Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

7 μαγαζιά για να απολαύσεις τον καφέ σου με θέα την Ακρόπολη

Τι καλύτερο από αυτό;

11 Μαρτίου 2022 08:05
ακροπολη για καφε
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Στην καρδιά της Αθήνας θα βρείτε τα καλύτερα μέρη για καφέ με θέα Ακρόπολη. Ως επί το πλείστον τα περισσότερα θα τα βρείτε σε ταράτσες με θέα που κόβει την ανάσα. Εμείς σας έχουμε τις 7 καλύτερες προτάσεις.

Lotte

lotte ακροπολη για καφε

Με τη γουστόζικη αισθητική και την vintage ατμόσφαιρα που το χαρακτηρίζουν μεταφέρει αυτόματα στη γραφική γειτονιά του Marais, στο Παρίσι. Κουκλίστικο και μικροσκοπικό το Lotte, επί της Τσάμη Καρατάσου πολύ κοντά στο Μουσείο Ακρόπολης, σερβίρει σπιτικά γλυκά ημέρας, αλμυρές τάρτες και κάποιες κρύες επιλογές. Ρετρό μουσικές προτάσεις δένουν αρμονικά με το παλιακό σκηνικό του αγαπημένου bistro.


Athenstyle Roof Top Bar

athen style ακροπολη για καφε

Μεταξύ Ψυρρή και Μοναστηρακίου, ανάμεσα σε ταξιδιώτες και χαλαρές φάτσες που μαθαίνουν την Αθήνα, το roof bar του πιο hip αθηναϊκού hostel μας καλεί να αράξουμε στους πάγκους του, να χαλαρώσουμε με έναν καφέ ή μια μπύρα και να ατενίσουμε τον Παρθενώνα.


Zillers

zillers ακροπολη για καφε

Και Ακρόπολη, και Μητρόπολη, και ένα γοητευτικό νεοκλασικό που σχεδίασε ο αγαπημένος αρχιτέκτονας της Αθήνας ο οποίος δάνεισε και το όνομά του στο café. Τρία σε ένα, στον τελευταίο όροφο του ξενοδοχείου της οδού Μητροπόλεως, από όπου απολαμβάνουμε σούπερ θέα από νωρίς για καφέ.

Thea Terrace Bar

the terrace ακροπολη για καφε

Μια ανάσα από το Σύνταγμα, στις παρυφές της Πλάκας, το café του Central Athens Hotel έχει μία από τις πιο μποέμ ταράτσες για καφέ. Υπέροχη η θέα στην Ακρόπολη που μοιάζει σα να μπορείς να την αγγίξεις, σούπερ τα smoothies και milkshakes, ενώ ετοιμάζει και ωραιότατα κροστίνι, κλαμπ σάντουιτς και πίτσες. Λειτουργεί από τις 11 το πρωί.

A For Athens

a for athens ακροπολη για καφε

Το έχουν μάθει πλέον… και οι πέτρες και το αγαπούν με πάθος οι τουρίστες της πόλης, αλλά εξακολουθεί να έχει την καλύτερη ίσως θέα προς την Ακρόπολη – αυτή που συνδυάζεται με το χάζι στην περαντζάδα της πλατείας Μοναστηρακίου. Η τελευταία μάλιστα αποκαλύπτει την πραγματική ομορφιά της από εδώ, στα ψηλά της βεράντας του ξενοδοχείου, που λειτουργεί όλη τη μέρα σαν café και cocktail bar.

Café Μουσείου Ακρόπολης

καφε μουσειου ακροπολης

Δεν θα μπορούσε να λείπει από τη λίστα ο χώρος που συνδέεται πιο άμεσα με την Ακρόπολη από οποιονδήποτε άλλο. Το Μουσείο Ακρόπολης διαθέτει ένα café στο ισόγειο, με θέα τις ανασκαφές, αλλά και το γνωστό και μη εξαιρετέο καφεστιατόριο του δευτέρου ορόφου με την υπέροχη βεράντα-ταράτσα που βλέπει κατευθείαν Ιερό Βράχο. Εδώ παίρνουμε ελληνικό πρωινό, απολαμβάνουμε καφεδάκι, αλλά και νόστιμες ελληνικές συνταγές. Ο χώρος λειτουργεί από τις 8 το πρωί και για την είσοδο στο εστιατόριο απαιτείται έκδοση μηδενικού εισιτηρίου.

Couleur Locale

couleur locale ακροπολη για καφε

Χάνεσαι στο γιουσουρούμ, προσπερνάς τα παλαιοπωλεία της Νορμανού, χώνεσαι σε μια ρετρό στοά και βρίσκεις το ασανσέρ. Αυτό θα σε οδηγήσει σε μια ταράτσα άκρως μοντέρνα και ανοιξιάτικη, με άνετα τραπεζάκια και πάγκους για μεγάλες παρέες. Όλα ανεξαιρέτως κοιτάζουν κατάματα τον Παρθενώνα, όσο οι άνθρωποι του μαγαζιού τα γεμίζουν με δροσερά φρέντο, σπιτικές λεμονάδες και ζουμερά burgers αν σου έρθει… λιγούρα.

 

Clubs & Bars

Ροή ειδήσεων

Share