Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

5 καταπληκτικές επιλογές για να απολαύσεις τον καφέ σου στο Μεταξουργείο

Εδώ θα περάσετε όμορφα

3 Μαρτίου 2022 09:47
μεταξουργειο για καφε
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Πιάνουμε θέση σε ένα απο τα παρακάτω μαγαζιά από νωρίς για καφεδάκι μέχρι αργά για μπύρες, ούζο και μεζεδάκια. Ένα είναι σίγουρο ότι θα περάσετε καλά. Το Athensmagazine.gr σας προτείνει


Alphaville

alphaville μεταξουργειο για καφε

Η πιο όμορφη, γραφική γωνιά του Μεταξουργείου βρίσκεται εδώ, που το Alphville απλώνει χρωματιστές «λαστιχένιες» καρεκλίτσες στο πλακόστρωτο, ανάμεσα σε γλάστρες, δέντρα και παλιά νεοκλασικά. Πρόκειται για συνεργατικό... μπαροκαφενείο που σερβίρει καφεδάκια (περί τα 2,50-3€) από τις 11 το πρωί. Το βράδυ, σερβίρονται καθαρά ποτά και πρωτότυπα ελληνικά κοκτέιλ.

Μπλε Παπαγάλος

μπλε παπαγαλος μεταξουργειο για καφε

Το café bar που έβαλε ξανά την πλατεία Αυδή στον χάρτη της εξόδου όλων των Αθηναίων είναι ρομαντικό, είναι χαλαρό, είναι swing, και απλώνει φερ φορζέ καρέκλες στην πλατεία αλλά και στην σκεπαστή βεραντούλα του, για να μας σερβίρει δροσιστικό καφεδάκι καθημερινά από τις 10 το πρωί.

Ακροβάτης

ακροβατης μεταξουργειο για καφε

Σαν παλιό ελληνικό σινεμά – ή για την ακρίβεια… εντελώς ελληνικό σινεμά, αφού εδώ γυρίστηκε ο Μπακαλόγατος με τον Χατζηχρήστο, ο Ακροβάτης του Μεταξουργείου απλώνει τραπεζάκια στον νοσταλγικό αρχοντικό χώρο του με τις τεράστιες ξύλινες πόρτες, τα περίτεχνα κάγκελα και τους πέτρινους τοίχους. Εδώ απολαμβάνουμε από τις 8 το πρωί ωραίο καφεδάκι και αργότερα συνεχίζουμε με ρακές, μεζέδες και συχνά live μουσικής, σε ατμόσφαιρα παρεΐστικου καφενείου.

Saorsa

saorsa μεταξουργειο για καφε

Στην ανανεωμένη Πλατεία Αυδή στο Μεταξουργείο, το Saorsa είναι ένα «ελεύθερο» στέκι (στην κέλτικη διάλεκτο των Σκοτσέζων saorsa σημαίνει ελευθερία) με μια εντυπωσιακή εσωτερική αυλή.

Φιλοξενείται σε ένα ανακαινισμένο παλιό αθηναϊκό σπίτι των αρχών του 20ου αι. και σας καλεί να γίνετε κι εσείς ελεύθερα πνεύματα, υιοθετώντας τη φιλοσοφία του. Η εξαιρετική αισθητική του χώρου και τα προσεγμένα cocktails θα σας κάνουν να το καθιερώσετε σε αγαπημένο στέκι. Ξεκινά νωρίς το πρωί με καφέ και συνεχίζει μέχρι το βράδυ.

Κλωστήριον

κλωστηριον μεταξουργειο για καφε

Εκεί που παλιά βρισκόταν ένα κλωστοϋφαντουργείο, έχει ανοίξει σήμερα ένα all day cafe bar, ονόματι Κλωστήριον, που ανοίγει από το πρωί, σερβίροντας νόστιμους καφέδες και κρατάει μέχρι βράδυ, δίνοντας τη «σκυτάλη» σε coctails και αλκοόλ. Με τη μεθυστική συνοδεία της soul, της funky jazz και disco μουσικής, θα περάσεις χαλαρωτικές στιγμές, σε ένα κομψό χώρο, κυριολεκτικά φτιαγμένο από το 0, με ήπια βιομηχανικό στυλ και diy διακόσμηση, που βρίσκεται πάνω στην αγαπημένη Πλατεία Αυδή.

 

Clubs & Bars

Ροή ειδήσεων

Share