Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Δοκιμάσαμε πρώτοι την ευφάνταστη νέα cocktail list του Drunk Sinatra και δηλώνουμε..εντυπωσιασμένοι!

Όνειρο!

22 Αυγούστου 2019 13:12
Δοκιμάσαμε πρώτοι την ευφάνταστη νέα cocktail list του Drunk Sinatra και δηλώνουμε..εντυπωσιασμένοι!

Από την Κατερίνα Ρίγκου ([email protected]), Φωτό: Ελεάννα Κουρκουλοπούλου

LOVE’S & COCTAIL’S... HUB

Η κλασική αξία του Drunk Sinatra μαζί με τη νεότερη άφιξη του κεφάτου Rehad εξακολουθούν να μας χαρίζουν αξέχαστες νύχτες και εμπειρίες σε αυτή τη στοά, την πιο...ερωτική της πόλης... Το Drunk Sinatra και το Rehab στη στοά της Θησέως είναι ένας μοναδικός μικρόκοσμος,από εκείνα τα στέκια ιδιοκτήτες των οποίων θα ήταν αντίστοιχα ο Frank Sinatra και η Amy Winehouse, και από εκείνα τα σημεία που σε...ταξιδεύουν νοερά σε άλλες εποχές και τόπους και δημιουργούν συναισθήματα!


Και όλα αυτά, σε συνδυασμό με την υποδειγματική νέα cocktail list του Αλέξανδρου Νικόπουλου είναι οι λόγοι που θα πας και θα ξαναπάς στο Drunk Sinatra (και στο Rehab φυσικά).


Εμείς πήγαμε και δοκιμάσαμε τα cocktails (όλα...) και ένα προς ένα είναι εκπληκτικά, με τη δική τους φιλοσοφία, γεύση και άρωμα. Ο Bartender Παναγιώτης Κουτσάγιας ανέλαβε να μας τα φτιάξει και να μας τα παρουσιάσει.
Έχουμε και λέμε λοιπόν...

Ο κατάλογος με τα 8 Drunk Sinatra τελείως διαφορετικά cocktails μεταξύ τους έχει να κάνει με την έμπνευση, τη δημιουργία και την καινοτομία. Η λίστα έχει αρχή, μέση και τέλος, πληρότητα γεύσεων, ξεχωριστά αρώματα, χρώματα, πολλά λικέρ, πολλά βότανα, ευφάνταστους συνδυασμούς και συγκεκριμένη φιλοσοφία που στηρίζεται στη φαντασία όχι μόνο των συνδυασμών αλλά και των ονομάτων, των περιγραφών και της...σκηνοθεσίας... Cocktails λοιπόν με βάση περίφημες αρετές από τις οποίες δανείζονται και το όνομά τους, σου αποκαλύπτουν την ιστορία τους δοκιμάζοντάς τα!

Αρχίσαμε από με πρώτο, το Fidelity με βάση ολλανδική βότκα με αγριοφράουλες και πορτοκάλι, με φράουλες και πικραμύγδαλο, με γιούζου, μπανάνα και στην κορυφή... μαρσμέλοουζ! Ωραία γεύση, που θυμίζει τσιχλόφουσκα και γλυκά αρώματα έχει κάνει θραύση κυρίως στις κυρίες! Το δεύτερο, το Bravery με ξηρό τζιν, παλαιωμένο αγρικολ, με κεράσια, πεπόνι και βύσσινο πίνεται πολύ ευχάριστα. Το ίδιο και το τρίτο, το Kindness που παρόλο το ουίσκι, η τόνκα που τρίβεται στο τέλος από πάνω του δίνει ένα άρωμα βανίλιας. Το νούμερο 4, Generosity είναι μια παραλλαγή της Pina Colada. Ένα πολύ εξωτικό cocktail με 3ειδών ρούμι, 2 ειδών πουρέδες και μπαχαρικά αφήνει επίγευση ανανά και καρύδας που το κάνουν ιδιαίτερα ξεχωριστό (μαζί με την γαρνιτούρα του, που είναι το γνωστό σοκολατάκι Bounty!Προχωράμε στο πέμπτο, το Justice με ξηρό λονδρέζικο τζιν, κονιάκ και μέντα. Το έκτο, το Happiness είναι ουσιαστικά μια παραλλαγή του πασίγνωστου Negroni με πολλά bitters. Αμερικάνικο ουίσκι, καμπάρι, αμάρο, βερμούτ, ξηρό λονδρέζικο τζιν και βότανα, είναι βαρύ, βγάζει έντονα αρώματα τα οποία ταιριάζουν με το κομμάτι μπανάνας που μπαίνει γαρνιτούρα. Αν σας αρέσει η τεκίλα έχουμε τη καλύτερη πρόταση, το Peace το νούμερο 7, με βερίκοκο, ροδάκινα και σμέουρα που είναι ένα παιχνιδιάρικο, φρουτώδες αρωματικό cocktail, που έχει δημιουργήσει ο συνδυασμός των αποξηραμένων φρούτων, ουσιαστικά μια Drunk μαργαρίτα! Και last but not least, το Love... ένα cocktail σάουερ με ουίσκι και μαστίχα και... λουλούδια (elderflower) με σιρόπι αυγού ενώ γαρνίρεται με τριμμένη καρύδα και αρώματα πορτοκαλιού...
Το σίγουρο είναι ότι επιβάλλεται τουλάχιστον μια δοκιμή!

Info: Θησέως 16, Σύνταγμα, Τ. 210 3313733 FB. Drunk Sinatra, Kαθη-

μερινά 10:00-04:00, Παρ. & Σάβ. 10:00-06:00



 

Clubs & Bars

Ροή ειδήσεων

Share