Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Στην γειτονιά των καλοφαγάδων για... ποτό: 6 υπέροχα bar στα Πετράλωνα!

Πρέπει σίγουρα να τα επισκεφθείς!

27 Μαΐου 2020 15:40
Στην γειτονιά των καλοφαγάδων για... ποτό: 6 υπέροχα bar στα Πετράλωνα!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Για το φαγητό στα Πετράλωνα έχουμε ξανακούσει. Τι θα λέγατε όμως να πάμε για ποτό σε μια από τις πιο αυθεντικές γειτονιές της πρωτεύουσας; Σας προτείνουμε -αν και είμαστε σίγουροι πως όλο και κάτι θα έχετε ακούσει γι αυτά- 6 μπαράκια και εστιατόρια με ιδιαίτερο χαρακτήρα για να ολοκληρώσετε την... γαστρονομική σας εμπειρία.

Κλουβί

Urban μπαράκι με μποέμικο χαρακτήρα που εδώ και μια δεκαετία έχει καταφέρει να αναδειχθεί σε σημείο αναφοράς των Πετραλώνων καθώς ξεχωρίζει με το cool στυλ του. Χαλαρό meeting point από το πρωί για καλό καφέ, φρέσκους χυμούς και σπιτικά φρέσκα αναψυκτικά, ενώ το βράδυ οι πιστοί του θαμώνες απολαμβάνουν υπό τους ήχους jazz, funky, soul μουσικής ελληνικά κρασιά και signature cocktails με φρέσκες πρώτες ύλες!

Δευτέρα - Πέμπτη: 12:00 - 04:00

Παρασκευή & Σάββατο: 12:00 - 05:00

Κυριακή: 12:00 - 04:00

Κυδαντιδών & Δημοφόντος 57, Άνω Πετράλωνα, τηλ. 210 3479998

Facebook: Κλουβί

Instagram:klouvi_bar

To Kreas

Όνομα που προδίδει ξεκάθαρα τις προθέσεις του. Ψαγμένη κρεατοφαγία σε ένα πληθωρικό steak house που φιλοξενεί μια αισθησιακή μονοκατοικία του 1930 σε μια από τις πιο γοητευτικές γειτονιές των Αθηνών. To κρεατοφαγικό στέκι στην καρδιά των Πετραλώνων, ανάβει καθημερινά τη… φωτιά και ακονίζει τα μαχαίρια για εκλεκτές κοπές από την Ισπανία που ικανοποιούν και τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο.

Με τη φρεσκάδα της πρόσφατης ανακαίνισης και με τολμηρές επιλογές στον κατάλογο σε κρέατα όπως το θηριώδες Tomahawk των 1200γρ. ή το Picania black angus και το Porterhouse steak, τον «βασιλιά» των t-bones, το Κreas δεν αφήνει κανένα περιθώριο για αμφισβήτηση.

Ξεκάθαρο μενού που διαρκώς διαμορφώνεται από τον σεφ Γιάννη Λούτση ανάλογα με τις ανάγκες και την εποχικότητα, άρτια εξειδίκευση στις πρώτες ύλες τις οποίες παραλαμβάνουν από μικρούς παραγωγούς από Νάξο και Τρίκαλα Κορινθίας και το πιο ζουμερό μυστικό: το ψήσιμο στον ειδικό φούρνο Josper, με τελείωµα σε µαντέµι για να «θωρακίζονται» και να διατηρούν τα κρέατα τα ζουμιά τους!

Highlights:

  • Υπάρχουν λαχταριστές επιλογές και για όσους έχουν βγάλει το κρέας από τη διατροφή τους.
  • Ορεκτικά και χειροποίητα συνοδευτικά και μια εκλεκτή λίστα κρασιών με ετικέτες κυρίως ελληνικού αµπελώνα και μεγάλη ποικιλία σε µπύρες

Top secret: Η δροσερή ταράτσα που προσφέρει θέα και ανάπαυλα του βλέμματος, ανοιχτή τους καλοκαιρινούς μήνες και τις ηλιόλουστες χειμωνιάτικες ημέρες μόνο Παρασκευή και Σαβ./κο.

Δευτέρα: 16:00-01:00

Τρίτη - Παρασκευή: 4:00-01:00

Σάββατο & Κυριακή: 12:00-01:00

Δημοφώντος 96, Άνω Πετράλωνα, Τ. 210 3247028

Site: http://tokreas-meat-spirits.gr

Facebook: To KREAS

Instagram: to__kreas

Blue Bamboo

Urban style thai restaurant, στην μποέμικη γειτονιά των Πετραλώνων, που εδώ και 5 χρόνια με συνέπεια και σταθερή πελατεία έχει γίνει προορισμός για τους λάτρεις των ethnic γεύσεων! Είτε επιλέξετε τα τραπεζάκια έξω, είτε τους πάγκους μέσα που κρυφοκοιτάζουν την open cuisine το σίγουρο είναι ότι θα γευτείτε αυθεντικές Ταϊλανδέζικες γεύσεις! Συνοδεύστε με ασιατικές μπύρες, κρασί ή signature cocktails!

Δεν δέχεται κρατήσεις. Secret: Από πέρσι άνοιξε και το αδελφάκι του στη Σέριφο. Non smoking.

Καθημερινά: 18:30-01:00 & Κυριακή: 13:00-00:00.

Κυδαντιδών 21, Άνω Πετράλωνα, Τ. 210 342 3124

Facebook: Blue Bamboo

Instagram: bluebamboothai

Botella

Το γωνιακό cozy μπαράκι με τις πράσινες τέντες, σερβίρει cocktails που πρέπει να δοκιμάσετε μέσα σε κουκλίστικη διακόσμηση με καρέ από Κεντρική και Λατινική Αμερική. Εξειδικεύεται σε σπάνιες ετικέτες whiskey από όλο τον κόσμο.

Καθημερινά από τις 09:00

Τρώων 35, Άνω Πετράλωνα Τ. 213 0372475

Facebook: Botella

Instagram: botela_petralona

Χρύσα Χρύσα

Στην καρδιά των Άνω Πετραλώνων, η σεφ και ιδιοκτήτρια Χρύσα Πρωτόπαπα φροντίζει να προσφέρει γευστικές δημιουργίες βασισμένες στην ελληνική κουζίνα με μια ιδιαίτερη πινελιά.

Τρίτη - Σάββατο: 18:00 -00:00

Κυριακή:12:00-20:00

Αιολέων 40 & Καλλισθένους, Πετράλωνα, Τ. 213 0356879

Facebook: Χρύσα Χρύσα - Xrysa Xrysa Restaurant

Instagram: xrysa_xrysa_restaurant

Κήπος των Τρωών

Το εστιατόριο Κήπος της Τρώων στη συνοικία των Πετραλώνων θα μπορούσε κάλλιστα να χαρακτηριστεί και Κήπος της Εδέμ, αφού αποτελεί ακριβώς αυτό για κάθε λάτρη του καλού φαγητού. Δίνει την εντύπωση της όασης ανάμεσα στις κλασικές ταβέρνες και μεζεδοπωλεία, με τα γλαστράκια, τους πέτρινους τοίχους, τα λουλούδια και την ψευδαίσθηση πράσινου.

Δοκιμάστε οπωσδήποτε τα τραγανά ρολά με φέτα, ανθότυρο και μπέικον και το ψαρονέφρι με σος Μαδέρα και δαμάσκηνα.

Καθημερινά: 13:00 -02:00

Τρωών 37, Άνω Πετράλωνα, Τ. 213 0303578

Facebook: Κηπος Της Τρωων

 

Athens Guide

Ροή ειδήσεων

Share