Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Για ποτό στο Μεταξουργείο: 5 must σημεία που πρέπει να επισκεφτείς

Εδώ θα περάσετε όμορφα!

30 Οκτωβρίου 2023 08:49
μεταξουργείο για ποτό
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Όλο και κάτι γίνεται στο Μεταξουργείο τα τελευταία χρόνια και το έχουμε καταλάβει όλοι. Όλα τα παλιά κτίρια μετατράπηκαν σε θέατρα πριν από μερικά χρόνια. Ακολούθησα όλα τα καφενεία και τα εστιατόρια με αποτέλεσμα το Μεταξουργείο να έχει γίνει ένα απο τα πιο hot στέκια της πόλης. Αν βέβαια δεν ξέρετε που πάτε απλά επισκεφτείτε τα παρακάτω μαγαζιά για το ποτό σας και θα πάθετε πλάκα.

Lost and Found

lost and found για ποτό στο Μεταξουργείο

Οι παλιοί θαμώνες της περιοχής, θα το ξέρετε σαν Barrio. Ένα από τα καλύτερα –ας μας συγχωρεθεί ο υποκειμενισμός– μπαρ της περιοχής συνδυάζει υπέροχα το industrial σκηνικό με τις arty λεπτομέρειες. Αφίσες από θεατρικές παραστάσεις και εξώφυλλα δίσκων κρέμονται από σύρματα στους τοίχους, ξύλινα δοκάρια πρωταγωνιστούν στο ταβάνι, κόκκινα φώτα φτάνουν σχεδόν το ύψος της μπάρας, μπροκάρ υφάσματα ντύνουν πολυθρόνες και καναπέδες, πέτρινοι τοίχοι κάνουν ωραία αντίθεση με τους απέναντι τους, που είναι βαμμένοι σε χρώματα όπως το κόκκινο και το μαύρο. Ανοίγει από νωρίς το πρωί μέχρι το βράδυ για ποτό και καλή μουσική.

Cachica Club

cachica για ποτό στο Μεταξουργείο

Πέτρινοι τοίχοι, ξύλινα πατώματα, τεράστια κόκκινα πανιά που κρέμονται από το ταβάνι, πολύχρωμα παράθυρα που παραπέμπουν σε βιτρό, φρούτα και κακτάκια που στολίζουν την μπάρα. Από την πρώτη στιγμή που μπαίνεις στο Cachica αντιλαμβάνεσαι ότι κάτι διαφορετικό συμβαίνει εδώ.

Ένα μπαρ που παντρεύει το freestyle με την world φιλοσοφία, αλλά ταυτόχρονα φέρνει στο νου και κάτι από τις διακοπές σου στην Αμοργό –από εκεί ήρθαν και οι ιδιοκτήτες του το 2008, φέρνοντας μαζί τους τον γιγάντιο κορμό - ξύλινο γλυπτό που στολίζει την μπάρα. Η κονσόλα –όπως θα μαντέψατε– δείχνει ιδιαίτερη αδυναμία στο afro-beat, τη reggae, τη funk και τη soul. Εδώ θα απολαύσετε το ποτό σας με πολύ καλή μουσική.


Belafonte

Το Belafonte έχει κάτι από σκηνικό φιλμ νουάρ: ο κόκκινος τοίχος με τις vintage αφίσες, τα δερμάτινα σκαμπό με το στρογγυλό «πόδι», ο μπάρμαν με το λευκό πουκάμισο και το μαύρο γιλέκο, τα κοκτέιλ γραμμένα με λευκό μαρκαδόρο πάνω στον καθρέφτη, οι γιγάντιες τζαμαρίες που βλέπουν στον δρόμο που χωρίζει το Μεταξουργείο και τον Κεραμεικό –αν υποθέσουμε ότι αυτές είναι δύο διαφορετικές περιοχές στην πραγματικότητα, και όχι μόνο στο όνομα.

Το Belafonte ανοίγει καθημερινά από τις 20.00 και Παρασκευές από τις 15.00. Μέχρι τις 22.30 έχει καθημερινά happy hour, με τα signature cocktails του (δοκιμάστε οπωσδήποτε το Coco Belafonte) και το ποτό του. Αν πεινάσετε, παίζουν ολόφρεσκες, νοστιμότατες κι υγιεινές σαλάτες. Τακτικότατα διοργανώνονται live και parties. Η μουσική εν γένει κινείται στα μαύρα μονοπάτια της soul, jazz, afro και be-bop.

Κεραμείο

κεραμειο για ποτό στο Μεταξουργείο

Όταν το Μεταξουργείο ήταν γειτονιά βιοτεχνών, ο κουκλίστικος χώρος που στεγάζει σήμερα το Κεραμείο ήταν όντως εργαστήριο κεραμοποιίας. Σήμερα, είναι ένα μονίμως γεμάτο μπαρ που παίζει jazz, blues και rock tunes και freestyle επιλογές. Σερβίρει από το πρωί ως το βράδυ ποτά και κρασιά αλλά και καφεδάκια και ρακόμελα, κι έχει… στο βάθος, κρυμμένη από τον δρόμο, μια υπέροχη αυλίτσα με δέντρα, χτιστά καναπεδάκια και καρέκλες καφενείου.


Άσυλο

Ένα μαγαζί διαφορετικό απο τα άλλα καθώς είναι τελείως διαφορετικό από ότι έχετε δει. Θα πιείτε το ποτό σας, θα ακούσετε τις μουσικάρες και θα διασκεδάσετε μέχρι τα ξημερώματα.

 

Clubs & Bars

Ροή ειδήσεων

Share