Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Τα 8 top-notch μπαρ της Πετρούπολης

Σας αφορά!

21 Νοεμβρίου 2021 16:39
πετρουπολη καφε μπαρ ποτο
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η Πετρούπολη σφύζει από ζωή ακόμα και τις καθημερινές, με τα μπαράκια της να είναι φίσκα στον φοιτητόκοσμο και όχι μόνο. Εδώ η θέα είναι η καλύτερη της Αθήνας και πραγματικά θα νομίζετε ότι βρίσκεστε σε κάποιο κυκλαδίτικο νησί, εδώ θα απολαύσετε τον καφέ σας αλλά θα συνεχίσετε με το ποτό και cocktail.

Life Jazzy Bar

lizzy πετρουπολη καφε μπαρ ποτο

Λίγο πριν την στρογγυλή πλατεία, στην Εθνικής Αντιστάσεως βρίσκεται ένα μπαρ με ωραία διακόσμηση, ενδιαφέρουσα μουσική και ψαγμένο-jazz κόσμο. Αυτός ο κόσμος κάθεται είτε στους chesterfield καναπέδες, είτε στην μπάρα και πίνει το ποτό του ή την μπύρα του ενώ ακούει funky, jazz, rock κομμάτια από τα ηχεία.

Balzac inner pleasure

blazac πετρουπολη καφε μπαρ ποτο

To Balzac είναι από τις πιο πρόσφατες προσθήκες στις επιλογές εξόδου τις περιοχής. Ένας μεγάλος all day χώρος με cosy διακόσμηση και τεράστιους καναπέδες. Βρίσκεται ακριβώς πάνω στην πλατεία και έχει κουζίνα που σου δίνει πολλές επιλογές, ροφήματα και καφέ για κάθε γούστο και το βράδυ ποτό και cocktail. Αυτό όμως που κάνει το Balzac να έχει φτιάξει το δικό του όνομα στην περιοχή και γενικά στα δυτικά είναι τα party που διοργανώνει πολύ συχνά. Να ενημερώνεσαι για τους djs που παίζουν συχνά στο μαγαζί αλλά και για τα γνωστά του greek party.

P.A.G.E.

page πετρουπολη καφε μπαρ ποτο

Μερικούς δρόμους πιο πάνω βρίσκεται το PAGE το οποίο άνοιξε τον Μάρτιο του 2013. Γωνιακό με βιομηχανική διακόσμηση, ένα μεγάλο τραπέζι που δεσπόζει μπροστά από την ξύλινη μπάρα και μια κάβα που σου τραβάει αμέσως το μάτι. Δεν είναι τυχαίο ότι έχει κάνει εξαιρετικό όνομα στην περιοχή -και όχι μόνο- για να κοκτέιλ του. Να ξέρεις ότι μαζί με το ποτό σου έρχονται και δελεαστικά fingerfood που τα εξαφανίζεις σε χρόνο dt.

Άπολις

apolis πετρουπολη καφε μπαρ ποτο

Η Πετρούπολη διαθέτει το προνόμιο της πιο πανοραμικής θέας στην Αθήνα, και το all day café του Άπολις εκμεταλλεύεται δεόντως αυτό το «χάρισμα», δίνοντάς σας την ευκαιρία να απολαύσετε τον καφέ σας και άλλα δροσιστικά ροφήματα ή παγωτό… αφ’ υψηλού. Αγαπημένη μας γωνιά, επίσης, είναι και το καλοκαιρινό μπαράκι του Άπολις, το Scherzo, το οποίο είναι διαμορφωμένο σαν κυκλαδίτικη Χώρα με πλακόστρωτα σοκάκια και lounge & jazz ρυθμούς. Εδώ θα απολαύσετε το ποτό και τα cocktail σας συντροφιά με καλή παρέα.

Terra Petra

terra petra πετρουπολη καφε μπαρ ποτο

Το Terra Petra δεν είναι απλά μία καφετέρια, αλλά ένας ολοζώντανος πολυχώρος με εξαιρετική διαρρύθμιση στον οποίον –συμπτωματικά- μπορείτε να απολαύσετε και τον καφέ σας. Εκεί φιλοξενούνται ακόμα ένα Music Café, ένα Jazz Bar, ένα cocktail bar για το βραδινό ποτό σας και ένα Food Bar. Όμως το all day café, το ψηλότερο στην Αθήνα, είναι αυτό που πραγματικά κλέβει την παράσταση, κάθε εποχή του χρόνου με την εκπληκτική του θέα στην πόλη – ίσως η καλύτερη που έχουμε απολαύσει μέχρι στιγμής.


La Maison Café

la maison πετρουπολη καφε μπαρ ποτο

Όμορφος χώρος, φιλικό περιβάλλον και μια δροσερή αυλή με μπόλικο πράσινο και συντριβάνι η οποία παίρνει τα πάνω της αυτήν την περίοδο, είναι μερικά από τα στοιχεία που τοποθετούν το La Maison σε μία από τις καλύτερες καφετέριες της περιοχής. Η διακόσμηση πιστή στο όνομα του μαγαζιού, θυμίζει σπίτι, ενώ δεν αποκλείεται σε κάποια από τις επισκέψεις σας εδώ να πετύχετε κάποιο live ή καραόκε. Ιδανικό για καφέ το πρωί, αλλά και για ξεφάντωμα όταν ο ήλιος δύει.

Streetwise

streetwise πετρουπολη καφε μπαρ ποτο

Το Streetwise έχει τρομερό καφέ καθώς και μια breathtaking κάβα ποτών η οποία συμμετέχει στα ενδιαφέροντα cocktail του και προστέθηκε μια multiculti κουζίνα η οποία βγάζει μεράκι σε κάθε πιάτο που βλέπεις στον κατάλογο. Ο χώρος άλλαξε, μεταμορφώθηκε και τώρα μπορείς κάθε ώρα της μέρας, κάθε στιγμή να διαλέξεις αυτό το πανέμορφο μαγαζί για να συνδυάσεις καφέ, ποτό και απίθανο φαγητό. Μην ξεχάσεις να το τιμήσεις τις Κυριακές που έχει ένα εξαιρετικό menu brunch. To streetwise είναι το ψαγμένο μέρος της περιοχής που επιβάλλεται να έχεις πάει.

 

Clubs & Bars

Ροή ειδήσεων

Share