Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

6 μέρη που ξέρουν από καφέ στην καρδιά των Εξαρχείων

Θα γίνουν το στέκι σας!

9 Φεβρουαρίου 2022 07:57
εξάρχεια για καφε
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τα Εξάρχεια είναι μια ταραχώδης συνοικία των Αθηνών που κρύβει καλά μαγαζιά κάθε είδους. Εμείς έχουμε 6 που γνωρίζουν τα μυστικά της καλοπέρασης από πρωί έως το βράδυ.

Ιπποπόταμος

ιπποποταμος εξάρχεια για καφε

Ο Ιπποπόταμος μας περιμένει κάθε μέρα από νωρίς το πρωί για καφέ μέχρι πολύ αργά το βράδυ. Στην μπάρα του θα βρεις «καθαρά ποτά», τη φημισμένη του σανγκρία, πολλές ετικέτες μπίρας εισαγωγής αλλά και από ελληνικές μικροζυθοποιίες. Θα βρεις όμως και πολύ πρωτότυπα κοκτέιλ με βάση τη ρακή. Και όλα αυτά ακούγοντας προσεκτικά επιλεγμένη ροκ, τζαζ, σόουλ και funk μουσική. Κι αν πεινάσεις, δεν έχεις παρά να επιλέξεις ανάμεσα σε υπέροχα γουακαμόλε, λαχταριστές τάρτες και άλλες ενδιαφέρουσες και γευστικότατες προτάσεις.

Blue Bear

blue bear εξάρχεια για καφε

Περνώντας απ' την πλατεία Εξαρχείων, στο ισόγειο της ιστορικής Μπλε Πολυκατοικίας συναντάς το Blue Bear. Φέτος κλείνει τα δύο του χρόνια του και το σίγουρο είναι ότι αυτός ο χώρος έδωσε νέα πνοή στην πλατεία. All day μαγαζί απ' αυτά που σε προδιαθέτουν για άραγμα με τις ώρες, πίνοντας καλοφτιαγμένο καφέ ή διαβάζοντας το αγαπημένο σου βιβλίο, το Blue Bear είναι αυτό που λέμε «στέκι».

Εδώ η μέρα ξεκινά νωρίς το πρωί με εκλεκτό μονοποικιλιακό Arabica καφέ αλλά και με νόστιμα πιάτα για πρωινό (ομελέτες, κλαμπ-σάντουιτς, σαλάτες κ.ά), ενώ όσο η ώρα προχωράει στο παιχνίδι μπαίνουν τα ποτά, χωρίς να λείπουν και οι δικές τους signature προτάσεις σε κοκτέιλ.

Στο Blue Bear και μόνο ο χώρος με τις ξεχωριστές τοιχογραφίες και τους άνετους καναπέδες σε προκαλεί να χαλαρώσεις, όμως το ίδιο κάνει και η μουσική σε lounge διάθεση που παίζει όλη μέρα. Το βράδυ, βέβαια, η ένταση ανεβαίνει, θα ακούσεις πιο πολλά μουσικά είδη, ενώ συχνά θα πέσεις πάνω σε κάποιο live.

Διπλό Καφέ

διπλο εξάρχεια για καφε

Δεν υπάρχει Αθηναίος που να μη γνωρίζει το Διπλό Καφέ στην οδό Θεμιστοκλέους στα Εξάρχεια. Ένα όμορφο νεοκλασικό κτίριο που εδώ και 28 χρόνια μας υποδέχεται από νωρίς το πρωί με μυρωδάτο, ποιοτικό καφέ, για να ξεκινήσει καλά η μέρα μας. Στο μενού του θα βρεις υπέροχο single origin espresso, ιδιαίτερα τσάγια, εξαιρετικά ροφήματα αλλά και πεντανόστιμα σνακ, όπως πίτσα και χορταστικά μπέργκερ. Το βράδυ σε περιμένει μια μεγάλη ποικιλία από μπίρες, ενώ συχνά έχεις τη δυνατότητα να απολαύσεις μαζί με το ποτό σου κάποια από τα DJ sets και live που διοργανώνονται.

Χάρτες

χαρτες εξάρχεια για καφε

Οι Χάρτες είναι αδιαμφισβήτητα ένας από τους πιο γνωστούς και αγαπημένους προορισμούς των Εξαρχείων που όλοι έχουμε επισκεφτεί. Ξεχωρίζει για τη χαλαρή και φιλική του ατμόσφαιρα, που σε κερδίζει από την πρώτη στιγμή και σε κάνει να αισθανθείς μέλος μιας μεγάλης παρέας.

Ο χώρος, με μίνιμαλ διακόσμηση και ψαγμένη μουσική, είναι ιδανικός για όλες τις ώρες της ημέρας. Θα πας εκεί από νωρίς το πρωί για να απολαύσεις τον καφέ σου, κατά το μεσημεράκι θα έρθει η σειρά της παγωμένης μπίρας και θα μείνεις εκεί ως αργά το βράδυ για ποτό.

ΗΒΗ

εξάρχεια για καφε

Αγαπημένος προορισμός για εκείνους που κινούνται στα Εξάρχεια, η Ήβη είναι αναμφίβολα ένα απ' τα καλύτερα στέκια της πλατείας. Ο ζεστός, φιλόξενος χώρος, με έντονο το στοιχείο του ξύλου, και η παρεΐστικη ατμόσφαιρα που αποπνέει την κάνουν ιδανική για κάθε ώρα της ημέρας.

Ειδικά το πρωί που το φως μπαίνει ανεμπόδιστα απ' τις μεγάλες τζαμαρίες είναι το τέλειο σημείο για καφέ στην πλατεία, ενώ μπορείς να χαζεύεις την περατζάδα. Εκτός, όμως, από ωραίο καφέ και σνακ που θα βρεις όλη τη μέρα, στα συν είναι τα πολύ οικονομικά ποτά που σερβίρει, αφού προσφέρει κοκτέιλ με μόλις 5 ευρώ. Και τώρα που καλοκαιριάζει, πιάσε θέση στον όμορφο κήπο για περισσότερη δροσιά αλλά και ηρεμία.

Kaldi Καφεκοπτείο

kaldi εξάρχεια για καφε

Περπατώντας στην Ιπποκράτους, θα βρεις ένα μικρό, φωτεινό καφεκοπτείο που εδώ και δύο χρόνια σερβίρει μοναδικούς καφέδες και ροφήματα που παρασκευάζονται εκεί. Η χαλαρή μουσική και το καθαρό περιβάλλον του –απαγορεύεται το κάπνισμα– το κάνουν ιδανικό μέρος για να χαλαρώσεις ή να διεκπεραιώσεις κάποια εργασία. Εκεί θα βρεις μονοποικιλιακούς εσπρέσο, καφέ φίλτρου, εξαιρετικά τσάγια, αφεψήματα και δημητριακά, καθώς και ένα μοναδικό blend που ψήνεται μόνο γι' αυτούς και φέρει την επωνυμία Kaldi.

Κι αν πεινάσεις, σε περιμένει μια μεγάλη ποικιλία σε μπάρες δημητριακών, καθώς και ποικιλία πρωινού που περιλαμβάνει μπολ δημητριακών, σάντουιτς κ.ά. Όλα τα προϊόντα μπορείς να τα απολαύσεις εκεί είτε να τα αγοράσεις σε χονδρική ή λιανική τιμή για το σπίτι.

 

Clubs & Bars

Ροή ειδήσεων

Share