Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

4 all day bar που πρέπει να επισκεφτείς στην Καισαριανή

Εδώ θα περάσετε όμορφα!

4 Δεκεμβρίου 2023 11:33
καισαριανη για ποτο
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Εδώ στην Καισαριανή έχει μαγαζιά με ιδιαιτερότητα και φινέτσα. Θα πιείτε καλό καφέ, θα γευτείτε καλό φαγητό και θα θέλετε να κάτσετε μέχρι το βράδυ αργά για ποτό. Εμείς στο athensmagazine.gr σας έχουμε τα καλύτερα και θα τα βρείτε παρακάτω.

5 Points bar cafe

5 points καισαριανη για ποτο

Το 5 Points μπαρ cafe παίρνει το όνομα του από το σχήμα του, το σχήμα του μαγαζιού που είναι ένα πεντάγωνο, βαλμένο σε μια γωνιά, στην αρχή της Υμηττού και ελαφρώς κρυμμένο από τα δέντρα. Στο σημείο αυτό βρισκόταν παλαιότερα το Excalibur, ένα καφέ/bar με την μορφή κάστρου που πιθανόν αυτός να είναι και ο λόγος που το σημερινό 5 Points έχει… 5 points (5 σημεία, 5 γωνιές).

Το μαγαζί αποτελείται από ένα μεγάλο, ενιαίο χώρο. Αυτός ο χώρος έχει αρκετό φυσικό φως μια που το μεγαλύτερο μέρος του είναι τζάμι και διαθέτει ψηλό ταβάνι, που και αυτό έχει σημεία με τζάμι που επιτρέπουν την είσοδο του φωτός.

Εδώ μπορεί κανείς να απολαύσει τον καφέ του και διάφορες γευστικές δημιουργίες αλλά το βράδυ το ποτό και η μουσική παίρνει θέση για την διασκέδαση της παρέας.

Κάπου στην Καισαριανή είναι «κρυμμένος ένας Θησαυρός που λέγεται Στυλίτης». Ένας ζεστός χώρος που πρόκειται να τον λατρέψεις για τις χειμερινές εξόδους σου. Βρίσκεται, κοντά στην πανεπιστημιούπολη και περίπου δέκα λεπτά με το λεωφορείο από τον Ευαγγελισμό.

Θα έλεγε κανείς ότι το κλίμα του μαγαζιού που, δημιουργείται από την ιδιαίτερη εσωτερική αρχιτεκτονική, σε «πηγαίνει» σε αλλοτινούς καιρούς με την φαντασία να τρέχει αχαλίνωτα σε σελίδες παραμυθιών. Αναμφισβήτητα, πρόκειται για ένα «παραμυθένιο» μέρος, όπου κανείς μπορεί να απολαύσει τον καφέ, το ποτό αλλά και τις ιδιαίτερες γεύσεις του.

Στυλίτης

στυλιτης καισαριανη για ποτο

Με το καλωσόρισμα η μυρωδιά του φρεσκοκομμένου καφέ μπλέκεται με τα αρώματα από τα βότανα της φύσης και τα μεθυστικά τσάγια (από το Δρόμο του Τσαγιού και σε μεγάλη γκάμα). Όλα τα ροφήματα ετοιμάζονται με την αρμόζουσα ιεροτελεστία και συνδυάζονται με τις πιο μαγικέςλιχουδιές. Κέικ καρότο και red velvet, τάρτα λεμόνι και μήλο, πάστα φλώρα, τσουρέκι σιροπιαστό, μωσαϊκό με σταφίδες βουτηγμένο στο ρούμι, cheesecake τιραμισού, καρυδόπιτα, μηλόπιτα, φιστικόπιτα με μαστίχα και… η λίστα δεν τελειώνει!

Ο ελληνικός καφές με το πλούσιο καϊμάκι συνδυάζεται τέλεια με γλυκά του κουταλιού και αν είστε πρωινοί τύποι μπορείτε εδώ να πάρετε δύναμη με ζεστά ψωμάκια, βούτυρα και σπιτικές μαρμελάδες.

Και το μενού των «αλμυρών» έχει όλα τα καλά. Τάρτες λαχανικών, τάρτα με κρεμμύδι και άνηθο, μυρωδάτη κις λορέν, αφράτα αλμυρά κέικ, χορτόπιτα και άλλα πολλά. Όταν πέσει ο ήλιος, παρέα με το κρασάκι, τα ζεστά ρακόμελα, το ποτό και τις μπίρες (45 ετικέτες από όλο τον κόσμο, παρακαλώ) βγαίνουν και τα πλατό τυριών και αλλαντικών.

Mama Says

mama says καισαριανη για ποτο

To Mama Says θα το βρεις στις παρυφές της πολύκοσμης οδού Χίου, σ’έναν χώρο φιλόξενο, φιλικό και οικείο, που σχεδόν σου γεννά την επιθυμία να βγάλεις παπούτσια, να κάτσεις οκλαδόν σε κάποια από τις αναπαυτικές του καρέκλες και να “χαθείς” πίνοντας έναν ζεστό capuccino και κουβεντιάζοντας μέχρι το βράδυ με την παρέα σου.


Το Mama Says σε υποδέχεται από νωρίς το πρωί με καλοψημένο καφέ, απολαυστικά ροφήματα όπως σοκολάτες Valrhona και τσάγια από το αγαπημένο Tea Tales, σπιτικές λεμονάδες με δυόσμο ή τζίντζερ και φρεσκοαλεσμένα smoothies για τόνωση και αποτοξίνωση.

Το breakfast και το brunch εδώ είναι μια καθημερινή ιεροτελεστία με πεντανόστιμα καλούδια όπως healthy bowls, βάφλες και βελούδινα pancakes, αλλά και αυγά σε διάφορες εκδοχές (όπως Croque Madame, scrambled με μπέϊκον, τοματίνια, baby σπανάκι και παρμεζάνα, “ελληνική” με φέτα, γραβιέρα, ντομάτα και πιπεριές ή αυγά μάτια σε φρυγανισμένο ψωμί που θριαμβεύουν μέσα στην απλότητά τους), όλα το ένα καλύτερο από το άλλο και κυριολεκτικά να-γλύφεις-τα-δάχτυλά-σου.


Όταν η μέρα παραδίδει τη σκυτάλη στη νύχτα, το Mama Says μετουσιώνεται σ’ένα μπαρ που έχει όλα αυτά τα στοιχεία που θα σε κάνουν να περάσεις καλά: ποτό, εμπνευσμένα signature cocktails, καλοφτιαγμένα classics, ωραίες μουσικές κι ωραίες “φάτσες” από τους απανταχού θαμώνες που το επισκέπτονται.

Τα shakers “παίρνουν φωτιά” και το μαγαζί γίνεται κυριολεκτικά μια παρέα (δεν είναι τυχαίο ότι το μενού περιλαμβάνει καραφάκια με ρακόμελα και οινόμελα, αλλά και πλήθος ετικετών που θα καλύψει κάθε οινική σου απαίτηση) – συνεπώς η διασκέδαση στο Mama Says είναι εγγυημένη…

Avanti

avanti καισαριανη για ποτο

All day στέκι, από τα πρώτα που άνοιξαν στην Καισαριανή. Το Avanti Cafe μπαρ μετρά σχεδόν 10 χρόνια λειτουργίας και συνεχίζει την πορεία του ακάθεκτο! Μοντέρνα διακόσμηση και άμεση εξυπηρέτηση αποτελούν τα δυνατά σημεία του. Εδώ, η μέρα ξεκινάει με ζεστό latte art cafe και αφράτα κρουασάν, συνεχίζει με μπύρα και κρύα snacks και κλείνει με το αγαπημένο σας ποτό ή ένα champagne cocktail. Highlight τα ιδιαιτέρως πετυχημένα πάρτι που διοργανώνει, σχεδόν μια φορά το μήνα.

 

Clubs & Bars

Ροή ειδήσεων

Share