Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Ένα από τα πιο ιστορικά αρχοντικά της Κηφισιάς που μεταμορφώθηκε σε ένα θαυμάσιο bar restaurant!

4 Ιανουαρίου 2016
Ένα από τα πιο ιστορικά αρχοντικά της Κηφισιάς που μεταμορφώθηκε σε ένα θαυμάσιο bar restaurant!

Ένα χρόνο πριν αποτελούσε το απόλυτο talk of the town και όλα από τότε έδειχναν ότι αυτό το all day bar-restaurant ήρθε να γραφτεί ανεξίτηλα... στους γευστικούς µας κάλυκες!

Από τον Γιώργο Παπαχατζή - Φωτό: Κώστας Καπαρελιώτης

Το τρίπτυχο «αρχοντιά, φιλοξενία, ευζωία» δίνει το παρών τόσο στο χώρο –ένα από τα πιο ιστορικά αρχοντικά της περιοχής– όσο και στο service, το design και το υποδειγµατικό µενού. Aυτό είναι το Artisanal!

Η σάλα του ισογείου, µε «ψυχή» το µακρόστενο bar, και αυτή του επάνω ορόφου, µε πόλο έλξης το τζάκι, αλλά και η γαλλική σέρα (αίθριο), φέρουν την υπογραφή του αρχιτεκτονικού διδύµου Γαβαλά-Μουρίκη, αλλά και του συνιδιοκτήτη Φώτη Σεργουλόπουλου!

Zεστός φωτισµός, art deco πινελιές, theatrale ύφος συνθέτουν ένα απαράµιλλο σκηνικό. Εκτός από τους αρωµατικούς καφέδες, τους healthy χυµούς και τα brunch, τα «φώτα» στρέφονται αναπόφευκτα στο ανανεωµένο µενού –µε ένα µεσογειακό twist πλέον, παραµένοντας όµως πιστό στις γαλλικές επιρροές–, που επιµελείται ο καταξιωµένος Δηµήτρης Δηµητριάδης (µε θητεία στο Noma, από τα καλύτερα εστιατόρια του κόσµου).

Τα µοσχαρίσια µάγουλα µε πουρέ πατάτας και baby καρότα, οι γαρίδες σχάρας µε κουσκουσάκι ή τα ραβιόλι µε µοσχαρίσια στηθοπλευρά έρχονται µε αέρα πρωταγωνιστή... ενώ ένα γλυκό τελείωµα επιφυλάσσει η «εύκαµπτη σοκολάτα Guanaja µε parfait µπανάνα, crumble σοκολάτας και παγωτό φουντούκι».

Πρωτοστατεί φυσικά και η wine list, µε ελληνικές και διεθνείς ετικέτες, ενώ µε τη σειρά της η cocktail list, µε τη «σφραγίδα» του Δηµήτρη Κιάκου, κλείνει συνθηµατικά το µάτι στην απόλαυση!

Ιnfo

Κυρ.-Πέµ. από 11:00 (κουζίνα 13:00-00:30), Παρ. & Σάβ. 13:00-01:00 (η κουζίνα).

Ζηρίνη 2, Κηφισιά,

T. 210 8086111, M. 6936 144744, www.artisanal.gr

Facebook: ARTISANAL

Μάθετε τα πάντα για την Κηφισιά και γνωρίστε τα καλύτερα στέκια της στο Best In Town - Kifissia που κυκλοφορεί!

 

Clubs & Bars

Ροή ειδήσεων

Share