Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Τα 5+1 πιο ωραία μπαρ που βλέπουν Ακρόπολη

θα σας μαγέψουν!

22 Οκτωβρίου 2020 08:45
Τα 5+1 πιο ωραία μπαρ που βλέπουν Ακρόπολη
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τα all day cafe μπαρ γύρω από την Ακρόπολη είναι must για τα βράδια μας. Οπότε με θέα την Ακρόπολη πίνουμε χαλαρά ποτά, καλό κρασί, ευφάνταστα κοκτέιλ και διασκεδάζουμε μέχρι αργά.

Hitchcocktails

Είναι μπαρ, σερβίρει και φαγητό. Είναι στιλάτο, αλλά και cozy. Τα βράδια παίζει ωραίες ξένες μουσικές, αλλά συχνά-πυκνά φιλοξενεί και ζωντανές βραδιές. Πάντα υπό το βλέμμα του Άλφρεντ Χίτσκοκ στους τοίχους, που προσδίδει στις βραδιές μυστήριο. Οι κοκτεϊλοδημιουργίες είναι ευφάνταστες, εμπνευσμένες από ταινίες του μετρ του σασπένς αλλά και απλό ποτό για όσους το προτιμούν.


Παλιό Ραδιόφωνο

Μικρό, ατμοσφαιρκό και άκρως old school, το Παλιό Ραδιόφωνο επιμένει σταθερά στην καλή τζαζ – με αδυναμία στις μουσικές των ‘20s και ‘30s. Ανοίγει κάθε βράδυ στις 20.00 και η μπάρα του είναι πολύ καλά ενημερωμένη. Είναι δε ό,τι πρέπει και για ραντεβουδάκια και ποτό, αν σας αρέσει η νουάρ ατμόσφαιρα – ιδιαίτερα ταιριαστή στη συγκεκριμένη γειτονιά.

A For Athens

Το πιο διάσημο roof bar του κέντρου βρίσκεται στον τελευταίο όροφο του ομώνυμου ξενοδοχείου, διαθέτει έναν μοντέρνο, ζεστό χώρο με μεγάλες τζαμαρίες που μας επιτρέπουν να χαζεύουμε για ώρες την Ακρόπολη και την πλατεία Μοναστηρακίου – με άλλα λόγια… πιο Αθήνα, δεν γίνεται. Η μπάρα αναλαμβάνει να ετοιμάσει τα κοκτέιλ μας και το ποτό μας μέχρι αργά το βράδυ.

Winepoint

Μικρός, στιλάτος, λιτός χώρος, αλλά πολύ μεράκι για το κρασί. Στο Winepoint, δύο βήματα κυριολεκτικά από τον σταθμό του μετρό της Ακρόπολης, θα καθίσετε στους ξύλινους πάγκους, θα χαζέψετε την περαντζάδα στο δρομάκι από τις τζαμαρίες και θα απολαύσετε τις καλύτερες ετικέτες του ελληνικού αμπελώνα, μαζί με ποικιλίες και κρύα πιάτα με προϊόντα μικρών παραγωγών. Κάθε μήνα, το Winepoint προτείνει έναν οινοπαραγωγό και μας καλεί να δοκιμάσουμε τις δημιουργίες του.

Tiki Athens

Ξεχωρίζει για την εξωτική του διακόσμηση και για τον χαλαρό lounge-punk χαρακτήρα του. Το Tiki ανοίγει από νωρίς για καφέ και burgers, αλλά μένει ανοιχτά ως πολύ αργά σερβίροντας φυσικά ποτό και μια τεράστια λίστα κοκτέιλ παίζοντας 50s και 60s μουσικές.

Couleur Locale

Το ασανσέρ στο βάθος της στοάς της οδού Νορμανού μας φέρνει σε μία από τις πιο μεγάλες, άνετες και όμορφες ταράτσες του κέντρου. Εδώ όπου κάθε βράδυ, τα decks αναλαμβάνει και ένας διαφορετικός DJ για να παίξεις ωραίες jazz, funky και rock’n’roll μουσικές, ενώ στην μπάρα ετοιμάζονται εξαιρετικά κοκτέιλ και ποτά. Φυσικά, την παράσταση κλέβει η πανοραμική θέα που «πιάνει» Ακρόπολη και μας επιτρέπει απεριόριστο «χάζι» χωρίς να κρυώσουμε, χάρη στη ζεστή ατμόσφαιρα της ταράτσας.

 

Clubs & Bars

Ροή ειδήσεων

Share