Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

8 στέκια σε Αιγάλεω για τον καλύτερο καφέ

To Athensmagazine.gr σας προτείνει

20 Ιανουαρίου 2022 09:15
αιγάλεω-καφέ
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Στο Αιγάλεω κυριολεκτικά θα βρεις ότι ζητήσεις. Εμείς όμως εδώ στο athensmagazine.gr σου έχουμε 8 υπέροχες προτάσεις για τον καφέ σου.

Cap Cap

cap cap αιγάλεω καφέ

Γνωστό και μη εξαιρετέο πλέον, το κουκλίστικο café που έκανε τάση τα «παραμυθένια μαγαζιά» συνεχίζει να πρωτοπορεί με θεματικούς κύκλους διακόσμησης και γεύσεων. Πολύ καλός καφές, σοκολατα και διάφορα γευστικά εδέσματα σε περιμένουν να τα απολαύσεις.

Qahwa QCB

qahwa αιγάλεω καφέ

Σερβίρει χωρίς αμφιβολία τον καλύτερο καφε στα δυτικά προάστια – αν όχι σε ολόκληρη την Αθήνα, αφού οι άνθρωποί του έχουν πάθος με τον καφέ, είναι βραβευμένοι coffee specialists και συμβουλεύουν τους πελάτες τους πώς να απολαύσουν σωστά κάθε είδος ροφήματος. Ο κατάλογος του μαγαζιού περιλαμβάνει σπάνιες ποικιλίες που δύσκολα θα βρείτε αλλού στην Αθήνα. Στα συν, πέραν του ωραίου εσωτερικού χώρου με τους ξύλινους πάγκους, και τα τραπεζάκια έξω ή στην πίσω αυλή για τις ημέρες με ήλιο.

The Claξons

the claξons αιγάλεω καφέ

Το μεράκι και οι προσωπικές πινελιές της παρέας που έστησε το Claξons φωνάζει από μακριά. Αυτό το γλυκύτατο café προσθέτει άλλη μία specialty coffee επιλογή στην πιάτσα της Μάρκου Μπότσαρη, σερβίροντας ωραίους αρωματικούς καφέδες – δοκιμάστε, τώρα που μπήκε η άνοιξη, το αιθιοπικό cold brew - συνοδεύοντάς τους με γλυκές τάρτες και άλλα νόστιμα καλούδια. Μας αρέσει ιδιαίτερα η παιχνιδιάρικη διακόσμηση με τα vintage έπιπλα και τις νοσταλγικές πινελιές.

Hug in a mug

hug in a mug αιγάλεω καφέ

Το Hug in a Mug βρίσκεται στην Χρυσοστόμου Σμύρνης, αλλά αγαπήθηκε για την ιδιαίτερη σπιτική του ατμόσφαιρα: Στο ζεστό εσωτερικό του ή στα τραπεζάκια του πεζοδρομίου, σερβίρει εκλεκτές ποικιλίες καφέ (εξαιρετικές οι κενυατικές και οι κοσταρικανικές). Leche, γρανίτες αγριοκέρασο, σοκολάτες με κανέλα, αλλά και τσιμπολογήματα όπως μπαγκέτες, κριτσίνια, muffins με πρωτότυπους γευστικούς συνδυασμούς είναι μερικά από όσα θα δοκιμάσετε εδώ.

El Presidente

el presidente αιγάλεω καφέ

Είναι ένα προσεγμένο cocktail bar, που όμως ανοίγει τις πόρτες του από νωρίς το πρωί και μας επιτρέπει να απολαύσουμε τον καφέ μας στο πιο απροσδόκητο σκηνικό: Μία όμορφη πλακόστρωτη αυλίτσα με φουντωτά παρτέρια και τρεχούμενα νερά, που παίζει ωραίες μουσικές σε χαμηλή ένταση.

Briki the bar

briki the bar αιγάλεω καφέ

Μικρό, μανιτζίβελο, χαριτωμένο και πολύ πολύ ποιοτικό. Το Briki έχει καταφέρει από τους πρώτους μήνες της ζωής του στην περιοχή του Αιγάλεω να δημιουργήσει φανατικούς υποστηρικτές. Θες ο υπέροχος καφές με μεράκι που βγαίνει σε κάθε κούπα, θες ο ωραίος του χώρος, θες οι καινούργιες ιδέες με τις οποίες εμπλουτίζεται συνεχώς το μαγαζί. Μάλλον είναι ο συνδυασμός όλων αυτών που βγάζει ένα αποτέλεσμα που σε κερδίζει. Όπως σε κερδίζει και η εφαρμογή που έχει το μαγαζί σε google play και app store, για να ενημερώνεσαι για τα νέα του αλλά και για να παραγγέλνεις τον καφέ σου και να έρχεται με delivery στον χώρο σου. Ψάρωσες ε;

Rag Doll

rag doll αιγάλεω καφέ

Το post-modern café bar του Αιγάλεω έχει ροκ διάθεση, μία «κουρελιασμένη» πάνινη κούκλα για μασκότ, τη Margie, άνετους καναπέδες στον εσωτερικό ατμοσφαιρικό χώρο αλλά και τραπεζάκια έξω, στον πεζόδρομο. Το πρωί εδώ πίνουμε δροσιστικό καφε με σπιτικές λιχουδιές, ενώ όταν πέφτει το βράδυ μένουμε για τα θεματικά πάρτι που διοργανώνονται, όπως τα ’80s και ‘90s trash doll nights.

Lamilu

Βιομηχανικός χώρος, «ακατέργαστοι» τοίχοι, vintage έπιπλα, παλιά ραδιόφωνα, τηλεοράσεις, σκάλες και βαλίτσες είναι μέρος του ιδιαίτερης αισθητικής σκηνικού για το οποίο ξεχωρίζει αυτό το μικρό μαγαζάκι στο Αιγάλεω. Και για κάτι ακόμα: Τα specialty coffees, το cold brew, τα limited edition espresso, τα μικρά… έργα τέχνης πάνω στο αφρόγαλα και τον ιδιαίτερο τρόπο εκχύλισης του τσαγιού, που κάνουν την εμπειρία του καθημερινού ροφήματος, ιεροτελεστία. Συνοδεύουμε με ολόφρεσκες φρουτοσαλάτες εποχής για δυναμωτικό ξεκίνημα το πρωί.

 

Clubs & Bars

Ροή ειδήσεων

Share