Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Η μυσταγωγία του καφέ στα FLOCAFE Espresso Room!

16 Μαρτίου 2015
Η μυσταγωγία του καφέ στα FLOCAFE Espresso Room!

Από τον Γιώργο Λ. Παπαχατζή

Τελικά οι πιο όμορφες στιγμές της ζωής κρύβονται στα απλά πράγματα όπως σε ένα ευγενές χαρμάνι που ξεδιπλώνει τα αρώματά του για να μας χαρίσει ένα γλυκό ξύπνημα, να κλείσει ένα γεύμα ή να γίνει “σύμμαχός” μας σε μια δύσκολη μέρα στη δουλειά. Τα νέα, οκτώ στον αριθμό, καταστήματα FLOCAFE Espresso Room είναι αναμφισβήτητα μια ευχάριστη έκπληξη στην καθημερινότητά μας. Γιατί; Γιατί εκεί η πολυτέλεια του σπάνιου και καλοδιαλεγμένου χαρμανιού μετατρέπεται στην πιο ευχάριστη και προσιτή απόλαυση της καθημερινότητάς μας. Το εξειδικευμένο προσωπικό των καταστημάτων απαρτίζεται από εξειδικευμένους baristi που μας μυούν στις διαφορετικές ποικιλίες και στη διαδικασία παρασκευής του καφέ, σύμφωνα πάντα με τα πρότυπα World Barista Championship (WBC) και μας συστήνουν 3 χαρμάνια, ένα εκ των οποίων το ιδιαίτερο Honduras Premium.

Όπως μαρτυρά και η ονομασία του, το νέο αυτό χαρμάνι έχει καταγωγή την Ονδούρα και προέρχεται από 100% κόκκους Arabica, που παράγονται σε ιδανικές συνθήκες και υψόμετρο 1.900 μέτρων. Πρόκειται για ένα εξαιρετικά σπάνιο χαρμάνι, καθώς ο καρπός του καλλιεργείται σε περιορισμένη ποσότητα, ενώ οφείλει τον “επιβλητικό χαρακτήρα” του στο γεγονός ότι προσλαμβάνει όλα τα χαρακτηριστικά του εδάφους έτσι ακριβώς όπως υπαγορεύουν οι speciality καφέδες που προέρχονται αποκλειστικά από μια φάρμα (single estate).

Οι baristi των FLOCAFE Espresso Room είναι πάντα στη διάθεσή σας για να σας φέρουν πιο κοντά στα μονοπάτια του καφέ, ενώ η γευστική εμπειρία του καφέ ολοκληρώνεται ιδανικά με τους συνοδευτικούς πειρασμούς που θα ανακαλύψετε από φρεσκότατα cakes (σοκολάτα, cappuccino, κανέλα), τα περίφημα cookies (σοκολάτα, καρύδι, λεμόνι, λευκή σοκολάτα), αφράτα κρουασάν, ακαταμάχητα μίνι bites και λαχταριστά γλυκά. Επειδή η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται τότε τι καλύτερο από το να ξεκινήσει στα FLOCAFE Espresso Room που θα βρείτε στα εξής σημεία: Δέλτα Φαλήρου, Γαλάτσι, Ν. Ερυθραία, Αγ. Στέφανο, The Mall Athens, εντός του Νοσοκομείου Υγεία, Ναύπλιο και Θεσσαλονίκη (Εμπορικό Πάρκο IKEA) αλλά και στα ελληνικά αεροδρόμια (της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και της Κω) καθώς επίσης και στην Εθνική Οδό, στον “Σείριο”.

 

Ροή ειδήσεων

Share