Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

7 hot points της Αργυρούπολης για καλό καφέ

Αξίζει να τα επισκεφτείτε!

3 Μαρτίου 2022 09:47
αργυρουπολη για καφε
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Στην Αργυρούπολη που σφύζει από ζωή θα βρείτε και τις σταθερές αξίες αλλά και τα new entries που αξίζουν την επίσκεψη μας. Εμείς σας έχουμε εδώ τα 7 αγαπημένα cafe-bar που θα γίνουν σίγουρα τα στέκια σας.


Μπαραλλού

mparallou αργυρουπολη για καφε

Ευθεία πάνω από τον σταθμό του μετρό βρίσκεται το Μπαραλλού, το μαγαζί που θα μπορούσε να γίνει το δεύτερο σπίτι σου. Έχει όλα τα προσόντα για να το ανακηρύξετε σε «στέκι» εσύ και η παρέα σου, ειδικά αν είστε κάτοικοι των γύρω περιοχών.

Από τις 10.00 ο Δημήτρης φτιάχνει -διαπιστωμένα- τον καλύτερο καφέ της περιοχής. Το μεσημέρι, το αξιοσημείωτα φιλικό προσωπικό σερβίρει λαχταριστά μπέργκερ, πίτσα, σαλάτες ακόμη και μπανόφι, ενώ για τις νυχτερινές ώρες οι επιλογές αυξάνονται με μία ποικιλία από μπύρες, κρασιά και πρωτότυπα cocktails από τα οποία ξεχωρίζει το Muerta Margarita.


I café restaurant

i cafe αργυρουπολη για καφε

Πριν από το iCafe η Αργυρούπολη αποτελούσε έναν αξιοπρεπή προορισμό για καφέ και φαγητό με την οδό Γερουλάνου να κρατάει τη σημαία ψηλά στον τομέα των εστιατορίων. Η έλευση του ήρθε και αναστάτωσε τα ως τότε καθιερωμένα.
Διάσημο εκτός από το χώρο του και τον καφέ του έγινε πολύ γρήγορα για τον όρο Mega που έφερε στα προιόντα. Ίσως το μεγαλύτερο Club Sandwich που υπάρχει στην Αθήνα βρίσκεται στο iCafe! Ελάτε εδώ και θα μας θυμηθείτε.

Vintaz cafe-bar

vintage αργυρουπολη για καφε

Από το πρωί, μπορείς να απολαύσεις τον εκπληκτικής ποιότητας καφέ που σερβίρει το μαγαζί μαζί με ένα γευστικότατο club sandwich ή ένα τοστάκι! Ειδικά, τώρα το καλοκαίρι, που ανοίγουν οι τζαμαρίες, είναι η τέλεια επιλογή για να περάσεις ένα δροσερό πρωινό..

Το παλιό Poco Poco, ανακαινίστηκε, η διακόσμηση είναι πιο μοντέρνα και ο εσωτερικός χώρος είναι ότι πρέπει για να απολαύσεις το ποτό σου το βράδυ!

Το νέο Vintaz είναι το απόλυτο στέκι στην Αργυρούπολη, ενώ πολλοί είναι αυτοί που έρχονται και από άλλες περιοχές, μόνο για το συγκεκριμένο μαγαζί!

Σχεδία

σχεδια αργυρουπολη για καφε

Ένα τετράγωνο παρακάτω αγκυροβολεί η «Σχεδία» λίγα μόλις βήματα από την παλιά της διεύθυνση η οποία στα ξύλινα τραπέζια της έχει μεγαλώσει γενιές και γενιές. Το αυθεντικό ροκ στυλ της την έκανε να ξεχωρίσει και να αποκτήσει το δικό της κοινό.

Ομολογουμένως η μεταφορά της λίγα χρόνια πριν σε έναν μεγαλύτερο χώρο που εκμοντέρνισε το ύφος του μαγαζιού να απογοήτευσε πολλούς από τους παλιούς θαμώνες, αλλά ο πλούσιος κατάλογος, η ιστορία που κουβαλάει στο κατάρτι της και το πάνω από όλα έμπειρο πλήρωμα της επιμένουν πως είναι ιδανικός προορισμός όταν η πυξίδα σου οδηγεί στην Αργυρούπολη. Ενδείκνυται και για απογευματινό καφέ, ειδικά αν συνοδεύεται με απανωτές παρτίδες τάβλι.


Project Industrial

project industrial αργυρουπολη για καφε

Το συνοικιακό all day café- bar που βρίσκεται στην οδό Μικράς Ασίας θα γίνει και το δικό σας στέκι στην Αργυρούπολη. Ένας ιδιαίτερος Industrial και cozy χώρος όπου τις πρωινές ώρες αποτελεί ιδανική επιλογή για τον πρωινό καφέ σας η ακόμα και για τα επαγγελματικά ραντεβού αφού λόγω τοποθεσίας διαθέτει το χρυσό τρίπτυχο «ηρεμία, τάξη και ασφάλεια» ενώ τις απογευματινές ώρες θα απολαύσετε την παγωμένη draft μπύρα τα ωραία ροφήματα και τα γευστικά snacks ανεβάζοντας την διάθεση σάς.

Nότια & Κάτι

notia kai kati αργυρουπολη για καφε

Το Νότια & Κάτι είναι ένα από τα πιο αγαπημένα στέκια της Αργυρούπολης για καφέ και ποτό. Εξαιρετικό σέρβις, άκρως ζεστό και φιλικό κλίμα, σωστό καφέ και ποτά, μπύρες και cocktail σε καλές τιμές, για να μη μείνεις στον πρώτο γύρο.


Το Νότια & Κάτι ξυπνάει από νωρίς για να σου ετοιμάσει τον πρώτο καφέ της ημέρας. Αν είσαι παραδοσιακός τύπος, να προτιμήσεις τον ελληνικό καφέ τον σωστό, με το καϊμάκι του. Κι επειδή εδώ θα κάτσεις να απολαύσεις τον καφέ ή το ρόφημά σου με την ησυχία σου, αν πεινάσεις θα σου ετοιμάσουν τοστάκι, αραβική πίτα ή pizza. Στον κατάλογο θα βρεις μεγάλη ποικιλία σε μπύρες (και σε βαρέλι), κρασιά, ποτά καθώς και all time classic αγαπημένα κοκτέιλ.

Ένα ακόμη “κάτι” που κάνει τη διαφορά, είναι η μουσική του, καθώς στο Νότια & Κάτι θα ακούσεις Funky, Rock και Jazz ωραίες μουσικές. Και κάτι ακόμη. Ετοιμάσου να συνδυάσεις τον καφέ σου με λίγη τέχνη, καθώς συχνά – πυκνά φιλοξενούνται εκθέσεις φωτογραφίας και ζωγραφικής.

Coffee Academy

coffee academy αργυρουπολη για καφε

Η καλή ημέρα από τον καφέ ξεκινάει, ιδιαίτερα αν είναι από το Coffee Academy -μετρ του είδους. Σ’ έναν χώρο ζεστό, με μίνιμαλ αισθητική και φιλοσοφία θα απολαύσετε όχι απλώς την απαιτούμενη δόση καφεΐνης αλλά έναν εκλεκτό καφέ σερβιρισμένο όπως του αξίζει.

Με μία χειροποίητη μηχανή, εξ Ολλανδίας ορμώμενη -αν και με πολλά ρετρό στοιχεία των στιλάτων ιταλικών μηχανών της δεκαετίας του ’30- αλλά και με το χέρι της πολυετούς εμπειρίας να ξεχωρίζει στο αποτέλεσμα, απογειώνουν τεχνικά την παρασκευή του καφέ. Εκτός από εκλεκτό καφέ θα βρείτε νόστιμα bagels (προτείνουμε με το κοτόπουλο), γευστικά κεικ, αλλά και υγιεινές μπάρες δημητριακών για όσους ακολουθούν μια πιο ισορροπημένη διατροφή.

 

Clubs & Bars

Ροή ειδήσεων

Share