Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

Βόλτα στα Εξάρχεια: 9 μπαρ για τα νυχτοπερπατήματα σας

Θα γίνουν το στέκι σας!

15 Δεκεμβρίου 2023 08:42
εξάρχεια ποτο μπαρ
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μπορεί τα Εξάρχεια να έχουν τα άσχημα τους και τον βαθμό επικινδυνότητας τους, αλλά για τους νυχτοπερπατητές είναι σημείο συνάντησης καθώς κρύβονται πολύ καλά στέκια εδώ. Εμείς στο athensmagazine.gr έχουμε συγκεντρώσει τα 9 καλύτερα μπαρ για να ξέρετε που θα πάτε.

Raraou cantina

cantina εξάρχεια ποτο μπαρ

Ένα νέο χαλαρό all day resto-bar εγκαταστάθηκε στην Μπενάκη με gypsy ρετρό διακόσμηση και αρτιστίκ χαρακτήρα. Στον άνετο, ψηλοτάβανο χώρο του με τη μεγάλη τζαμαρία που του χαρίζει άπλετο φυσικό φως, θα καθίσεις για καφέ και χορταστικό πρωινό κόβοντας κίνηση στον πεζόδρομο της Βαλτετσίου. Τα βράδια η «Raraou» έχει cosy και χαλαρή ατμόσφαιρα και μουσική στα κατάλληλα ντεσιμπέλ, είτε πας για φαγητό είτε για ποτό. Σημειώστε ότι η κουζίνα βγάζει προσεγμένα πιάτα με φαντασία, αρκετές vegan επιλογές και πολύ καλές τιμές.

Αλεξανδρινό

αλεξανδρινο εξάρχεια ποτο μπαρ

Ρομαντικό, χαλαρό, μποέμ, αλλιώτικο. Το Αλεξανδρινό της Μπενάκη είναι ένα μέρος ιδιαίτερο, ένα ήσυχο μπαρ με vintage αέρα, λίγα τραπεζάκια και ατμόσφαιρα παριζιάνικου μπιστρό. Ανοίγει από το πρωί για καφεδάκι και γευστικά σάντουιτς, όμως το βράδυ η γοητεία του ξεδιπλώνεται μέσα από τζαζ μουσικές, ωραία κοκτέιλ και έναν εκτενή κατάλογο με κρασιά σε ποτήρι και μπουκάλι– κι ας μην θεωρείται wine bar. Ιδανικό για πρώτο ραντεβού ή και δεύτερο, για ένα χαλαρωτικό ποτό μετά τη δουλειά.

Santarosa

santa rosa εξάρχεια ποτο μπαρ

Το νέο καθαρόαιμο μπαρ της Ασκληπιού έχει μια μπάρα που φτάνει τα 14 μέτρα – και αναμφίβολα πρωταγωνιστεί. Το σκηνικό του παραπέμπει σε ανατολίτικο φιλμ νουάρ, με στοιχεία, όμως, που περισσότερο παραπέμπουν στην αντίληψη των δυτικών για την Ανατολή, παρά σε μια αυθεντική oriental προσέγγιση. Μακρόστενος χώρος, όπου όλη η δράση μεταφέρεται στην μπάρα του και το κάνει ιδανικό spot για να απολαύσει το ποτό σου και να γνωρίσεις κόσμο. Στα δυνατά του σημεία είναι η προσεγμένη κάβα, αλλά και η μουσική του με DJs που εναλλάσσονται καθημερινά.

Luxus

luxus εξάρχεια ποτο μπαρ

Η Jazz, ο ποιοτικός καφές, το καθαρό ποτό, το φιλικό προσωπικό, η τοποθεσία και η αισθητική αυτού του μαγαζιού είναι αρκετοί λόγοι για να το αγαπήσουμε. Ο εσωτερικός του χώρος ατμοσφαιρικός όσο λίγοι, αν και μικρός, με ιδιαίτερα φωτιστικά και art deco λεπτομέρειες φτιάχνει το τέλειο σύμπαν για κοκτεϊλοκατανάλωση, κουβέντα με την παρέα και υπόσχεση για επιστροφή σε ένα από τα ομορφότερα μπαρ της περιοχής.

Φάλαινα

φαλαινα εξάρχεια ποτο μπαρ

Άνοιξε τις πόρτες του στην εκπνοή του 2018 και αδιαμφισβήτητα αποτελεί μία από τις πιο ντιζαϊνάτες προσθήκες στην μπαρότσαρκα των Εξαρχείων. Το μικρό ιχθυοπωλείο της Ασκληπιού μεταμορφώθηκε σε λιλιπούτειο μπαρ με εξαιρετικό ντιζάιν, αλλά και χιούμορ.

Η «Φάλαινα» δεν εμπνεύστηκε μόνο το όνομά της από την πρότερη χρήση του χώρου αλλά διατηρεί και στοιχεία στη διακόσμηση που παραπέμπουν σε ιχθυοπωλείο. Ανοίγει από το πρωί για καφέ, ενώ το βράδυ η δράση επικεντρώνεται στην μπάρα με κλασικά κοκτέιλ, ποτό και πρωτότυπες μείξεις με φρέσκα υλικά εποχής.

Ίντριγκα

ιντριγκα εξάρχεια ποτο μπαρ

Ορισμός του εξαρχειώτικου μπαρ, η Ίντριγκα κρατά τα σκήπτρα του ποτάδικου όπως πρέπει να είναι, από τις αρχές των 80s. Στέκι καλλιτεχνών και κοινών θνητών, το ιστορικό μπαρ με την άνετη ξύλινη μπάρα, τον πορφυρό φωτισμό και τις φοβερές μουσικές ξενυχτά καθημερινές και σαββατοκύριακα σερβίροντας καθαρό ποτό και ποικίλες ετικέτες μπύρας σε ξενύχτηδες, νεαροπαρέες και νυχτοπερπατητές.

Σχοινοβάτης

σχοινοβατης εξάρχεια ποτο μπαρ

Σχοινοβατεί μεταξύ ατμόσφαιρας Μεσοπολέμου, γαλλικού καμπαρέ και ολίγης από παλιά Αθήνα, σε ένα άκρως ενδιαφέρον αποτέλεσμα. Ο Σχοινοβάτης παίζει ωραίες μουσικές, που κινούνται σε funk, swing και world μονοπάτια, φτιάχνει και εξαιρετικά κοκτέιλ. Έχει, όμως, και καλή ποικιλία premium spirits, με ρούμια όπως τα Diplomatico Reserva Exclusiva και Chairman’s Reserve, και δυσεύρετες ετικέτες σε βότκες και ουίσκι. Ανοίγει καθημερινά από τις 10.00 το πρωί, για να μας σερβίρει ωραία καφεδάκια και αργότερα για το ποτό σας με ψαγμένες γεύσεις.

Μαύρος Γάτος

μαυρος γατος εξάρχεια ποτο μπαρ

Τι κάνει νιάου και δεν φέρνει γρουσουζιά; Το αγαπημένο μπαράκι της Κωλέττη φυσικά, ένας «Γάτος» που αγαπάει παλαιάς κοπής μπλουζιές και τζαζιές, και διακοσμεί τους τοίχους του με φωτογραφικά πορτρέτα από μεγάλες μπάντες του Μεσοπολέμου. Εντυπωσιακή η μεγάλη και άνετη ξύλινη μπάρα του, που μας προκαλεί να πιάσουμε θέση από νωρίς εκεί να παραγγείλουμε ένα εκλεκτό κοκτέιλ ή ποτό και να ακούσουμε πέρα από jazz and blues, αγαπημένες ροκ μελωδίες και αρκετές σφήνες από 80s και 90s tracks.

Κόκκινος Λωτός

λωτος εξάρχεια ποτο μπαρ

Το μπαρ που έκανε τάση το self service παραμένει ένας από τους καλύτερους προορισμούς σε όλη την πόλη για ωραίες μουσικές, φτηνό ποτό και εξίσου φτηνά κοκτέιλ. Στο εσωτερικό του εμφανείς οι επιρροές από την Πολυνησία με tiki λεπτομέρειες, κόκκινα χρώματα στους τοίχους και ένα «κρυφό» Ιαπωνικό δωμάτιο στο τέρμα του ιδανικό για παρέες που θέλουν να αράξουν.

 

Clubs & Bars

Ροή ειδήσεων

Share