Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Το μαγαζί που θα σας ταξιδέψει από την καρδιά της Αθήνας στον... Παναμά!

Το Juan Rodriguez Bar ήρθε για να μείνει!

27 Σεπτεμβρίου 2018 08:51
Το μαγαζί που θα σας ταξιδέψει από την καρδιά της Αθήνας στον... Παναμά!
Από Κατερίνα Ρίγκου

Ένα ολοκαίνουριο & πολύ ζωντανό all day food bar έκανε την εμφάνιση του στην καρδιά της Αθήνας και ο οικοδεσπότης Juan Rodriguez μας διηγείται τη δική του διαφορετική ιστορία...

Φωτο: Μαρία Χατζηιωαννίδου

Σε ένα χώρο στο στενάκι της Παλλάδος, στο Ψυρρή, αποκιακού στυλ, με ξύλινους ζωγραφισμένους τοίχους, ρετρό φωτιστικά όπου όλα φτιάχτηκαν από την αρχή, δια χειρός των Άλεξ Πετράκη και Βίβιαν Δημητρακοπούλου (Belle Amie, Monsieur Cannibale, Noel, Upupa Epops), ο Juan Rodriguez πρώην σκλάβος που κατάφερε να αποτινάξει τα δεσμά του και να φτάσει στην Αθήνα, έκανε το όνειρό του πραγματικότητα, ένα bar που να θυμίζει την πατρίδα του αλλά μακριά από αυτή και αφηγείται με τον καλύτερο τρόπο την ιστορία του...

Προφανώς, δεν πρόκειται για πραγματικό πρόσωπο αλλά για το αποκύημα της φαντασία της Αρμελίνας Αντωναροπούλου (The 7 Jokers) και του Κώστα Λούκα (Παλιάτσος) οι οποίοι ένωσαν τις δυνάμεις τους και έκαναν πραγματικότητα την ιδέα τους για ένα νέο διαφορετικό all day προορισμό.

Το μαγαζί μας καλημερίζει νωρίς με αυθεντικό θρακιώτικο καφέ στη χόβολη ενώ τις εντυπώσεις κλέβει επίσης η λίστα των cocktails (από 7 έως 9€! ) που χωρίζεται σε τρεις κατηγορίες, στην κατηγορία με τα punches όπου την κάρτα έχει επιμεληθεί ο Σπύρος Αναγνώστου, την κατηγορία pre – bottled cocktails, που προτείνει προ-εμφιαλωμένα cocktails που περιέχουν από δύο έως τρία αποστάγματα και παλαιώνονται σε βαρελάκια δρυός και την κατηγορία twisted classics που περιέχει και τις περισσότερες επιλογές με μια κάρτα που "πειραματίζεται" με συνταγές...

Μεγάλη έμφαση έχει δοθεί και στο κομμάτι του φαγητού που διαφοροποιείται καθώς είναι από τα ελάχιστα αν όχι το μοναδικό bar που σερβίρει μέχρι τις 02:30!

Τα πιάτα που δημιούργησε ο Διονύσης Παπανικολάου είναι ιδανικά για τη μπάρα! To value for money μενού βασίζεται στην μεσογειακή και ελληνική κουζίνα με έμφαση στην πρώτη ύλη και τη γεύση ενώ εκλεκτές είναι και οι προτάσεις του πρωινού.

Αφήστε στο τέλος, λίγο χώρο για να δοκιμάσετε κάποιο από τα εξαιρετικά γλυκά όπως το... πειραγμένο μιλφέιγ και τα σπιτικά παγωτά με βιολογικό γάλα μεταξύ άλλων! Καθημερινά από τις 09:00.

Highlights: Το μαγαζί χαρακτηρίζουν οι μαύρες μουσικές, κάθε βράδυ παίζει διαφορετικός DJ ενώ κάθε Τετάρτη μας περιμένει έκπληξη!

Κάθε Σ/Κ τα parties ξεκινούν από το μεσημέρι!

Must taste: Το πρωινό στην τάβλα με γλυκές και αλμυρές γεύσεις από βιολογικές μαρμελάδες, αλλαντικά - τυριά, κερήθρα με μέλι, αποξηραμένα φρούτα & ρυζόγαλο!
Info

Παλλάδος 3, Ψυρρή, Τ. 210 3224496, FB. Juan Rodriguez Bar •Compañia de Bebida / Instagram juanrodriguezbar_athens

 

Ροή ειδήσεων

Share