Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

7 σημεία για εκλεκτό καφέ στους Αμπελόκηπους

Εδώ θα περάσετε όμορφα

6 Ιουλίου 2020 07:49
7 σημεία για εκλεκτό καφέ στους Αμπελόκηπους
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Φοιτητικά στέκια και νεαρόκοσμος μαζεύεται εδώ στους Αμπελόκηπους και όχι μόνο. Παρακάτω όμως θα βρεις τα 7 σημεία που συνυπάρχουν όλοι.


My hood

Κοντά στην πλατεία του Αγίου Δημητρίου, το πιο μοντέρνο café της γειτονιάς βάζει δυνατά τις μουσικές, απλώνει πολύχρωμες καρεκλίτσες στη σκεπαστή του βεράντα και σερβίρει καφέ από νωρίς και πάνω από 15 διαφορετικά κοκτέιλ στα 7€ το βράδυ.

Κάισσα

Η γνωστή εταιρία επιτραπέζιων έχει το δικό της café στους Αμπελόκηπους, και εδώ θα βρουν τη χαρά τους οι λάτρεις του είδους. Μαζί με τον καφέ τους, θα απολαύσουν απεριόριστο παιχνίδι, με επιλογή από αμέτρητους τίτλους, τους οποίους οι ειδικοί αναλαμβάνουν να εξηγήσουν, ενώ θα συμμετάσχουν και σε διάφορα τουρνουά, πρωταθλήματα και θεματικές βραδιές κορυφαίων επιτραπέζιων.


Espressaki

Νοσταλγική διακόσμηση, μαρμάρινα τραπεζάκια, ξύλινες πόρτες και ατμόσφαιρα γαλλικού μπιστρό θα βρείτε στο Espressaki, σε μία αναπάντεχη γωνιά στη σκιά του Πύργου των Αθηνών. Εκτός από καλό καφέ, θα βρείτε και μεγάλη ποικιλία σε αρωματικό τσάι.

Lab

Ήταν ο λόγος που γνωρίσαμε την «πάνω γειτονιά» της Πανόρμου, αφού μας έκανε να ανηφορίσουμε μέχρι την Τριφυλλίας, εκεί όπου απλώνει τραπεζάκια και βιομηχανικούς πάγκους στην σκεπαστή του βεράντα, με φόντο τα δέντρα του πάρκου και με σάουντρακ ωραίες εναλλακτικές μουσικές. Εδώ πίνουμε δροσιστικό καφέ και σπιτικές λεμονάδες τη μέρα, και από κοκτέιλ μέχρι… ρακές το βράδυ.

4 Νάνοι

Ίσως το πιο εναλλακτικό café της περιοχής, οι 4 Νάνοι είναι ένας παρεΐστικος νεανικός καφενές που ανοίγει από τις 11 το πρωί για καφεδάκι στην κρυμμένη από την κίνηση της Πανόρμου αυλή ή για μπύρες, ρακές και μεζέδες αργότερα, έξω ή και μέσα, στην όμορφα διακοσμημένη σάλα. Μην χάσετε και τα ωραία σπιτικά αναψυκτικά, συνοδεία μπισκότων, αλλά και τα ευφάνταστα κοκτέιλ όπως το Αγγου-Ρακι, την Frau Μαστίχα και το… «Έμαθα πως είσαι Mango».


Μύρτιλλο

Και να που οι λόγοι για να ανηφορίσουμε ως την Τριφυλλίας φέτος έγιναν… δύο. Το Μύρτιλλο, από το Νέο Ηράκλειο μετακόμισε στο πάρκο ΚΑΠΑΨ των Αμπελοκήπων, και φιλοξενείται στον βιομηχανικό χώρο παλιών εγκαταστάσεων του δήμου, που μετατράπηκαν σε έναν πολυχώρο-πρότυπο, στον οποίο απασχολούνται αποκλειστικά άτομα ευπαθών ομάδων.

Το καλοκαίρι, τα τραπεζάκια έξω στο πλακόστρωτο του πάρκου είναι απόλαυση, ενώ συχνά πυκνά διοργανώνονται εκδηλώσεις, καλλιτεχνικές εκθέσεις και άλλα ενδιαφέροντα events. Εκτός από καφέ, θα βρείτε και σπιτικά γλυκά ή και μεζεδάκια για να ικανοποιήσετε την πείνα σας.

Cupa Cupa

Αυτοσυστήνεται σαν tiki bar, και το βράδυ ετοιμάζει τα ανάλογα εξωτικά κοκτέιλ για να δικαιολογήσει τον… τίτλο του, αλλά το Cupa Cupa με την ιδιαίτερη διακόσμηση και τη φιλική ατμόσφαιρα ανοίγει από νωρίς το πρωί για καφέ και πρωινά σνακ – δοκιμάστε τις θρεπτικές μπάρες με φυστικοβούτυρο και νουτέλα.

 

Clubs & Bars

Ροή ειδήσεων

Share