Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Για ποτάκι μετά το θέατρο: 4 αγαπημένα after theatre στέκια

Που θα πάμε για ποτό μετά το θέατρο;

14 Μαρτίου 2024 08:57
Για ποτάκι μετά το θέατρο: 4 αγαπημένα after theatre στέκια
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Με τις θεατρικές πρεμιέρες να πληθαίνουν και το θεατρόφιλο κοινό να επιστρέφει στις παλιές γνώριμες συνήθεις του, δεν θα γινόταν να μην αφιερώσουμε ένα θέμα στα καλύτερα στέκια για ποτό μετά το θέατρο.

Είναι ένα ερώτημα που το θέτουμε πάντα στη παρέα, μετά το τέλος της παράστασης "Και τώρα: Που πάμε για ποτό;" και ψάχνουμε το ιδανικό μέρος για after theatre drink.

Για να μην ψάχνετε άδικα, το Athensmagazine συγκένττρωσε για εσάς και σας παρουσιάζει τέσσερα bar-restaurants για να απολαύσετε το ποτό σας μετά το θέατρο. Επειδή η θεατρική ζωή της πόλης χτυπά στο κέντρο, όλες οι επιλογές βρίσκονται downtown και σίγουρα θα σας αρέσουν.

1. Black Duck Garden

Πίσω από την πλατεία Καρύτση κρύβεται ο κήπος της αγαπημένης μας «Μαύρης Πάπιας», μία από τις ωραιότερες αυλές στην Αθήνα, που μας υποδέχεται όλες τις ώρες -από το πρωί για νόστιμο brunch μέχρι και το βράδυ για υπέροχα cocktail και καλό φαγητό. Πρόκειται για το birstro του Μουσείου Πόλεως των Αθηνών, βρίσκεται δηλαδή στο μέρος που κάποτε κατοικούσε ο βασιλιάς Όθωνας και η Αμαλία. Μάλιστα, υπάρχει ακόμα ένας φοίνικας που φυτεύτηκε από την ίδια την Αμαλία στη δεκαετία του 1830! Σε αυτή την ιστορική τοποθεσία, λοιπόν, θα βρείτε το Black Duck Garden, που βρίσκεται λίγα μόλις λεπτά μακριά από όλα τα κεντρικά θέατρα και σε απόσταση αναπνοής από το Θέατρο Τέχνης-Υπόγειο (Μάκμπεθ, Οι Ναυαγοί) και το Θέατρο Μουσούρη (Ο κήπος με τις αλήθειες).

Τ: Ιωάννου Παπαρρηγοπούλου 5-7, Αθήνα

2. Το Λοκάλι

Απομακρυνόμαστε λίγο από τη μία άκρη του εμπορικού τριγώνου στην άλλη, και συγκεκριμένα στην περιοχή του Ψυρρή. Εκεί θα βρείτε το Λοκάλι, μία δροσερή αυλή (υπάρχει και ταράτσα στον πάνω όροφο), που θα σας κάνει να νιώθετε σαν να μην είστε πια στο κέντρο της Αθήνας. Σε αυτή τη μικρή «όαση» μπορείτε να πάτε από το πρωί για καφέ και brunch ή φαγητό, και φυσικά το βράδυ, μετά από κάποια θεατρική παράσταση, για να δοκιμάσετε τα καταπληκτικά (κλασικά και signature) cocktails του. Το Λοκάλι βρίσκεται δίπλα ανάμεσα στο Θέατρο Αποθήκη (Good People), στο Θέατρο Ήβη (Όποιος θέλει να χωρίσει…να σηκώσει το χέρι του, Glorious: Η πιο φάλτσα σοπράνο που πέρασε απ’ τη γη) και το «Θησείον» (Κομμώτριες-Μεταπολίτευση), και λίγα μόλις λεπτά μακριά από το Θέατρο Εμπορικόν (Killer Joe).

T: Σαρρή 44, Ψυρρή, Αθήνα

3. Snob Athens

Το Snob αποκτά μια νέα έννοια που συνδέεται με την απόλαυση, και μάλιστα σε έναν χώρο που από μόνος του αποτελεί statement στο κέντρο της πόλης. Το εντυπωσιακό νεοκλασικό κτίριο που χτίστηκε το 1850 γίνεται ιδανικό σκηνικό για να στεγάσει το νέο gastro bar Snob Athens. Εδώ κάθε στιγμή της ημέρας θα βρεις πιάτα που επιμελείται ο σεφ Γιώργος Καπερδάς και εκτελεί ο head chef Δημήτρης Μαρούλης σε ένα ξεχωριστό μενού.

Το Snob Athens σου προσφέρει έναν καλό λόγο να χαθείς κυριολεκτικά μέσα στην ιδιαίτερη ατμόσφαιρά του κάθε στιγμή της ημέρας, με πιάτα για lunch break ή για βραδινά ραντεβού. Ανάμεσα στις προτάσεις που πρέπει να δοκιμάσεις είναι το ταρτάρ λαβράκι, η μοσχαρίσια ταλιάτα με τσιμιτσούρι αλλά και το μοναδικό χοιρινό iberico με σάλτσα café de Paris.

Η θεατράλε παρουσίαση των πιάτων συμπληρώνει την εμπειρία σε έναν χώρο που από την πρώτη στιγμή υπόσχεται να σε παρασύρει μακριά από την καθημερινότητα σαν μια μαγική αυλή στο κέντρο της πόλης.

T: Αγίας Ειρήνης 17, Αθήνα

4. Loser Bar

Το Loser βρίσκεται μάλλον στην πιο προνομιακή θέση που μπορούμε να φανταστούμε. Δίπλα στο Σύνταγμα (πιο κέντρο δεν γίνεται!), είναι δίπλα σε μερικά από τα μεγαλύτερα και πιο πολυσύχναστα θέατρα του κέντρου. Το Θέατρο Αθηνών (Γίδα ή ποια είναι η Σύλβια;), το Αλίκη (8 Γυναίκες), το Θέατρο Βρετανία (Η Προδοσία), το Παλλάς (Το Τρίτο Στεφάνι), το Θέατρο Τζένη Καρέζη (Αγώνας Νέγρου και Σκύλων) είναι λίγα μόνο από αυτά.

Έτσι, δεν είναι καθόλου περίεργο που το επιλέγουμε μετά από κάθε θεατρική μας έξοδο -ευτυχώς μένει ανοιχτό μέχρι αργά. Ο κατάλογος των cocktails περιλαμβάνει τα πάντα, από τα πιο «κλασικά» μέχρι και πιο ξεχωριστά, εμείς όμως σας προτείνουμε το Borne Toulouse (ναι, pun intended) με τζιν, lime, τζίντζερ και σπιτικό σιρόπι κανέλας.

T: Βουλής 45-47, Αθήνα

 

Bars

Ροή ειδήσεων

Share