Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

4 στέκια για ποτό στου Ζωγράφου

Πρέπει να τα επισκεφτείτε

17 Δεκεμβρίου 2021 07:27
ζωγραφου για ποτο
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Στου Ζωγράφου, μέσα στον φοιτητόκοσμο θα περίμενε κανείς ότι οι επιλογές σε μπαρ είναι αμέτρητες. Η αλήθεια είναι ότι δεν ισχύει κάτι τέτοιο, τα μαγαζιά είναι λίγα και καλά που δεν θυσιάζουν ποιότητα αλλά προσφέρουν νύχτες διασκέδασης και χαλάρωσης για φοιτητές και μη. Εμείς εδώ σου έχουμε τα 4 καλύτερα που θα σε ενθουσιάσουν.

Phileas Fogg

fileas fog ζωγραφου για ποτο

Ένας από τους ομορφότερους χώρους στη γειτονιά του Ζωγράφου, ο… Φιλέας σερβίρει καφεδάκι από το πρωί, ποτό και κοκτέιλ όσο πέφτει το σκοτάδι. Τα συνοδεύει όλα με τίμιο τσιμπολόγημα (μπισκότα και κέικ με τους καφέδες, μίνι αραβικές πίτες και καναπεδάκια με τα ποτά) και με ωραίες jazz-o-funk μουσικές. Έξτρα πόντους για τη ρομαντική ατμόσφαιρα, με τους χαμηλούς φωτισμούς και τα κεράκια του, και για τις διακοσμητικές λεπτομέρειες όπως οι παλιές φθαρμένες βαλίτσες.

Urban

urban ζωγραφου για ποτο

Το βιομηχανικό design συναντά τη ζεστασιά του ξύλου, και οι ολοήμεροι φοιτητικοί καφέδες τα ολονύχτια πάρτι με ποτό και με διάφορους Dj’s από ελληνικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς – όπως ο Δημήτρης Λεμονίδης του Pepper σε αυτό το αγαπημένο μπαρ της περιοχής, το οποίο φέτος κλείνει 4 έτη ζωής.

Όταν ο καιρός το επιτρέπει, η καταπράσινη αυλίτσα με τα ξύλινα τραπέζια είναι από μόνη της λόγος επίσκεψης. Αξίζει να δοκιμάσετε πάντως και την σούπερ χειροποίητη σανγκριά τους: απλά εξαιρετική.


Κουμπί

κουμπι ζωγραφου για ποτο

Με σήμα του το… ιπτάμενο γουρούνι, το καφε μπαρ Κουμπί ξεκινάει από νωρίς το πρωί με ωραιότατο καφεδάκι και παραμένει ανοικτό μέχρι αργά για εξίσου ωραιότατο ποτό στον κουκλίστικο εσωτερικό του χώρο, με τους όμορφους φωτισμούς και την παιχνιδιάρικη ατμόσφαιρα. Οι μουσικές όσο περνάει η ώρα κινούνται σε soul, funk, rock και blues μονοπάτια και «δυνατά» cocktails.


Mestizo

mestizo ζωγραφου για ποτο

Χαμηλών τόνων καφε μπαρ μέσα στο πράσινο, ιδανικό για άραγμα και κουβέντα με την παρέα, το Mestizo μας αρέσει για την ιδιαίτερη διακόσμησή του, τις ωραίες μουσικές του, και τα εξαιρετικά κοκτέιλ που φτιάχνει η μπάρα του.

Δοκιμάστε οπωσδήποτε το Sweet Cake, με ρούμι, μήλο και gingerbread, και το D’ Asti ‘n’ Caramel, με κρασί Moscato D’ Asti και καραμέλα, ενώ αν σας αρέσουν οι σταθερές αξίες επιλέξτε κάποιο mojito. Κάθε Παρασκευή, ο C. Plomaritis αναλαμβάνει τα decks του με swing, latin και disco ακούσματα, ενώ τις Πέμπτες «παίζουν» live με jazz και funk προσανατολισμό.

Architecture Rock Cafe

rock cafe ζωγραφου για ποτο

Κλασικό φοιτητοστέκι με ροκ διαθέσεις και ατμοσφαιρική, ξύλινη διακόσμηση, η Αρχιτεκτονική είναι η πρώτη επιλογή για έξοδο μετά (ζωντανής) μουσικής.

Το βράδυ τα ποτά καταφθάνουν στο τραπέζι με νοστιμότατο τσιμπολόγημα (κορυφαίο το club sandwich), ενώ στο live stage παίρνουν θέση κάθε σαββατοκύριακο ροκ σχήματα με ελεύθερη είσοδο και ρεμπέτικες κομπανίες τις καθημερινές. Η Αρχιτεκτονική διαθέτει επίσης και αρκετά επιτραπέζια παιχνίδια, στα οποία μπορείτε να επιδοθείτε μέχρι τις 10 το βράδυ.

 

Clubs & Bars

Ροή ειδήσεων

Share