Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

5 ανεπανάληπτα cafe για να κατευθυνθείς προς Χαϊδάρι

Θα τα λατρέψετε!

13 Ιουλίου 2023 08:49
χαιδαρι για καφε
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Εδώ στο Χαϊδάρι οι επιλογές είναι πολλές για να περάσεις καλά, αλλά εάν θες να ξεκινήσεις με καλό καφέ, πρέπει να περάσεις από τα παρακάτω μαγαζιά.


Novem

novem χαιδαρι για καφε

Το Novem άνοιξε πριν από ένα χρόνο και κάτι μήνες και από τις πρώτες μέρες λειτουργίας του ξεχώρισε. Μοντέρνα αλλά συνάμα ζεστή διακόσμηση και υψηλή ποιότητα σε ότι κι αν προσφέρει. Με αυτό το συνδυασμό κατάφερε σε σύντομο χρονικό διάστημα να θεωρείται ένα από τα must-go καφέ της Αττικής και δεν είναι τυχαίο ότι το προτιμούν όχι μόνο οι ντόπιοι.

Ο καφές του εξαιρετικός και πάντα φρεσκοκαβουρδισμένος, ξεχωρίζεις το μεράκι σε κάθε του γουλιά. Η ποικιλία του σε ποτά και cocktail μοναδική, σε κάνει μην μην ξέρεις τι να διαλέξεις. Η ατμόσφαιρά του ιδιαίτερη, όποια ώρα της ημέρας κι αν το επισκευφθείς. Τα πρωινά είναι ιδανικό για φωτοσύνθεση στα έξω τραπέζια του, ενώ το βράδυ σου βγάζει ακριβώς την διάθεση που θες με την μουσική και τον κόσμο που βλέπεις τριγύρω σου. Το Novem ήρθε στο Χαιδάρι για να κάνει την διαφορά και το έχει ήδη πετύχει.

Telescope

telescope χαιδαρι για καφε

Η ναυαρχίδα της περιοχής στο θέμα της διασκέδασης. Παλιά ονομαζόταν Έποψις αλλά εδώ και κάποια χρόνια άλλαξε όνομα που παραπέμπει περισσότερο σε αυτό που απλόχερα προσφέρει. Εκπληκτική, πανοραμική, καθηλωτική θέα της Αττικής από τον λόφο του προφήτη Ηλία. Αν θες να δεις και λεπτομέρειες δοκίμασε κάποιο από τα 21 του τηλεσκόπια.

Όμως τούτο το μαγαζί δεν μένει μόνο εδώ. Την ώρα που απολαμβάνεις την θέα, μέσα σε έναν χώρο με ατμοσφαιρικό φωτισμό μπορείς να απολαύσεις τον καφέ σου, ροφήματα, ενδιαφέροντα κοκτέιλ αλλά και να δοκιμάσεις πιάτα μεσογειακής κουζίνας σε ελαφρώς ακριβούτσικες τιμές. Πάντως αρκετοί το προτιμούν για το πρωινό τους τις Κυριακές λόγω της θέας που προσφέρει γαλήνη.


Cutty Sark

cutty sark χαιδαρι για καφε

33 χρόνια λειτουργίας και ακόμα συνεχίζει. Αποτελεί σήμα κατατεθέν της περιοχής και στέκι για δεκάδες παρέες που μαζεύονται για να πιούν τον καφέ του ή το βράδυ για το ποτό τους. Εκτός όμως από αυτά, προσφέρει και γευστικά σνακς με highlight το club sandwich του που έχει ταΐσει πολλές γενιές.

Δοκίμασε όπως και δήποτε το bromico -club sandwich- που πραγματικά αποτελεί ένα όργιο λίπους αλλά είναι απίστευτα γευστικό με μπέικον, σαλάμι αέρος, λουκάνικο χωριάτικο, μουστάρδα, κέτσαπ, μαγιονέζα. Εκτός από αυτό έχει crepes, comfort food, σαλάτες, wraps και burgers. Τις Κυριακές προσφέρει brunch σε πολύ χαμηλή τιμή.

Γραμματόσημο

γραμματόσημο χαιδαρι για καφε

Το καφέ που ηγείται στην πλατεία στο δάσος Χαιδαρίου μπορεί να μοιάζει για δύο μαγαζιά αλλά στην ουσία είναι ένα. Το αριστερά έχει πιο μοντέρνα διακόσμηση ενώ το δεξιά κλασσική που σε ταξιδεύει σε μπαρόκ εποχές. Ιδανικό για να απολαύσεις τον καφέ σου και να φωτοσυνθέτεις στην πλατεία όσο διαβάζεις κυριακάτικες εφημερίδες.

Εδώ να ξέρεις ο ελληνικός είναι μερακλήδικος, στην χόβολη και με λουκουμάκι στο πλάι. Αν
έρθεις πιο βράδυ τότε δοκίμασε κάποιο κρασί από την μακρά λίστα ελληνικών λευκών και κόκκινων ετικετών. Όσο ανοίγει ο καιρός μην χάσεις τα εξαιρετικά live που γίνονται στην πλατεία από το Γραμματόσημο.


Home-Gourmet all day bar

home gourmet χαιδαρι για καφε

Μεγάλο αλλά όχι χαοτικό, το Home-Gourmet all day bar είναι ακριβώς αυτό που λέει το όνομά του. Ένας cosy χώρος για όλη την μέρα. Δερμάτινοι καναπέδες, άνετες καρέκλες, μεγάλη μπάρα, ένα ολόκληρη εργαστήρι καφέ είναι αυτά που βλέπεις.

Αυτά που δεν βλέπεις να φτιάχνονται αλλά μπορείς να τα γευτείς, είναι οι νόστιμες τορτίγιες του, οι φαντασμαγορικές του βάφλες, χοιρινή μπριζόλα σερβιρισμένη με gourmet αισθητική και sushi. Όλα αυτά αν κάθεσαι σε κάποιο από τα τραπέζια γιατί τα βράδια η μουσική δυναμώνει και ο κόσμος χορέυει πίνοντας το ποτό του.

 

Clubs & Bars

Ροή ειδήσεων

Share