Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Baratin: Το καινούριο σου «σπίτι» στη Νέα Φιλαδέλφεια!

4 Μαΐου 2017 17:00
Baratin: Το καινούριο σου «σπίτι» στη Νέα Φιλαδέλφεια!

Παρεΐστικη ατμόσφαιρα, cool διάθεση, cozy χώρος που μοιάζει με νεοϋορκέζικο loft, λατρεία στο κρασί και επιμονή στην ποιότητα! Θες κι άλλα για να ανακαλύψεις το νέο σου στέκι;

Από την Κατερίνα Φωτοπούλου ([email protected])

Φέτος το καλοκαίρι σβήνει το πρώτο του κεράκι και έχει καταφέρει ήδη να ανατρέψει τα δεδομένα στην all day διασκέδαση της Νέας Φιλαδέλφειας, αφού ήρθε για να φέρει λίγο από... αέρα Νέας Υόρκης!

Το όνομά του, εμπνευσμένο από τα γαλλικά, έχει διάφορες έννοιες όπως κουβέντα, συνάθροιση, κουτσομπολιό... Και πράγματι από την πρώτη κιόλας στιγμή ο χώρος του –αν και μεγάλος– σε καλοδέχεται με την πιο ζεστή και φιλόξενη ατμόσφαιρα όπως αυτή ενός σπιτιού, ενώ η διακόσμησή του με κυρίαρχα στοιχεία την πέτρα, το ξύλο και το σίδερο σε μεταφέρει σε ένα αμερικάνικο loft.

Κι έτσι ακριβώς σαν να είσαι στο σπίτι σου κυλάει εδώ η μέρα, αφού μπορείς να βρεις την αγαπημένη σου γωνιά για να ξεκινήσεις με ενέργεια με έναν αρωματικό καφέ και ένα δυναμωτικό πρωινό και να χαλαρώσεις το βράδυ με ένα ποτήρι κρασί.

Με παρεΐστικη διάθεση, λοιπόν, από νωρίς καθόμαστε σε κάποιο από τα τραπεζάκια του στο εξωτερικό deck για τον πρώτο καφέ της ημέρας ή ένα αναζωογονητικό ρόφημα, το οποίο θα συνοδεύσουμε με πεντανόστιμα πιάτα για πρωινό ή brunch και χάζι στην κεντρική περαντζάδα.

Καθώς περνάει η μέρα, τη σκυτάλη παίρνει ένας μικρός αλλά καλοστημένος κατάλογος με εξαιρετικές προτάσεις σε ριζότο, pasta και burgers αλλά και κάποιες δημιουργικές ιδέες, που θα ιντριγκάρουν κάθε ουρανίσκο, οι οποίες ετοιμάζονται εκείνη την ώρα στην open space κουζίνα του.

Το απόγευμα επιστρέφουμε στον πίσω κήπο ή στο παταράκι του για πιο privé καταστάσεις και ένα aperitivo με εκλεκτά κρασιά παρέα με υπέροχες μπρουσκέτες και πλατό τυριών και αλλαντικών, ενώ το βράδυ τον κύριο λόγο έχει η επιβλητική μπάρα του όπου οι λάτρεις των premium spirits απολαμβάνουν ένα ιαπωνικό ουίσκι ή κάποιο από τα ψαγμένα labels σε ρούμι και τζιν καθώς και δροσιστικά all time classic cocktails με ένα twist και τις signature προτάσεις του bartender!

Και όλα αυτά σε ένα fun περιβάλλον με new jazz και funk μουσικές επιλογές από όλες τις δεκαετίες, που τονίζουν τον cool χαρακτήρα του Baratin και δικαίως το ανακηρύσσουν σε ένα από τα πιο αγαπημένα μας στέκια! Kαθημερινά 09:00-όσο πάει (brunch έως 19:00).

Highlight: Η «εξειδίκευσή» του στο θέμα του κρασιού με μια εξαιρετική συλλογή από περισσότερες από 100 ετικέτες του εγχώριου και διεθνή αμπελώνα –οι 22 μάλιστα και σε ποτήρι–, η οποία διαρκώς ενημερώνεται με τη φροντίδα της sommelier Φανής Κολάκη. Η ίδια μας υποδέχεται καθημερινά για να μας προτείνει αυτό ακριβώς που μας ταιριάζει! Εξίσου δυνατή και η κάβα του με ψαγμένες προτάσεις σε ουίσκι, ρούμι και τζιν.

Tip: Στο Baratin θα πιεις καφέ 100% βιολογικής καλλιέργειας από συγκεκριμένη φάρμα στην Ταϊλάνδη –και μάλιστα αποκλειστικής εισαγωγής– που επεξεργάζονται μπροστά μας σε custom made χειροκίνητη μηχανή.

Μust taste: Τα λαχταριστά pancakes σε 5 διάφορες παραλλαγές και super χορταστικές μερίδες!

Don't miss: Τις βραδιές wine & food pairing με καλεσμένους Έλληνες οινοπαραγωγούς.

Info: Λεωφόρος Δεκελείας 120, Νέα Φιλαδέλφεια, τηλ. 210 2522228, κιν. 6942 690300, FB Baratin Drink & Dine Home Bar

 

Ροή ειδήσεων

Share