Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

6+1: Τα καλύτερα καφέ της Κυψέλης σας περιμένουν να τα επισκεφτείτε!

Μια δοκιμή σίγουρα θα σας πείσει...

31 Μαΐου 2021 08:20
6+1: Τα καλύτερα καφέ της Κυψέλης σας περιμένουν να τα επισκεφτείτε!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σε μια ξεχασμένη γειτονιά της Αθήνας, στην Κυψέλη, που κάποτε έσφυζε από ζωή, ο κόσμος αρχίζει να επιστρέφει και πάλι, καθώς νέα και πρωτότυπα μαγαζιά ξεφυτρώνουν παντού. Το Athensmagazine.gr σας παρουσιάζει τα 7 αγαπημένα καφέ που αξίζει να τα επισκεφτείτε. Ενώ σας προτείνει και 4 μαγαζιά "σήμα κατατεθέν" των Πετραλώνων που σίγουρα πρέπει να επισκεφτείτε!

Yria

Μικρό, εναλλακτικό cafe-bar, το οποίο προτιμούν και εκπρόσωποι της Τέχνης -κυρίως του θεάτρου- όπου μπορείς ήσυχα να απολαύσεις καφέ ή ποτό όλες τις ώρες.

yria κυψελη για καφε

Tsibi-tsibi

Στο υπέροχο γωνιακό cafe της Φωκίωνος θα δεις παρέες κυρίως νεαρής ηλικίας να απολαμβάνουν τον καφέ τους και αργότερα το ποτό τους στον χρωματιστό και ζεστό χώρο, ή έξω στον πεζόδρομο τις ηλιόλουστες ημέρες, χαλαρώνοντας και συζητώντας.

tsibi tsibi κυψελη για καφε

Select

Το ιστορικό ζαχαροπλαστείο πάνω στην Φωκίωνος Νέγρη, που άνοιξε τις πόρτες του το 1945 και αποτελεί ένα διαχρονικό κόσμημα ολάκερης της Αθήνας! Από εδώ πέρασαν σπουδαίες προσωπικότητες όπως η Σοφία Βέμπο, η Μαρινέλλα, η Βίκυ Μοσχολιού, ο Βασίλης Αυλωνίτης, ο Νίκος Σταυρίδης, ο Αλέκος Σακελλάριος, ο Λάμπρος Κωσταντάρας και πόσοι άλλοι. Καφές, γλυκάκια και όμορφη παρέα. Ακόμη και σήμερα έχει κάτι το κλασικό και νοσταλγικό αυτό το μαγαζί. Διατηρώντας την αίγλη της πάλαι ποτέ αθώας κι αρχοντικής Κυψέλης!

select κυψελη για καφε

Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων

«Παράξενο όνομα». Αυτό είναι το πρώτο πράγμα που σκέφτεται κανείς περνώντας έξω από το παλιό Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων, που κράτησε ίδιο μόνο το όνομά του, μεταμορφώθηκε σε έναν sui generis, ατμοσφαιρικό χώρο, και σερβίρει καφέ και γλυκά του κουταλιού από τις 12.00 το μεσημέρι, φιλοξενεί εκθέσεις και θεατρικές παραστάσεις, διοργανώνει εργαστήρια και ανοιχτές συζητήσεις.

Μια αυτοσχέδια βιβλιοθήκη με φωτογραφικά λευκώματα, διηγήματα και επιτραπέζια παιχνίδια πλάι στο μεγάλο, χειροποίητο ξύλινο τραπέζι κάτω από την παλιά μαρκίζα «ζεσταίνουν» ακόμα περισσότερο τον χώρο και φτιάχνουν ατμόσφαιρα για παρεΐστικες συναντήσεις.

κεντρου ελεγχου τηλεορασεων κυψελη για καφε

Foyer d’ Athènes

Το φουαγιέ των Αθηνών, σερβίρει βερμούτ και σε ταξιδεύει στους σταρ των 60’s & 70’s. Άνοιξε τις πόρτες του ταξιδεύοντας μας στον χρόνο, μέσα από την ιστορία του σινεμά και του θεάτρου! Από νωρίς το πρωί μπορείς να απολαύσεις τον καφέ σου, να φας τα υπέροχα γλυκά που σερβίρει (μηλόπιτα, πάστα φλώρα, πορτοκαλόπιτα (ανάλογα την ημέρα), και την ανάρπαστη μους σοκολάτας), ενώ το βράδυ σειρά έχουν τα δροσιστικά κοκτέιλ, λικέρ, βερμούτ, κρασάκι, κ.α.

Τι πιο όμορφο να πίνεις το βερμουτάκι σου και σχεδόν ποιητικά και αισθητικά, ”συνομιλείς” με ηθοποιούς- μύθους, κλέβοντας λίγη από την λάμψη και την αίγλη τους. Το Foyer είναι ’60, αλλά & ’70! Είναι swing, αλλά & Pop! Eίναι retro, αλλά & σημερινό! Μην περιμένεις την παράσταση για να το επισκεφτείς.

foyer κυψελη για καφε

Ορφέας

Ο «Ορφέας» ένα από τα πιο παλιά καφέ-μπαρ και γνωστό για τα ωραία μικρά λαϊβάκια που γίνονται εκεί από πολλούς καλλιτέχνες της εναλλακτικής εγχώριας μουσικής σκηνής.

Ορφέας καφέ Κυψέλη

Au Revoir

Ένα από τα πιο παλιά μπαρ της πόλης, δίπλα στον κινηματογράφο Αελλώ (άρα ό,τι πρέπει για σινεφίλ αναλύσεις μετά την προβολή), με απίστευτη ρετρό αισθητική και μια ατμόσφαιρα που θυμίζει φιλμ νουάρ. Είναι πάντα γεμάτο, αλλά επίσης πάντα χωρούν περισσότεροι. Από ποτό και cocktail σερβίρονται εδώ.

au revoir κυψελη ποτο μπαρ

 

Ροή ειδήσεων

Share