Τετάρτη, 17 Απριλίου 2024

Το Omnivore άνοιξε τις πύλες του και είναι η νέα πρόταση του Ομίλου Καστελόριζο

Επιβάλλεται να το επισκεφτείς!

8 Οκτωβρίου 2020 19:26
Το Omnivore άνοιξε τις πύλες του και είναι η νέα πρόταση του Ομίλου Καστελόριζο
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το κέντρο της Αθήνας και την πλατεία Αγίας Ειρήνης επέλεξε ο Όμιλος Καστελόριζο για το νέο του all day project, Omnivore.

Το Omnivore άνοιξε τις πόρτες του στην καρδιά της πρωτεύουσας σε ένα ιστορικό κτίριο του 1890. Η νέα πρόταση του Ομίλου Καστελόριζο, που για πρώτη φορά δραστηριοποιείται στο κέντρο της πόλης, συστήνεται ως all day bar restaurant. Στον χώρο όπου υπήρχε το Osterman, η minimal αισθητική συνυπάρχει με την κλασική κομψότητα σε έναν άκρως φιλόξενο και οικείο χώρο, με πολλά από τα στοιχεία του να υπενθυμίζουν την ιστορία του κτίσματος όπως το μοναστηριακό τραπέζι στο πατάρι, το εντυπωσιακό δάπεδο και το ιδιαίτερο ταβάνι. Το ίδιο κτίριο στεγάζει μάλιστα και το ολοκαίνουριο ξενοδοχείο Athens 1890, καθώς και ένα εντυπωσιακό spa στο ισόγειο.

Omnivore, σημαίνει «παμφάγος» και αυτό από μόνο του δίνει το στίγμα για το section του φαγητού, με τη γενικότερη φιλοσοφία να εκτείνεται σε 3 βασικούς πυλώνες που είναι το brunch, το dinner και το bar. Την κουζίνα διευθύνει ο επί χρόνια συνεργάτης και executive chef του Ομίλου Καστελόριζο Βασίλης Καφαλούκος, ο οποίος έχει επιμεληθεί όλα τα μενού του Omnivore, με τις γευστικές του κατευθύνσεις να χαρακτηρίζονται fusion multiethnic αλλά με αρκετά πατήματα στην ελληνική γαστρονομική κουλτούρα.

Η κρέμα κανέλας, το crème brûlée ρυζόγαλο, ο καγιανάς, το Greek croque madame και ο τραχανάς είναι κάποιες από τις προτάσεις που ξεχωρίζουν στο μενού του πρωινού και του brunch, ενώ επιλογές όπως το mini fondue με brie, πούδρα μυρωδικών και sticks ψωμιού, το vegetarian satay και το mini σουβλάκι με τορτίγια σε εκείνο του finger food. Στην κάρτα του dining, η οποία καλύπτει και το lunch και το dinner, το ceviche με τριλογία ψαριών, γαλάκτωμα λεμονιού και norimayo, το ταρτάρ καπνιστής τσιπούρας με κρίταμο, άνηθο και «χαβιάρι» λεμονιού και το αντίστοιχο με μοσχάρι, με μαρινάτο κρόκο και marsala vealjus, αποτελούν τις must taste επιλογές. Επιπλέον, η σαλάτα με τραγανή πάπια, η vegetarian bolognese, η paella σε στυλ τραχανά και το ριζότο με άρωμα γεμιστά έχουν ήδη αναδειχθεί σε αγαπημένα πιάτα που μπορούν να προηγηθούν της μπουγιαμπέσας με γιουβαρλάκια σφυρίδας ή τυο Chuck Flap steak και του ribeye.

Την λίστα των cocktail υπογράφει ο Κωνσταντίνος Κώτσος, με τα περισσότερα εξ’ αυτών να πλαισιώσουν ιδανικά το φαγητό, όντας προσαρμοσμένα στην κουζίνα και τα πιάτα του Omnivore. Εκτός από τα signature και τα κλασικά cocktails, υπάρχει μία πάρα πολύ καλά ενημερωμένη κάβα και προσεκτικά επιλεγμένες ετικέτες κρασιών, τόσο από τον ελληνικό όσο και τον διεθνή αμπελώνα.

Info

Omnivore - Πλ. Αγίας Ειρήνης 10, Αθήνα
Τηλ. 210 3221865
www.omnivore.gr
Καθημερινά από τις 08.00

Δείτε πλούσιο φωτορεπορτάζ στο gallery που ακολουθεί στο Athensmagazine.gr:

 

Ροή ειδήσεων

Share