Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Τα 5 παλαιότερα μπαράκια της Αθήνας που αντέχουν ακόμα στον χρόνο!

Αν δεν τα έχετε επισκεφτεί, αξίζει σίγουρα τον κόπο

4 Μαρτίου 2020 08:25
Τα 5 παλαιότερα μπαράκια της Αθήνας που αντέχουν ακόμα στον χρόνο!

Η τσάρκα για ποτά είναι πάντα σοβαρή υπόθεση. Θέλει προσοχή, θέλει καλή ποιότητα ποτών, θέλει μια αισθητική που να σου ταιριάζει και θέλει πολλή ιστορία. Να έχει να διηγείσαι. Τα 5 παρακάτω ιστορικά μπαρ της Αθήνας, έχουν πολλή από δαύτη. Και μπορείς να ξενυχτήσεις ακούγοντας ή προσθέτοντας κι εσύ ένα μικρό κομμάτι στην ιστορία τους. Και τα πέντε αντέχουν ακόμα. Και ελπίζουμε να συνεχίσουν...

Galaxy

Το μπαρ Galaxy βρίσκεται μέσα σε μια στοά της οδού Σταδίου. Στενό, με μια μεγάλη μπάρα, είναι η έννοια του αμερικάνικου μπαρ, όπου ο πότης κάθεται έχοντας δίπλα του τους «συναδέλφους» και απέναντι τον μπαρμαν, που παίζει πάντα ενεργό ρόλο στην συζήτηση. Από το 1972 στην Σταδίου 5 και από το 1991 λίγο πιο κάτω, στο νούμερο 10, το Galaxy έχει γίνει συνώνυμο με την ιστορία του κέντρου. Η ξύλινη επένδυση σχεδόν παντού μαζί με τις αμέτρητες φωτογραφίες στους τοίχους, όπου όλοι θα δείτε τουλάχιστον έναν γνωστό, θα κάνει τους πάντες να νιώσουν οικεία απολαμβάνοντας το ποτό τους.

Au Revoir

Ένα από τα παλιά μπαρ. Από το 1958 στην οδό Πατησίων, στο νούμερο 136. Το άνοιξαν δυο αδέρφια, ο Θεόδωρος και ο Λύσανδρος Παπαθεοδώρου. Ο Κυρ Λύσανρδος στέκεται ακόμα πίσω από το μπαρ, υπομονετικά, έμπειρα, με ένα χαμόγελο ζωγραφισμένο στα χείλη του, σερβίρει με περίσσια αγάπη και αφοσίωση. Το μπαρ είναι σκοτεινό, μικρό αλλά ζεστό και ανεπιτήδευτο. Όσο κάθεσαι στα σκαμπό της μπάρας, νομίζεις πως σε λίγο θα ανοίξει η πόρτα και θα μπει ο Charles Bukowski ή ο Ernest Hemingway. Θα μπορούσε. Γιατί αν έμεναν στην Αθήνα, εκεί θα πήγαιναν...



Βρεττός

Αυτό που προκαλεί εντύπωση όταν περάσεις έξω από τον Βρεττό στην Πλάκα, στην οδό Κυδαθηναίων, είναι τα χρώματα. Είναι γεμάτο χρώματα. Και φώτα. Αυτός είναι ο τρόπος του να σε προσκαλέσει. Και αν τα καταφέρει, δεν σε απογοητεύει ποτέ. Το μπαρ της Πλάκας είναι γνωστό για το ούζο του και το λικέρ του. Και οι πελάτες κάνουν ουρά για να το γευτούν. Η παράδοσή του κρατάει από το 1909, όταν άνοιξε ως ποτοποιείο και συνεχίζει ως σήμερα με την ίδια ποιότητα και εξυπηρέτηση.

Balthazar

Πίσω από το γήπεδο του Παναθηναϊκού στην Λεωφόρο Αλεξάνδρας, υπάρχει ένα νεοκλασικό κτίριο, που χτίστηκε το 1897. Εκεί στεγάζεται, από το 1973 το μπαρ Balthazar. Ευρύχωρο και πολύ όμορφο αισθητικά, προσφέρει καλό φαγητό και ποτό, σε ένα περιβάλλον που σε ταξιδεύει στην παλιά Αθήνα. Η αυλή του το καλοκαίρι γεμίζει με τραπέζια και κόσμο, αλλάζοντας εντελώς φυσιογνωμία.

Ιπποπόταμος

Στα σύνορα Κολωνακίου και Εξαρχείων, κοντά στο άγαλμα της Έλλης Λαμπέτη, ο Ιπποπόταμος έχει καταφέρει από το 1978, να εντάξει και τους δυο «κόσμους» στην φυσιογνωμία του. Κινηματογραφικές αφίσες στους τοίχους, ένα ποτήρι χειροποίητη Σανγκρία, της οποίας την συνταγή οι ιδιοκτήτες κρατούν ως μυστικό από τότε και ροκ μουσική (όχι μόνο), απαρτίζουν την ατμόσφαιρα που μπορείς να την πεις και οικογενειακή. Είναι ένα μέρος όπου ο κόσμος συνδέεται, όπου μπορείς να κάνεις καινούργιους φίλους, μην μπορώντας να ξεχάσεις ποτέ τις βραδιές που σου χαρίζει.

 

Clubs & Bars

Ροή ειδήσεων

Share