Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Ραντεβού στον Βύρωνα: 6 σημεία για ποτό και κουβεντούλα

Θα γίνουν το στέκι σας!

8 Νοεμβρίου 2021 08:11
βυρωνας για ποτό
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τώρα τελευταία δίνουμε όλο και συχνότερα ραντεβού στον Βύρωνα, για κοκτέιλ, ποτό και τσιμπολογήματα. Όλο και κάποιο καλλιτεχνικό δρώμενο λαμβάνει χώρο εκεί γύρω και μετά μας κάνει να εξερευνούμε ωραία μπαρ για να δροσιστούμε και να συζητήσουμε. Εμείς λοιπόν έχουμε τα 6 καλύτερα μπαρ που πραγματικά πρέπει να επισκεφτείς.

Πεζόδρομος

πεζοδρομος βυρωνας για ποτό

Εξελίσσεται ταχύτατα σε ένα από τα δημοφιλέστερα καφε-μπαρ της πόλης και όχι άδικα: Τα τραπεζάκια που απλώνει στον πεζόδρομο από τον οποίο δανείστηκε το όνομά του είναι μονίμως φορτωμένα με μυρωδάτα καφεδάκια και καλοφτιαγμένα κοκτέιλ και ποτά το βράδυ ενώ το εντελώς ξύλινο εσωτερικό του κάνει ωραία αντίθεση με τα πολύχρωμα γλαστράκια και τις πρασιές που στολίζουν τον εξωτερικό του χώρο. Συχνά-πυκνά φιλοξενεί ενδιαφέροντα live και υπαίθρια πάρτι.

Παπαγάλος

παπαγαλος βυρωνας για ποτό

Τελευταίο αλλά όχι λιγότερο ενδιαφέρον, είναι ένα café μπαρ που μπορεί να μην έχει σχεδόν τίποτα κοινό με τις υπόλοιπες διευθύνσεις στη λίστα μας, αλλά αξίζει οπωσδήποτε μια θέση σε αυτήν για τις καταπληκτικές του κρέπες, που είναι θρύλος για τους κατοίκους της γειτονιάς –δοκιμάστε τις με σοκολάτα, μπισκότο και μπανάνα και θα μας θυμηθείτε.

Κατά τα λοιπά, ο Παπαγάλος απλώνει τραπεζάκια στον πεζόδρομο και σερβίρει καφεδάκια χωρίς να υποψιάζει τους αμύητους περαστικούς ότι αποτελεί κάτι παραπάνω από ένα συνοικιακό café. Μέχρι να δοκιμάσουν τις κρέπες του –τα είπαμε, μην επαναλαμβανόμαστε. Σερβίρει, εννοείται, και ωραία καθαρά ποτά μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Ρολόι

ρολοι βυρωνας για ποτό

Άπειρα ρολόγια στους τοίχους του τιμούν το όνομά του μπαρ, και ετερόκλητες μουσικές δίνουν το στίγμα κάθε βράδυ –εδώ θα ακούσετε από rock μέχρι funk, soul και jazz. Συχνά διοργανώνει πάρτι και DJ sets με ενδιαφέροντες καλεσμένους στα decks, ενώ τις μέρες με καλό καιρό ο κόσμος πλημμυρίζει την αυτοσχέδια αυλίτσα με τους χρωματιστούς χειροποίητους καναπέδες από παλέτες. Τα ποτό και τα κοκτέιλ του είναι επίσης πολύ καλά.

La Ronda

la ronda βυρωνας για ποτό

Νοσταλγικό μπαρ περιβάλλον, με ψηλές ξύλινες καρέκλες, old school μπάρα, ξύλινο πάτωμα, ρετρό αντίκες κάτω από χειροποίητα έργα τέχνης και τραπεζάκια που απλώνονται έξω ανάμεσα σε πρασιές και πεζούλια με πολύχρωμες μαξιλάρες.

Πολλά και ενδιαφέροντα events (ανταλλακτικά παζάρια, εικαστικές εκθέσεις και πάει λέγοντας) που φιλοξενούνται εδώ τακτικά. Ωραίες world και jazzy μουσικές τις καθημερινές, upbeat live και DJ sets τα Παρασκευοσάββατα. Συν καταπληκτικές Μαργαρίτες, και άλλα ωραία κοκτέιλ. Αυτά είναι τα συστατικά της επιτυχίας του La Ronda, που μετρά τρία χρόνια ζωής. Θα το βρείτε ανοιχτό από νωρίς για καφεδάκι μέχρι αργά για ποτό ή κοκτέιλ.


Σαμιαμίδι Μπαρ

σαμιαμιδι βυρωνας για ποτό

Έχει, κατ’ αρχάς, μια από τις ομορφότερες αυλές της περιοχής, κι αυτός είναι λόγος αρκετός για να κερδίσει την αγάπη μας. Δεν μένει, όμως, εκεί: Φτιάχνει και πολύ καλά κοκτέιλ και παίζει και ωραίες «μαύρες» μουσικές –funky, soul, jazz και πάει λέγοντας. Διοργανώνει συχνά πάρτι με DJ sets, πολλές φορές με μουσικές από βινύλια. Θα το βρείτε ανοιχτό από νωρίς για καφεδάκι μέχρι το βραδινό σας ποτό.

Sass

sass βυρωνας για ποτό

Ένα καφέ- μπαρ που σε περιμένει να το ανακαλύψεις! Μοντέρνο αέρα, ωραία χαλαρή μουσική και ένα από τα καλύτερα μοχίτο της πόλης σε περιμένουν να τα δοκιμάσεις. Ένας χώρος που θα σου αρέσει αρκετά και θα απολαύσεις το ποτό σου.

 

Clubs & Bars

Ροή ειδήσεων

Share