Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Αναφιώτικα: Τα 5 ''αλλιώτικα'' cafe

Πρέπει να τα επισκεφτείτε

6 Ιουλίου 2020 07:50
Αναφιώτικα: Τα 5 ''αλλιώτικα'' cafe

Ρομάντζο, έρωτας και ιστορία. Αυτά μυρίζουν όταν κάνεις την βόλτα κάτω από την Ακρόπολη. Τι καλύτερο λοιπόν απο το να πιείς τον καφέ σου εδώ και όσο αργά τραβήξει..

Γιασεμί

Είμαστε βέβαιοι πως πια δεν χρειάζονται συστάσεις για το δημοφιλέστερο, ίσως, café της Πλάκας. Στα ρομαντικά σκαλάκια του με τα γιασεμιά και τα σιδερένια τραπεζάκια αράζουμε με τις πρώτες ηλιαχτίδες, χειμώνα-καλοκαίρι, ενώ στη ζεστή σάλα με το τζάκι και τα ξύλινα τραπέζια «χουχουλιάζουμε» τις μέρες με ψύχρα. Τον καφέ μας συνοδεύουν λαχταριστές πορτοκαλόπιτες, τάρτες και σπιτικό ρυζόγαλο, ενώ αν δεν είστε λάτρης του καφέ, θα βρείτε και ωραιότατο αρωματικό τσάι.

Αναφιώτικα

Στην ίδια, πανέμορφη γειτονιά με το Γιασεμί, άλλο ένα café στην σκιά των Αναφιώτικων διαθέτει «κρυφά» ατού, που δεν είναι άλλα από την εσωτερική σάλα με το μεγάλο τζάκι, το οποίο «στεφανώνεται» από μια τοιχογραφία των Αναφιώτικων, τιμώντας το όνομα του καφενείου αλλά και την περιοχή. Στα τραπεζάκια του θα απολαύσετε αχνιστό, μυρωδάτο καφέ από νωρίς το πρωί, ενώ αργότερα, αν πεινάσετε, θα παραγγείλετε ουζάκι με λαχταριστές ποικιλίες.

Κλεψύδρα

Μια υπερυψωμένη αυλή, περικυκλωμένη από γλάστρες και στρωμένη με πλακάκια όπως το σπίτι στο χωριό, διακοσμείται από παλιές φωτογραφίες της Αθήνας και προσφέρει… στρατηγική θέση για χάζι στην περαντζάδα της ομώνυμης οδού Κλεψύδρας, που κατηφορίζει προς τους Αέρηδες. Αν πεινάσετε, προτιμήστε τις παραδοσιακές πίττες από τις ολίγον «τουριστίκ» ποικιλίες, ενώ αν η όρεξη τραβάει… γλυκάκι, μη χάσετε σε καμία περίπτωση το ολόφρεσκο cheesecake και την σοκολατόπιτα – πειρασμό.

Μελίνα

Βαθυκόκκινοι τοίχοι, ξύλινες καρέκλες και μαρμάρινα τραπεζάκια καφενείου, άπειρες φωτογραφίες και αφίσες της Μελίνας σε εντυπωσιακές κορνίζες, κι ένας πολυέλαιος… κληματαριά που κλέβει την παράσταση. Το Καφέ της Μελίνας ευωδιάζει τσάι γιασεμί και παλιά Αθήνα –συμβάλλει σε αυτό και η γειτονιά που το φιλοξενεί. Συνοδεύστε το καφεδάκι ή το τσάι σας με την φημισμένη μηλόπιτά τους.

Διόσκουροι

Έλα, ποιος δεν έχει καθίσει στους Διόσκουρους; Tους πάνω, τους πάνω. Που τα τραπεζάκια τους γέρνουν κάπως στην κατηφόρα, που από αυτά θα έχεις θεάρα στην αρχαία αγορά, που ο χώρος είναι τόσο μικρός μέσα, γι’ αυτό θα κάτσεις έξω ακόμη και μες στο καταχείμωνο με το μπουφάν σου.

Θα πήγαινες ως φοιτητής σίγουρα κάθε ώρα της μέρας, θα έχεις κανονίσει ραντεβουδάκι για καφέ ένα μεσημέρι και θα έχεις απολαύσει ποικιλίες και ουζάκι με παρέα κάποιο βράδυ. Γενικώς γίνεται πάντα και λίγο το σώσε, οπότε όποιος προλάβει και τέτοια.

 

Clubs & Bars

Ροή ειδήσεων

Share