Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Καλοκαίρι στην Αθήνα: 7+1 καλύτερες μπυραρίες στην πρωτεύουσα για ξεχωριστά... δροσιστικά βράδια!

Κάποιοι τις προτιμούν ξανθιές, κάποιοι μαύρες. Κάποιοι τις θέλουν με φρουτώδη γεύση, κάποιοι επιμένουν μοναστηριακά…

27 Αυγούστου 2018 08:24
Καλοκαίρι στην Αθήνα: 7+1 καλύτερες μπυραρίες στην πρωτεύουσα για ξεχωριστά... δροσιστικά βράδια!

Κάποιοι τις προτιμούν ξανθιές, κάποιοι μαύρες. Κάποιοι τις θέλουν με φρουτώδη γεύση, κάποιοι επιμένουν μοναστηριακά…

Πάντως όπως και να ‘χει η μπίρα είναι το απόλυτο ποτό του καλοκαιριού κι ευτυχώς στην πόλη υπάρχουν μαγαζιά με τεράστια γκάμα, όπου μπορείτε να δοκιμάσετε σπάνιες ποικιλίες από όλο τον κόσμο.

Tip: Οι γερμανικές μπίρες διακρίνονται σε μπύρες υψηλής (obergäriges Bier) και χαμηλής ζύμωσης (untergäriges Bier).

Κατά τη διαδικασία υψηλής ζύμωσης, η μαγιά ανεβαίνει στην επιφάνεια της μπίρας, ενώ κατά τη διαδικασία της χαμηλής η μαγιά βυθίζεται στον πυθμένα του καζανιού.

Οι δύο αυτοί διαφορετικοί τρόποι παρασκευής καθορίζουν τη γεύση, την εμφάνιση, αλλά και ολόκληρη τη φιλοσοφία της μπίρας.

Arch Beer House

Η MotherArch με έντονη διάθεση του καινούριου και ανήσυχο πνεύμα πειραματίζεται στο χώρο του ζύθου και συνεχώς ανακαλύπτει νέες ετικέτες. Εδώ θα δοκιμάσετε πάνω από 100 διαφορετικές μπίρες και 19 Draught, που αν θέλετε μπορείτε να συνοδεύσετε με finger foods, ακούγοντας φυσικά ροκ. Σε ένα ειδικά διαμορφωμένο κτίριο, που μοιάζει με γερμανικό σαλέ και διαθέτει έναν υπέροχο καταπράσινο κήπο, μπορείτε να μυηθείτε στην τέχνη της ζυθοποιίας, αφού κατά καιρούς ο χώρος φιλοξενεί και εξειδικευμένα σεμινάρια περί μπίρας.

Εθνικής Αντιστάσεως 91, Περιστέρι, 2105752992

Berlin by 5 drunkmen

Στο Παγκράτι, στον όμορφο πεζόδρομο της Τιμοθέου, γεννήθηκε ένα νέο μοναδικό concept: beer-bar περισσότερο, παρά μια κλασσική ελληνική μπιραρία. Το μαγαζί αυτό προσφέρει μια αξιόλογη ποικιλία από μπίρες, καθώς και εμπνευσμένα ορεκτικά και finger food. Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του είναι ότι κάθε τραπέζι έχει από δύο προσωπικές κάνουλες, όπου ο καθένας μπορεί να σερβιριστεί μόνος του! Οπότε πίνετε όσο θέλετε, όποτε θέλετε, και ταυτόχρονα παρακολουθείτε την κατανάλωσή σας στην οθόνη που υπάρχει στο κατάστημα, για να μην χάσετε το μέτρημα.

Τιμοθέου 8, Πεζόδρομος- Παγκράτι, 21 0701 0006

Αthens Beer

Σε έναν ιδιαίτερο χώρο οπού κυριαρχεί το ξύλο και η πέτρα, καθημερινά από το μεσημέρι έως αργά το βράδυ μπορείτε να γευτείτε μια μεγάλη ποικιλία από μπίρες, όλων των ειδών (Lagers, Pilsner, Ale, Weiss, Red, Monastery, Black, με φρούτα και χωρίς αλκοόλ), Draught, αλλά και προσεκτικά επιλεγμένα ελληνικά κρασιά. Η κουζίνα του περιλαμβάνει μεσογειακά και ελληνικά πιάτα, από εξαιρετικής ποιότητας κρέας ή θαλασσινά, όλα εμπνευσμένα από τον καταξιωμένο chef του καταστήματος, που προσφέρονται σε πολύ προσιτές τιμές.
Νίκης 20 Σύνταγμα Αθήνα, 2103210790

Beer Academy

Από τις πιο ενημερωμένες μπιραρίες της πόλης, με αέρα ευρωπαϊκό, που άνοιξε το 1992. Ο ιδιοκτήτης της, ο κύριος Ιωάννης Σ. Αδάμης, μαζί με μια καλά οργανωμένη ομάδα πραγματοποίησαν ένα πολύμηνο ταξίδι στην Ευρώπη με έναν και μοναδικό στόχο: να γνωρίσουν τα πάντα γύρω από την μπίρα και τις γεύσεις που την συνοδεύουν ώστε να δημιουργήσουν την πρώτη αυθεντική μπιραρία στην Ελλάδα. Επέστρεψαν με ένα container γεμάτο με εκατοντάδες άγνωστες μπίρες, με περίεργα μπουκάλια, πρωτόγνωρες και ξεχωριστές συνταγές, ποτήρια και σκεύη μοναδικού σχήματος και κάπως έτσι δημιουργήθηκε το πρώτο Beer Academy Restaurant στην Στουρνάρη. Αργότερα ακολούθησε και το «αδερφάκι» του στο Χαλάνδρι. Με πάνω από 300 είδη, η πρωτότυπη αυτή Ακαδημία κατάφερε να εδραιωθεί στις συνειδήσεις των πιστών της θαμώνων και να δημιουργήσει μια ολόκληρη φιλοσοφία γύρω από την μπύρα, και το καλό φαγητό. Δοκιμάστε οπωσδήποτε κότσι, οσομπούκο, ή λουκάνικα, ενώ οι χορτοφάγοι μπορούν να προτιμήσουν τα αχνιστά μύδια.
Ν.Καρελλά45 Χαλάνδρι. 2106817170
Στουρνάρη 29, Αθήνα, 2103816962

The Local Pub

Αυτή η καταπληκτική pub του Χαλανδρίου συμπεριλήφθηκε στα 21 καλύτερα beer bars του κόσμου σύμφωνα με το Thrillist, ενώ βραβεύθηκε κι από το αμερικάνικο site RateBeer, αφού εδώ θα βρείτε την μεγαλύτερη ποικιλία σε μπίρες βαρέλι, 21 για την ακρίβεια, ενώ εκείνες σε μπουκάλι (περίπου 60 διαφορετικές επιλεγμένες ετικέτες) προέρχονται από αποκλειστική εισαγωγή των ιδιοκτητών του, γι ‘αυτό και στην πλειοψηφία τους δεν υπάρχουν πουθενά αλλού στην Αθήνα. Ο χαμηλός φωτισμός, το ξύλο που κυριαρχεί στη διακόσμηση και η ροκ στα μεγάφωνα συνθέτουν το ιδανικό σκηνικό για τους λάτρεις του ζύθου.

Χαϊμαντά 25, Χαλάνδρι, 6940 864443

Brauhaus

Ενα αρχοντικό του 1928 μετατράπηκε πριν από αρκετά χρόνια (σχεδόν μια εικοσαετία) σε μια από τις πιο ατμοσφαιρικές μπιραρίες της πόλης. Μεγάλη ποικιλία σε μπίρες από όλο τον κόσμο –μάλιστα η λίστα μπίρας του έχει βραβευτεί δύο φορές με βραβείο Gourmet- πρωτότυπα και χορταστικά πιάτα σε καλές τιμές, ταξιδιάρικες κι άλλοτε με πιο ροκ διαθέσεις μουσικές επιλογές, σ’ ένα φιλόξενο περιβάλλον με εξυπηρετικό προσωπικό, που θα σας κερδίσει.

Λεωφόρος Δεκελείας 67, 210 300 1590

Beer Garden Ritterburg

Ενα από τα πρώτα γερμανικά εστιατόρια στην Ελλάδα, που άνοιξε τις πόρτες τον Δεκέμβριο του 1999. Η ιστορία του όμως ξεκινάει, όταν ο Παναγής Ζαπάντης επέστρεψε μόνιμα από τη Γερμανία στην Ελλάδα, κουβαλώντας πλήθος εμπειριών και γνώσεων γύρω από τη γαστρονομία. Οραμά του ήταν η δημιουργία ενός νέου χώρου που θα μπορούσε να φιλοξενήσει τους λάτρεις της αυθεντικής γερμανικής κουζίνας. Τολμώντας να ανοίξει το πρώτο γερμανικό εστιατόριο στην Ελλάδα το 1974 χάραξε νέους δρόμους στις μέχρι τότε γευστικές συνήθειες. Θα βρείτε έναν πολύ καλά ενημερωμένο κατάλογο με μπίρες και πιάτα συνοδευτικά, όπου αναμφίβολα ξεχωρίζει το βιεννέζικο σνίτσελ.

Εθνικής Αντιστάσεως 214 και 2ας Μαΐου 12 Καισαριανή, 210.7222235

München

Ο ιδιοκτήτης της Έρικ Λίκερτ λέει ότι είναι στο μαγαζί του οι πελάτες του θα βρουν αυτό που θα του άρεσε να απολαμβάνει και ο ίδιος: καλή και φθηνή μπίρα, με αυθεντικό γερμανικό φαγητό. Και οι επιλογές του δεν είναι τυχαίες, αφού έχει διατελέσει σεφ σε μερικές από τις μεγαλύτερες μπιραρίες της Αττικής. Η München διαθέτει μια μεγάλη γκάμα από μπίρες: εμφιαλωμένες και βαρελίσιες, μοναστηριακές, lager, ξανθιές, με φρουτένια γεύση, αλλά και χωρίς αλκοόλ, πιάτα αλλαντικών και τυριών, πρέτσελ, λουκάνικα, γερμανικό κότσι με ξινολάχανο και hot dogs, για να μυηθείτε στα μυστικά της βαυαρικής κουλτούρας.

Διονύσου 47 & Χατζηαντωνίου 22, Μελίσσια, 2108033424

Πηγή: Travelstyle.gr.

 

Bars

Ροή ειδήσεων

Share