Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

7 θαυμάσια στέκια για aperitivo στην Αθήνα!

Γύρω στις 18.00-19.00 πολλά ιταλικά μπαρ κάνουν “ το απεριτίβο” και προσφέρουν μπουφέ και...

25 Ιουλίου 2019 06:56
7 θαυμάσια στέκια για aperitivo στην Αθήνα!

Tο AthensMagazine.gr σας προτείνει στέκια για aperitivo στην Αθήνα!

*** Tί είναι το aperitivo? Γύρω στις 18.00-19.00 πολλά ιταλικά μπαρ κάνουν “ το απεριτίβο” και προσφέρουν μπουφέ και ποτό σε μια τιμή fix, μερικά μαγαζιά έχουν ένα… πλούσιο μπουφέ με οτιδήποτε μπορεί κάποιος να φανταστεί ενώ άλλα προσφέρουν μόνο μερικά μεζεδάκια. Πολλοί πηγαίνουν κατευθείαν μετά τη δουλειά για ένα χαλαρό ποτό και για να τσιμπήσουν κάτι πριν το βραδινό ενώ άλλοι επιλέγουν μαγαζιά με “γερό μπουφέ” ώστε να φάνε κανονικά και να μην δειπνήσουν μετά. Το τελευταίο λέγεται και “apericena” και είναι σύνηθες στη Ρώμη!

Δείτε αναλυτικά:

MAYOR

Όλα δείχνουν ότι το ολοκαίνουριο all day resto bar Mayor (στο ex JK) δεν θα αργήσει να γίνει το απόλυτο κολωνακιώτικο meeting point!

Από τις πιο πολυσυζητημένες downtown αφίξεις, έκανε την εμφάνισή του στα μέσα Απριλίου, με αυτό το cosmopolitan στυλ που αρμόζει σε μεγάλες μητροπόλεις! Με τον αέρα ενός fashionable νεοϋορκέζικου hot spot, ξεχώρισε αμέσως με το design του, που ανέλαβε η Σμ_art architecture interiors construction.

Δείτε περισσότερα εδώ

Napolitivo

Tι χρειάζεται για να είναι απολαυστική μια πίτσα; Μόλις 4 υλικά. Ποια είναι αυτά; Αλεύρι, μαγιά, αλάτι και πάθος! Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζουν οι Pizzaiolos του Napolitivo και δεν έχω κανέναν απολύτως λόγο να τους αμφισβητήσω! Πολύ περισσότερο όταν έχω ήδη δοκιμάσει την πίτσα που φτιάχνουν στο ολοκαίνουριο γευστικό σποτ της Μαρίνας Φλοίσβου. Πέρα από την θαυμάσια πίτσα, το Napolitivo από Δευτέρα έως Παρασκευή (17:00-20:00) σε υποδέχεται και για aperitivo: με κάθε αγορά Cocktail, Aperitivi ή κρασιού (ποτήρι ή μπουκάλι), απόλαυσε αυθεντικά ιταλικά antipasti δωρεάν για να συνοδέψεις το ποτό σου.

Δείτε περισσότερα εδώ

Otto

Μια από τις εξοχικές κατοικίες του Όθωνα ή Otto, ήταν και το επιβλητικό νεοκλασικό κτίριο της Οδού Καλαμιώτου 16-18, με τους μαρμάρινους κίονες και το αχνό χρώμα της ώχρας.

Σχεδόν δύο αιώνες μετά, το κτίριο-στολίδι στην καρδιά της πόλης, συνδέοντας σε απόλυτη αρμονία το χθες με το σήμερα, μεταμορφώνεται σε ένα σύγχρονο all day restaurant bar, σ’ έναν καλαίσθητο χώρο στην πιο δημοφιλή συνοικία της πόλης, στην πλατεία Αγίας Ειρήνης.

Δείτε περισσότερα εδώ

Odori

Αρώματα σημαίνει το όνομά του και ειδικά αυτά που σχετίζονται με έναν βοτανικό κήπο. H πρώτη βερμουτερία της Αθήνας λοιπόν είναι γεγονός και τη συναντάμε στο εντυπωσιακό Odori! Η oμάδα του Theory Bar στο Χαλάνδρι με επικεφαλής τον Λέλο Γεωργόπουλο μας παρουσιάζει στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας κάτι εντελώς διαφορετικό από τα όσα είχαμε συνηθίσει έως τώρα.

Δείτε περισσότερα εδώ

DRY CAFFE & SPUNTINO

Spuntino στα ιταλικά σηµαίνει «snack», κι αυτήν τη συνήθεια από την κουλτούρα της γειτονικής χώρας ήθελε να φέρει το µόλις ενός έτους Italian style bistro Dry, που κάλλιστα θα µπορούσε να σταθεί δίπλα στα πιο στυλάτα cafés της Via Montenapoleone ή της ατµοσφαιρικής γειτονιάς Brera του Μιλάνου.

Πράγµατι, είναι το ιδανικό µέρος στο Κολωνάκι όταν αναζητάµε έναν ήσυχο, chic χώρο για αυθεντικό espresso, για ένα ελαφρύ lunch break ή για να χαλαρώσουµε µε ένα after office prosecco µαζί µε την πιο elegant 30+ clientele από τον επιχειρηµατικό και τον καλλιτεχνικό κόσµο του κέντρου.

Δείτε περισσότερα εδώ

MINNIE THE MOOCHER

Με το όνοµά του να παραπέµπει στην εποχή της ποτοαπαγόρευσης (1931), όταν γράφτηκε το πασίγνωστο τραγούδι του Cab Calloway «Minnie the Moocher» και πούλησε τότε 1.000.0000 αντίτυπα, το στυλάτο vintage all day bar στον πεζόδροµο της Τσακάλωφ, αν και µόλις τριών χρόνων, έχει καταφέρει να γίνει classic!

Ένα νοερό ταξίδι στον Μεσοπόλεµο και την εποχή που το αλκοόλ ήταν... παράνοµο ήταν η πηγή έµπνευσης για τον επιχειρηµατία Γιώργο Λεουτσάκο και τον αρχιτέκτονα Γιάννη Καρβουτζή, που αποφάσισαν να δώσουν µια ατµοσφαιρική διάσταση στην άλλοτε «ψυχρή» στοά του εµπορικού κέντρου, κερδίζοντας διαρκώς πιστούς θαµώνες.

Δείτε περισσότερα εδώ

Pepe Aperitivo

Ένα νέο hot spot απέκτησε εδώ και λίγα 24ωρα το Κολωνάκι και πρόκειται για το Pepe Aperitivo. Το νέο εγχείρημα της ομάδας του Γιάννη Μωράκη είναι ένα cosy all day που το συναντάμες στη θέση του «Soirée» και σερβίρει -κυρίως- cocktails με χαμηλό αλκοόλ και... φυσαλίδες αλλά όχι μόνο. Την επιμέλεια των κοκτέιλ έχει ο Σπύρος Κερκύρας, ενώ αυτά μποιρείς να τα συνδυάσεις και με ιταλικές γεύσεις.

Δείτε περισσότερα εδώ

 

Clubs & Bars

Ροή ειδήσεων

Share