Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Νυχτοπερπατήματα στον Χολαργό: 7 μπαρ έκπληξη

Εδώ θα περάσετε όμορφα!

20 Οκτωβρίου 2023 12:08
στον χολαργο για ποτο
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο Χολαργός έχει γίνει πλέον ένας ενδιαφέρον προορισμός νυχτοπερπατητών και όχι άδικα. Διατηρώντας ταυτόχρονα την ταυτότητα του και τον χαρακτήρα του έχει να μας προτείνει εναλλακτικά και ιδιαίτερα μπαρ που θα ικανοποιήσουν όλα τα γούστα και τις προσδοκίες. Εμείς εδώ στο athensmagazine.gr σου έχουμε τα 7 καλύτερα για να διαλέξεις.

Henhouse

henhouse στον χολαργο για ποτο

Αμερικάνικου τύπου bistro - μπαρ στο Χολαργό, αδερφάκι του δημοφιλούς και αγαπημένου Bootleg. Εμπνευσμένο από την εποχή της ποτοαπαγόρευσης στις ΗΠΑ (το όνομά του είναι αφιερωμένο σε μία από τις πιο «περιβόητες» γυναίκες διακινήτριες παράνομου αλκοόλ της εποχής, το Henhouse ξεχωρίζει για την τρομερή αισθητική, το ποτό και τις comfort food προτάσεις του καταλόγου. Στα συν το ποτό τα εξαιρετικά κλασικά κοκτέιλ. Jazz και swing μουσικές, δένουν τέλεια με την αισθητική του χώρου.

Ritzy

ritzy στον χολαργο για ποτο

Στιλάτο μπαρ με industrial λεπτομέρειες, που αναδεικνύονται από τον ατμοσφαιρικό φωτισμό και μια εξαιρετική λίστα κοκτέιλ και ποτών, η οποία περιλαμβάνει προτάσεις όπως το Downhill All the Way, με παλαιωμένη τεκίλα, τζίντζερ, κουμκουάτ, μέλι και μοσχολέμονο, σε έναν κατάλογο που ανανεώνεται συχνά. Σημειώστε πως αν πεινάσετε, δεν θα μείνετε παραπονεμένοι – θα βρείτε στον κατάλογο επιλογές όπως mini burgers, πίτσες, δροσερές σαλάτες και απολαυστικά γλυκά κάθε Κυριακή στο “Ritzy Sunday Patisserie”. Τα βράδια του Σαββατοκύριακου θα πετύχετε δυνατές θεματικές βραδιές και πάρτι, με προσκεκλημένους DJs να αναλαμβάνουν την κονσόλα.

White Spoon

white spoon στον χολαργο για ποτο

Σε απόσταση αναπνοής από το σταθμό του μετρό Χολαργός, είναι το πρώτο μαγαζί που δημιουργήθηκε στην περιοχή και προκάλεσε την κινητικότητα για τη δημιουργία «πιάτσας» και στο Χολαργό. Γι’ αυτό άλλωστε και όταν ακούμε τη λέξη Χολαργός, συνειρμικά έρχεται στο νου και το White Spoon.

Αν και αρχικά καθιερώθηκε για τον καφέ και το φημισμένο πρωινό του, με το πέρασμα του χρόνου έχει εξελίξει πολύ και την μπάρα του, δίνοντας έμφαση στην ποιότητα, το ποτό και τις εμπνευσμένες συνταγές των cocktails του, τα οποία οφείλουμε να ομολογήσουμε πως αφήνουν τις καλύτερες εντυπώσεις.

Bootleg

bootleg στον χολαργο για ποτο

Βιομηχανική διακόσμηση με ρετρό αναφορές σε loft style, αλλά και φοβερά πλούσια κάβα στα βασικά χαρακτηριστικά του all day cafe- cocktail μπαρ που έχει όνομα εμπνευσμένο από την εποχή της ποτοαπαγόρευσης –Bootleg σημαίνει παράνομη διακίνηση αλκοόλ.

Η μεγάλη μπάρα του δεν αφήνει περιθώρια επιλογής, κυρίως για όσους το επιλέγουν για ένα early after office ποτό με τους συναδέλφους ή την παρέα. Ενημερωμένη cocktail list με προτάσεις που αφήνουν τις καλύτερες εντυπώσεις για το βράδυ, αρωματικός καφές και γευστικά σνακ για την ημέρα.

Lucca

lucca στον χολαργο για ποτο

To Lucca Athens είναι ένα νέο μαγαζί και ήδη την προτίμηση των φίλων της της περιοχής και όχι μόνο. Αν θες έναν χαλαρό καφέ το πρωί μαζί με ένα συνοδευτικό brunch ή ποτό, κοκτέιλ και χορό μέχρι αργά το βράδυ το μαγαζί αυτό μόλις έγινε ο επόμενος προορισμός σου! Τα πολλαπλά συνοδευτικά δεν απουσιάζουν από το μενού ενώ το μέρος και η αυλή του αποτελούν ιδανικό μέρος για εκείνον που θέλει να απολαύσει κάτι χωρίς απαραίτητα να παραγγείλει κάποιο ποτό.

Boogie bar

boogie bar στον χολαργο για ποτο

Αν υπήρχε βραβείο για την πιο funky/ παιχνιδιάρικη/ πολύχρωμη διακόσμηση σε μπαρ, εμείς θα το δίναμε στο Boogie, αν μη τι άλλο γι’ αυτόν τον πολυέλαιο–και για τον κατακόκκινο τοίχο, που πάει γάντι με τα εξίσου κόκκινα πλαίσια στις τζαμαρίες του, και για την τέλεια φωτισμένη κάβα που αγγίζει το ταβάνι. Το αγαπάμε, όμως, επίσης και για τα signature κοκτέιλ του, όπως το Eastern Remedy, μια παραλλαγή του Bramble που σερβίρεται με ένα μίνι… μαλλί της γριάς, και το Pyrat, με ρούμι, καρύδα, ανανά και βανίλια.

Οι μουσικές κινούνται σε jazz-o-funk και soul μονοπάτια, χωρίς να λείπουν και οι θεματικές βραδιές με guest DJ’s. Θα το βρείτε ανοιχτό από νωρίς το πρωί για καφεδάκι, σπιτικά γλυκά και ελαφριά σνακ, μέχρι (πολύ) αργά για ποτό.

Bookali

bookali στον χολαργο για ποτο

Λίγα μόλις βήματα από τη στάση του μετρό στο Χολαργό, το Bookali είναι από τα καθιερωμένα στέκια της περιοχής για ποτό και cocktails μετά την δουλειά ή νωρίς το βράδυ. Αγαπημένο μπαρ στις επιλογές του κοινού για την παρεΐστικη ατμόσφαιρα, τα εξαιρετικά cocktails και την party διάθεση.

 

Clubs & Bars

Ροή ειδήσεων

Share