Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

"Ο Παράδεισος έπεσε στη γη" και "Το γεράκι του φυστικοβούτυρου" στις νέες ταινίες της εβδομάδας 8/10-15/10

Μην τις χάσετε!

8 Οκτωβρίου 2020 13:20

Πέμπτη σήμερα και το Athensmagazine.gr είναι εδώ για να σας παρουσιάσει τις νέες ταινίες της εβδομάδας! Μην τις χάσετε, είναι καταπληκτικές. Φυσικά, επειδή ξέρουμε, ότι σας αρέσουν και οι ταινίες αλλά και οι σειρές, δείτε εδώ ποιος πρωταγωνιστής του "La Casa de Papel" θα "πεθάνει" στον 5ο κύκλο.

Πάμε να δούμε τις σημερινές πρεμιέρες:

Ο Παράδεισος Έπεσε στη Γη
Σκηνοθεσία: Ελία Σουλεϊμάν

Ο Ελία Σουλεϊμάν βρίσκεται σε κάθε σκηνή του «Ο Παράδεισος Έπεσε στη Γη», αλλά λέει μόνο τέσσερις λέξεις. Ο συγγραφέας- σκηνοθέτης- πρωταγωνιστής βρίσκεται σε ένα ταξί της Νέας Υόρκης, στη μέση ενός ταξιδιού, καθώς ξεφεύγει από τη καθημερινότητά του. Όταν ρωτήθηκε από πού προέρχεται, απαντά «Ναζαρέτ» και στη συνέχεια διευκρινίζει: «Είμαι Παλαιστίνιος».

Το Γεράκι του Φιστικοβούτυρου
Σκηνοθεσία: Tyler Nilson και Michael Schwartz

Μια μοντέρνα ανάγνωση στο στυλ μυθιστορημάτων αλά Mark Twain, το Το Γεράκι του Φιστικοβούτυρου (The Peanut Butter Falcon) αφηγείται την ιστορία του Zak, ενός νεαρού αγοριού με σύνδρομο Down, που δραπετεύει από το νοσοκομείο για να ακολουθήσει το όνειρό του και να γραφτεί στην επαγγελματική σχολή πάλης του ειδώλου του, του The Sal Water Redneck.

Αντρέι Ταρκόφσκι: Σινεμά σαν Προσευχή
Σκηνοθεσία: Αντρέι Αντρέγιεβιτς Ταρκόφσκι

Μια παραγωγή του Ινστιτούτου Αντρέι Ταρκόφσκι, σε σκηνοθεσία του γιου του Ταρκόφσκι, Αντρέι Αντρέγιεβιτς Ταρκόφσκι. H ζωή και το έργο του μεγάλου δημιουργού, με τον ίδιο τον στον ρόλο του αφηγητή. Μέσα από σπανιότατο οπτικοακουστικό υλικό, μοιράζεται μαζί μας τις αναμνήσεις και τις σκέψεις του. Η παιδική του ηλικία, οι γονείς, οι κινηματογραφικές του δημιουργίες, οι σχέσεις του με την πολιτική εξουσία, η εξορία, η επαφή με το Θείο, η Ζωή κι ο Θάνατος, η Τέχνη.

Η αφήγηση συνοδεύεται από ηχογραφήσεις ποιημάτων του Αρσένι Ταρκόφσκι, πατέρα του Αντρέι Ταρκόφσκι, που ακούγονται για πρώτη φορά με την φωνή του μεγάλου ποιητή. Μαζί, σπάνιο υλικό από τη ζωή του Ταρκόφσκι, τα γυρίσματα των ταινιών του, τα μέρη που έζησε σε Ρωσία, Ιταλία και Σουηδία.

Γιοσέπ
Σκηνοθεσία: Aurel

Φεβρουάριος 1939. Η Γαλλική κυβέρνηση κατακλύζεται από Ισπανούς που αποδρούν από τη δικτατορία του Φράνκο και η λύση που βρίσκει είναι να τους συσσωρεύσει σε στρατόπεδα συγκέντρωσης όπου οι πρόσφυγες δεν θα έχουν άλλη επιλογή από το να χτίσουν τους δικούς τους στρατώνες, να τρέφονται με τα άλογα που τους μετέφεραν έξω από τη χώρα τους, και να πεθάνουν ανά εκατοντάδες λόγω της έλλειψης υγιεινής και νερού. Σε ένα από αυτά τα στρατόπεδα, δύο άνδρες, χωρισμένοι από τα συρματοπλέγματα, θα γίνουν φίλοι μεταξύ τους. Ο ένας είναι αστυνομικός, ο άλλος είναι ο Γιοσέπ Μπάρτολι, σχεδιαστής αλλά και μαχητής κατά του Φράνκο.

 

Σινεμά

Ροή ειδήσεων

Share