Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Η πλοήγηση των γεύσεων και όλων των αισθήσεων στο μεγάλο λιμάνι του Πειραιά έχει ένα όνομα!

Το Beluga μπορεί να υπερηφανεύεται για πολλά!

15 Φεβρουαρίου 2019 17:03
Η πλοήγηση των γεύσεων και όλων των αισθήσεων στο μεγάλο λιμάνι του Πειραιά έχει ένα όνομα!

Κείμενο: Κατερίνα Ρίγκου

Φωτογραφίες: Μαρία Χατζηιωαννίδου

Η πλοήγηση των γεύσεων στο μεγάλο λιμάνι... αναγράφει η κάρτα του, "και των αισθήσεων όλων" θα πρόσθετα, καθώς το Beluga με το όνομα και μόνο να παραπέμπει από την πρώτη στιγμή σε premium προϊόντα ανέβασε τα standards στην περιοχή του λιμανιού τόσο στο φαγητό όσο και στο service.

Στον 3ο χρόνο πλέον, έχει γίνει σημείο συνάντησης του εκλεκτικού κοινού της Αθήνας από όλες τις περιοχές ενώ ο ναυτιλιακός, επιχειρηματικός, πολιτικός και καλλιτεχνικός κόσμος του δείχνει σταθερή προτίμηση καθημερινά.

To Beluga μπορεί να υπερηφανεύεται για την υψηλή ποιότητα των παροχών, τόσο στο φαγητό όσο και στο κομμάτι του bar, το high end service και τον εμβληματικό χώρο του με σήμα κατατεθέν την τοποθεσία (εδώ στεγαζόταν το σινεμά αισθησιακών ταινιών Φως).

Ο τελευταίος μάλιστα είναι τουλάχιστον εμβληματικός σε αρ ντεκό στυλ με απαλό φωτισμό, κόκκινες αποχρώσεις, αντίκες συνδυασμένες με βιομηχανικά στοιχεία, γεωμετρικά γλυπτά, ένα εσωτερικό μπαλκόνι με τη νέον επιγραφή «Hotel» συνθέτουν ένα νοσταλγικό σκηνικό καμπαρέ, ενώ το γυάλινο δάπεδο «προστατεύει» και παράλληλα επιδεικνύει τις αρχαιότητες του 435 π.Χ. (αποτελούν τα θεμέλια της 5ης στοάς του Πειραιά), υπογεγραμμένο από τον καταξιωμένο designer Νίκο Σκοπελίτη.

Με φόντο το ατμοσφαιρικό bar και τις private dining γωνιές λοιπόν, θα απολαύσετε από νωρίς αρωματικό καφέ, εξαιρετικές προτάσεις σε brunch (10:00 - 18:00) και τις εκλεκτές επιλογές του δημιουργικού ευρωπαϊκού μενού με ασιατικές επιρροές, αλλά και πιάτα ημέρας που υπογράφει ο ταλαντούχος chef Στράτος Κουλέλης, ενώ ενδιαφέρουσα είναι και η κάρτα sushi, όπως υποδειγματική είναι και η λίστα κρασιών με ετικέτες ελληνικού αμπελώνα που συνοδεύει άριστα το μενού.

Ξεχωριστή μνεία ανήκει στο κομμάτι του bar και της διασκέδασης τόσο για την άκρως ενημερωμένη κάβα με πολλές σπάνιες και premium ετικέτες, αλλά και την cocktail list με προτάσεις τόσο σε κλασικά όσο και 12 επιλογές σε signature που εκτελεί υποδειγματικά η ομάδα των εξειδικευμένων bartenders.

Θα τα απολαύσετε υπό τους ήχους εξαιρετικών μουσικών επιλογών που κρατάνε τους θαμώνες σε dance και party mood μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες!

Highlights: Μην χάσετε τα lives κάθε Τρίτη και Πέμπτη με -κυρίως- swing και jazz ήχους, τα καθιερωμένα events της Κυριακής με ελληνική μουσική από τις 19:00 αλλά και τα after office parties κάθε Παρασκευή από τις 17:00.

New entry: Πριν λίγους μήνες ανακαινίστηκε πλήρως η αυλή η οποία κινείται σε πιο lounge ρυθμούς για χαλαρές συναντήσεις απολαμβάνοντας ένα aperitivo, ενώ τα Σάββατα λειτουργεί και το bar της καθώς οι ρυθμοί ανεβαίνουν!

To Know: Ενδείκνυται η κράτηση- ιδιαίτερα για φαγητό.

Καθημερινά 09:00-04:00. (11:00 - 00:00 η κουζίνα).

2ας Μεραρχίας 8-10, Πειραιάς, Τ. 210 4116505, FB Beluga

 

Ροή ειδήσεων

Share