αλλά και στο δρόμο. Εδώ ζωντανεύουν οι θρύλοι της Καραϊβικής και το ζητούμενο είναι να περνάμε όλοι καλά..

Info: Ήβης 21, Ψυρρή, Τ. 210 3235349

Dos Gardenias

 

Ροή ειδήσεων

Share