Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Μετς: 7 μπαρ για να περάσεις τέλεια το βράδυ σου

Θα γίνουν το στέκι σας!

30 Ιουνίου 2023 13:49
μετς ποτο μπαρ
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το Μετς έχει αναβαθμιστεί με τόσες πολλές επιλογές και όμορφα μαγαζάκια που συνεχώς ξεφυτρώνουν σε αυτή την αριστοκρατική συνοικία. Για το ποτό σου όμως σου έχουμε τις καλύτερες επιλογές για να διασκεδάσεις με την παρέα.

Κολοκύθι Bar

μετς ποτο μπαρ

Το μπαρ Κολοκύθι πρόκειται για ένα συμπαθέστατο all day café με χαμηλές τιμές, χαλαρή και παρεϊστικη ατμόσφαιρα και ωραιότατες μουσικές. Το brunch το επιούσιο είναι το δυνατό του χαρτί, με πληθωρικές pancakes και αυγουλάκια, όμως παίζει εξίσου δυνατά και τα βράδια, τα οποία γεμίζουν με ροκ και ρετρό μουσικές επιλογές ευχάριστες τα ώτα και διασκεδαστικές τη ψυχή (βάλτε υπογεγραμμένη αλήτες του Word). Τα ποτό είναι φτηνό, ρακές, ούζα και ρακόμελα ζεσταίνουν καρδίαν τις κρύες νύχτες που θα έρθουν και οι λιγούρες καλύπτονται με ποικιλίες, ζουμερά burger και χορταστικά club sandwich.


Κάιν

μετς ποτο μπαρ

Πανέμορφο και άκρως παρεΐστικο, ζεστό σαν το σαλόνι του σπιτιού σου, αν το σαλόνι του σπιτιού σου είχε χειροποίητα διακοσμητικά, vintage έπιπλα, art deco φωτιστικά και μια γιγάντια τοιχογραφία του Κάιν διά χειρός Δημήτρη Ταξή. Απλώνει και τραπεζάκια έξω, στο φαρδύ πεζοδρόμιο της Αναπαύσεως τα ηλιόλουστα μεσημέρια, έχει και μεγάλες τζαμαρίες που λούζουν στο φως το εσωτερικό του.

Ανοίγει από νωρίς για να μας σερβίρει ωραίο καφεδάκι και γλυκίσματα, υπό τους ήχους ακουσμάτων που συχνά παρεκκλίνουν από την πεπατημένη της funk-o-jazz προς πιο ροκ μονοπάτια, και συνεχίζει αργότερα με ποτό ωραία κοκτέιλ όπως το Canadian Fig με μαύρο ρούμι, σιρόπι σφένδαμου, τζίντζερ, μαρμελάδα σύκο και λεμόνι. Όσοι προτιμάτε το ποτό σας χωρίς προσμίξεις, θα εκτιμήσετε την άκρως ενημερωμένη κάβα του.

Bodega

bodega μετς ποτο μπαρ

Μιλώντας για Ιστορία, το Le Bar Bodega, όπως είναι ολόκληρο το όνομά του, βρίσκεται στις επάλξεις της Αρδηττού από το 1984. Έχει γκρουβάτη ατμόσφαιρα, κέφι που κρατά αμείωτο μέχρι το πρωί, σούπερ ξύλινη διακόσμηση και μεγάλες τζαμαρίες που βλέπουν «πιάτο» την Ακρόπολη και τις Στήλες του Ολυμπίου Διός. Ανοίγει αυστηρά και μόνο βράδυ, από τις 20.00 και μετά, προσκαλεί και DJs να αναλάβουν τα decks του, έχει και σούπερ ενημερωμένη κάβα για το ποτό σου.


Odeon

odeon μετς ποτο μπαρ

Βρισκόταν εδώ πριν η γειτονιά γίνει κουλ –ή μάλλον, προτού ανακαλύψουν και άλλοι πως η γειτονιά είναι κουλ− κι αυτός είναι ένας έξτρα λόγος να το αγαπάμε. Το Odeon είναι ένα γλυκύτατο υβρίδιο καφενείου, café και μπαρ, που αν δε βρισκόταν στο Μετς θα μπορούσε άνετα να βρίσκεται στο Παρίσι.
Είναι ανοιχτό από νωρίς το πρωί ως αργά το βράδυ, φιλοξενεί κατά καιρούς και live jazz βραδιές. Στα μαρμάρινα τραπεζάκια του απολαμβάναμε ανέκαθεν ωραία καφεδάκια και ποτό.

Skyfall

skyfall μετς ποτο μπαρ

Κι αν είναι κάπως mainstream, μην το φοβάσαι. Το Skyfall, με τη φοβερή του θέα στην Ακρόπολη, έχει μια φαντασμαγορική βεράντα προστατευμένη από τις διαθέσεις του καιρού, αλλά και δύο ξεχωριστούς χώρους μπαρ και εστιατορίου.


Από τα signature cocktails του ξεχωρίζουμε το The Boss με μαύρο ρούμι και κρητικά βότανα, το Georgina με τζιν, βασιλικό και αφρό λάιμ και τζίντζερ, και το Jack Sparrow με λευκό ρούμι, βανίλια, φρέσκο ανανά, λάιμ και τζίντζερ. Θα το βρείτε ανοιχτό από τις 20.00 μέχρι αργά, να φιλοξενεί συχνά και live και θεματικά πάρτι.

Metz

metz μετς ποτο μπαρ

Το μπαρ Metz ξεκινά από νωρίς με καφεδάκι, και συνεχίζει ως το επόμενο πρωί με ποτό και ωραία κοκτέιλ (το Ζόμπι του είναι ένα αριστούργημα). Εκτός από τις live jazz βραδιές, ενίοτε φιλοξενεί και παραστάσεις stand up comedy και άλλα πολλά και ενδιαφέροντα που θα δείτε αναλυτικά στη σελίδα του στο Facebook.


Half Note Jazz Club

Είναι το απόλυτο Jazz Place της πόλης και κρατά επάξια τον τίτλο εδώ και χρόνια με πληθώρα συναυλιών για τους φαν της jazz, αλλά και λοιπών ψαγμένων ακουσμάτων. Το Half Note είναι cosy και προσεγμένο, άκαπνο, με ατμοσφαιρικό φωτισμό, ωραία ακουστική, άνετο μπαρ στο πίσω μέρος και πλούσιο πρόγραμμα με έλληνες και ξένους καλλιτέχνες. Το τέλειο μέρος για να απολαύσετε το ποτό σας.

 

Clubs & Bars

Ροή ειδήσεων

Share