Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

TOP 5: Τα καλύτερα... χειμωνιάτικα cafe της Αθήνας, για να βλέπεις το χιόνι συντροφιά με ζεστή σοκολάτα!

10 Ιανουαρίου 2015
TOP 5: Τα καλύτερα... χειμωνιάτικα cafe της Αθήνας, για να βλέπεις το χιόνι συντροφιά με ζεστή σοκολάτα!

Oι νύχτες πλέον θέλουν... χοντρό μπουφάν, το κρύο καραδοκεί και τα freddo cappuccino δίνουν τη θέση τους σε ζεστές κούπες καφέ, σοκολάτας, κόκκινου κρασιού ή τσαγιού. Η πόλη μας διαθέτει αρκετά στέκια που με ευκολία θα χαρακτήριζε κάποιος... χειμωνιάτικα.

Petite Fleur
Ομήρου 44, Κολωνάκι και Αγίου Νικολάου 2, Χαλάνδρι

Ατμόσφαιρα από την ταινία Αμελί, στο κέντρο της Αθήνας. Πορσελάνινα σερβίτσια, απαλή τζαζ μουσική και ατμοσφαιρικός φωτισμός των δύο Petite Fleur τα καθιστούν σχεδόν... συνώνυμα του φθινοπώρου. Κατά την διάρκεια της ημέρας, παραγγέλνουμε απαραιτήτως ζεστή σοκολάτα, μία από τις καλύτερες που έχουμε δοκιμάσει στην πόλη, και τη συνδυάζουμε με λαχταριστό κέικ ή τάρτες. Αργότερα, οι κούπες δίνουν τη θέση τους σε ποτήρια κρασιού, τα οποία απολαμβάνουμε σε ιδανικό περιβάλλον για συζήτηση. Καπνιστές, μέσα στο κρύο, στο πεζοδρόμιο.

Espressaki
Αγγέλου Πυρρή 3, Αμπελόκηποι

Το μικρό μπιστρό-bar πίσω από τον Πύργο των Αθηνών έχει το κατάλληλο σκηνικό αλλά και τα σωστά εφόδια για να εγκαινιάσετε τις φθινοπωρινές σας εξόδους: Θα καθίσετε σε ένα περιβάλλον αλά Αμελί, θα ακούσετε ωραίες μουσικές, και θα απολαύσετε ένα ζεστό κρασί, αυτό που οι Γερμανοί αποκαλούν Gluhwein, και μυρίζει... φθινοπωρινή μαγεία. Αν πάλι το επισκεφθείτε νωρίς, επιλέξτε από τις υπέροχες γεύσεις τσαγιών στα κουτιά του τοίχου - εγγυημένη απόλαυση ο «Μικρός Πρίγκιπας». Όταν ο καιρός είναι καλός, προτιμάμε μια θέση στην άνετη μπάρα μπροστά στην ανοιχτή τζαμαρία για χάζι στη γειτονιά.

Καπάκι

Αθηναΐδος & Πλατεία Αγίας Ειρήνης 6:

Ένα από τα πιο ήσυχα στέκια της πλατείας, είναι ταυτόχρονα και ένα από τα πιο πολύχρωμα και cozy. Μας αρέσει ιδιαίτερα το διακριτικό παταράκι, που αγκαλιάζει περιμετρικά τον χώρο, με τις πολυθρόνες και τα τραπεζάκια αποκλειστικά φτιαγμένα για... δύο. Οι μουσικές του κινούνται σε funk και jazz μονοπάτια, ενώ τα καφεδάκια σου θα συνοδέψουν λαχταριστά σνακ όπως φρεσκοψημένα bagels και λαχταριστά γλυκά.

Bookabar

Αγ. Κωνσταντίνου 50, Μαρούσι

Το κατ΄εξοχήν αγαπημένο βιβλιοφιλικό στέκι, είναι ό, τι πρέπει και για το φθινόπωρο. Kαταφεύγει κάποιος σε αυτό όποτε πιάνει μπόρα για να διαβάσει το βιβλίο ή το ebook του, ακούγοντας soundtrack αγαπημένων ταινιών, κλασσική μουσική και ακουστικές ταξιδιάρικες μπαλάντες σε ένα χαλαρωτικό cozy περιβάλλον. Κι αν τύχει να ξεχαστείς και να μην πάρεις το βιβλίο σου μαζί μην ανησυχείς, όλο και κάποιο θα σου κεντρίσει το ενδιαφέρον από αυτά που βρίσκονται στις βιβλιοθήκες. Αν σε πιάσει πείνα, δοκίμασε οπωσδήποτε τη σπιτική πίτσα και τις ιταλικές φοκάτσιες με μαρμελάδα.

Γιασεμί

Μνησικλέους 23, Πλάκα

Έχει καθιερωθεί σαν κατεξοχήν hot-spot του καλοκαιριού, όπου γίνεται το αδιαχώρητο για μια θέση στα πολύχρωμα τραπέζια στα σκαλάκια, ελάχιστοι όμως γνωρίζουν πως το εσωτερικό του είναι ένας υπέροχος cozy χώρος, ό,τι πρέπει για φθινοπωρινά ραντεβουδάκια με αχνιστό καφέ και θέα απο ψηλά. Παλ χρώματα και ζεστά υλικά όπως το ξύλο δημιουργούν ένα πολύ ζεστό και οικείο ντεκόρ, ενώ οι jazz(y) μουσικές συνθέτουν με μαεστρία μια νοσταλγική φθινοπωρινή ατμόσφαιρα.

 

Ροή ειδήσεων

Share