Τρίτη, 28 Ιανουαρίου 2020

Μinnie the Moocher: Από την ποτοαπαγόρευση στο Κολωνάκι, με απαράμιλλο στυλ!

Με όνοµα που παραπέµπει στο πασίγνωστο τραγούδι του Cab Calloway

21 Ιανουαρίου 2020 08:10
Μinnie the Moocher: Από την ποτοαπαγόρευση στο Κολωνάκι, με απαράμιλλο στυλ!

Με όνοµα που παραπέµπει στο πασίγνωστο τραγούδι του Cab Calloway, το οποίο, όταν γράφτηκε, την εποχή της ποτοαπαγόρευσης (1931), πούλησε 1.000.0000 αντίτυπα, το στυλάτο vintage all day bar Minnie the Moocher, πάνω στον πεζόδροµο της Τσακάλωφ, έχει βρει τον τρόπο να µας ταξιδεύει στον µεσοπόλεµο και την εποχή που το αλκοόλ ήταν... παράνοµο!

Από αυτή την περίοδο, άλλωστε, εµπνεύστηκε ο επιχειρηµατίας Γιώργος Λεουτσάκος και ο αρχιτέκτονας Γιάννης Καρβουτζής και έδωσαν µια ιδιαίτερη, ατµοσφαιρική διάσταση στην άλλοτε «ψυχρή» στοά του εµπορικού κέντρου.

Με γεωµετρικά πλακάκια, γύψινες οροφές, µαύρα µάρµαρα, χρυσές κορνίζες και µυστηριώδη φωτισµό, παραπέµπει σε µια νεοϋορκέζικη αλλά και παριζιάνικη αισθητική, η οποία έχει άρωµα παλαιωµένου whiskey και δηµιουργεί µια «συνωµοτική» διάθεση, κάτω από ρυθµούς jazz, swing, soul και classic rock - το Minnie the Moocher κατάφερε από την πρώτη στιγµή να αποκτήσει πιστούς θαµώνες.

Η έµφαση εδώ δίνεται στην πλήρως ενηµερωµένη κάβα, αλλά και στη λεπτοµέρεια, που ξεκινά από τα vintage κρυστάλλινα ποτήρια µέχρι τα πιάτα τα µαχαιροπήρουνα, τα οποία είναι όλα διαλεγµένα ένα προς ένα από παλαιοπωλεία.

Ανοιχτό από το πρωί για καφέ και snacks, µέχρι το βράδυ για καλό κρασί, special drinks και cocktails, ενώ πρόσφατα ξεκίνησε τη λειτουργία της η οpen κουζίνα, µε ένα µικρό αλλά άκρως ενδιαφέρον µενού µε gourmet finger food.

Ξεχωρίσαµε την ποικιλία τυριών/αλλαντικών, τα crostoni, τη χειροποίητη pizza αλλά και τα mini burgers! Στα συν, ο καίνουριος prive χώρος που διατίθεται και για parties,... καθώς και τα επιτυχηµένα µουσικά events σε παρεΐστικο στυλ και κεφάτη διάθεση! Stay tuned!


Ιnfo

Ποτό €8.

Από τις 11:00-03:00.

ΤΣΑΚΑΛΩΦ 6, ΚΟΛΩΝΑΚΙ, Τ. 210 3641686

Θέλετε να μαθαίνετε τα πάντα για τα CLUBS & BARS και όλα τα events της Αθήνας; Τότε κάντε like στην ολοκαίνουρια σελίδα της κατηγορίας στο Facebook

Διαβάστε περισσότερα για τα Βars της Αθήνας αλλά και πλούσιο ρεπορτάζ για την πόλη στο Βest in Town - Athens που κυκλοφορεί

 

Clubs & Bars

Ροή ειδήσεων

Share