Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

Άστερ: Ένα ξεχωριστό και πεντανόστιμο Κρητικό άνθος... φύτρωσε στα Πετράλωνα!

22 Νοεμβρίου 2014
Άστερ: Ένα ξεχωριστό και πεντανόστιμο Κρητικό άνθος... φύτρωσε στα Πετράλωνα!

Πριν λίγες ημέρες έτυχε να... κατηφορίσω με φίλους στα Πετράλωνα, μια από τις γειτονιές που συμπαθώ ιδιαίτερα καθώς διατηρούν ατόφιο τον χαρακτήρα της... γειτονιάς. Αυτή την φορά έτυχε να καθίσω σε ένα μαγαζί που δεν γνώριζα. Πρόκειται για το Άστερ, ένα... κρητικό καφενείο όπως αυτοσυστήνεται, που έχει κάνει την εμφάνισή του εδώ και δύο περίπου χρόνια στην -γνωστή- οδό Τρώων και πραγματικά της ταιριάζει γάντι.

Ακριβώς δίπλα από το παραδοσιακό παντοπωλείο Ζεμπίλι, τραπεζάκια στο πεζοδρόμιο (όπου και κάθισα) και νεανικός κόσμος δημιουργούν αυτό ακριβώς που περιμένεις: μια φιλική ατμόσφαιρα σε ένα μαγαζί από αυτά που σπάνια βρίσκεις πια στην πρωτεύουσα - ένα στέκι γειτονιάς.

Το εσωτερικό του, θυμίζοντας το... παλιό σπίτι της γιαγιάς είναι λιτό και ζεστό με κάποιες... αρτιστίκ πινελιές και ρετρό έπιπλα. Όσον αφορά το... μενού, κρητικοί -αλλά όχι μόνο- μεζέδες, ρακές και ελληνικές μπύρες έχουν την τιμητική τους. Τέλος, οι τιμές είναι κάτι παραπάνω από φιλικές, όπως επίσης και το υπέροχο service. Να το επισκεφθείτε...

Info

Tρώων 48, Άνω Πετράλωνα, τηλ. 210 3416668

Μ. Δ.

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

 

Ροή ειδήσεων

Share