Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Minnie The Moocher: Ένα αυθεντικό bar που γράφει την δική του ξεχωριστή ιστορία!

3 Ιανουαρίου 2020 08:38
Minnie The Moocher: Ένα αυθεντικό bar που γράφει την δική του ξεχωριστή ιστορία!

Μinnie the Moocher
Με όνομα που παραπέμπει στο πασίγνωστο τραγούδι του Cab Calloway, το οποίο, όταν γράφτηκε, την εποχή της ποτοαπαγόρευσης (1931), πούλησε ένα εκατομμύριο αντίτυπα, το στυλάτο vintage bar Minnie the Moocher, με τραπεζάκια και πάνω στον πεζόδρομο της Τσακάλωφ στο Κολωνάκι, έχει βρει τον τρόπο να μας ταξιδεύει στον μεσοπόλεμο και την εποχή που το αλκοόλ ήταν... παράνομο!

Από αυτή την περίοδο, άλλωστε, εμπνεύστηκε και ο γνωστός αρχιτέκτονας Γιάννης Καρβουντζής και έδωσε μια ιδιαίτερη, ατμοσφαιρική διάσταση στην άλλοτε «ψυχρή» στοά του εμπορικού κέντρου.

Με δερμάτινα καθίσματα, μικρά μαύρα τραπέζια, ξύλινη μπάρα, γεωμετρικά πλακάκια, αλλά και μυστηριώδη φωτισμό, «συνωμοτική» διάθεση και ιδιαίτερη αδυναμία στη μουσική –μην περιμένετε να ακούσετε κάτι άλλο εκτός από jazz, funk, soul και swing–, το Minnie the Moocher κατάφερε από την πρώτη στιγμή να αποκτήσει πιστούς θαμώνες.

Η έμφαση εδώ δίνεται στη λεπτομέρεια, που ξεκινά από το ποτήρι (διαλεγμένα ένα προς ένα) μέχρι το συνοδευτικό για το ποτό μας. Ανοιχτό από τα πρωί για καφέ και snacks, μέχρι αργά το βράδυ για καλό κρασί ή «ψαγμένα» cocktails, ενώ πρόσφατα ξεκίνησε τη λειτουργία της η οpen κουζίνα, με ένα μικρό αλλά άκρως ενδιαφέρον μενού με finger food.

Ξεχωρίσαμε την ποικιλία τυριών/αλλαντικών, τα crostoni, τη χειροποίητη πίτσα αλλά και τα mini burgers! Στα συν, ο ολοκαίνουριος χώρος που διατίθεται και για parties,… καθώς και τα επιτυχημένα θεματικά μουσικά events σε παρεΐστικο στυλ και κεφάτη διάθεση! Stay tuned! Ποτό €8. Από τις 11:00-όσο πάει.

Τσακάλωφ 6, Κολωνάκι, Τ. 210 3641686 fb Minnie the Moocher / 6 Tsakalof street, Kolonaki

 

Bars

Ροή ειδήσεων

Share