Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

«Ο Διαφορετικός Κύριος Κόπερφιλντ» και «Tricky Old Dogs» στις ταινίες της εβδομάδας (15/7-22/7)

Μην τις χάσετε!

16 Ιουλίου 2020 10:38
«Ο Διαφορετικός Κύριος Κόπερφιλντ» και «Tricky Old Dogs» στις ταινίες της εβδομάδας (15/7-22/7)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Πέμπτη σήμερα και το Athensmagazine.gr είναι εδώ για να σας παρουσιάσει τις νέες ταινίες της εβδομάδας! Μην τις χάσετε, είναι καταπληκτικές. Φυσικά, επειδή ξέρουμε, ότι σας αρέσουν και οι ταινίες αλλά και οι σειρές, δείτε εδώ ποιος πρωταγωνιστής του "La Casa de Papel" θα "πεθάνει" στον 5ο κύκλο.

Πάμε όμως να δούμε τις σημερινές πρεμιέρες:

Ο Διαφορετικός Κύριος Κόπερφιλντ

Σκηνοθεσία: Αρμάντο Ιανούτσι

Βασισμένη στο κλασικό μυθιστόρημα του Καρόλου Ντίκενς η ταινία διηγείται την ιστορία του David ο οποίος μένει ορφανός από πολύ νωρίς και παρά τις δυσκολίες κατορθώνει να γίνει συγγραφέας στην Βικτωριανή Αγγλία. Η πασίγνωστη ιστορία του David Copperfield ιδωμένη από την χιουμοριστική της πλευρά σε μία απολαυστική κωμωδία.

Tricky Old Dogs

Σκηνοθεσία: Christophe Duthuron

Ο Pierrot, ο Mimile και ο Antoine τρεις παιδικοί φίλοι 70 καλοκαιριών, συνειδητοποιούν ότι ο μόνος γνωστός τρόπος για να αποφύγουν το θάνατο είναι να γεράσουν – και είναι αποφασισμένοι να το κάνουν με στυλ! Ωστόσο, η επανένωσή τους στην κηδεία της Lucette, της συζύγου του Antoine, διακόπτεται όταν ο Antoine σκοντάφτει πάνω σε μια παλιά επιστολή που τον βγάζει από τα ρούχα του. Χωρίς να δώσει την παραμικρή εξήγηση στους φίλους του, φεύγει ξαφνικά από τη γενέτειρα τους Tarn (Γαλλία), και κατευθύνεται προς την Τοσκάνη. Ο Pierrot και ο Mimile μαζί με την Sophie, την εγγονή του Antoine οι οποία είναι πολύ έγκυος , τρέχουν στο κατόπι του για να τον εμποδίσουν να διαπράξει ένα έγκλημα πάθους … με 50 χρόνια καθυστέρηση!

Όταν ανθίζει η νιότη

Σκηνοθεσία: Γκαμπριέλε Μουτσίνο

Η ταινία «Όταν ανθίζει η νιότη» παρουσιάζει την ιστορία της Ιταλίας, από τη δεκαετία του ’80 έως σήμερα, γύρω από τη ζωή των τεσσάρων φίλων, του Τζούλιο, της Τζέμα του Πάολο και του Ρικάρντο μέσα από τη διάρκεια 40 ετών αγάπης, φιλοδοξιών, επιτυχίας και αποτυχιών.

O Γαμπρούλης μας

Σκηνοθεσία: Héctor Cabello Reyes

Η γυναίκα του θέλει να τον χωρίσει και απαγορεύει στους γονείς της να τον ξαναδούν. Τα πεθερικά του όμως προτιμούν αυτόν για γαμπρό τους και θα κάνουν τον παν για να μην τον αφήσει η κόρη τους. Μια ξεκαρδιστική και τρυφερή κωμωδία με την Ζοσιέν Μπαλασκό και τον Ντιντιέ Μπουρντόν.

Το Κυνήγι του Κλέφτη

Σκηνοθεσία: Άλφρεντ Χίτσκοκ

Ένας απόμαχος κλέφτης κοσμημάτων πρέπει να αποδείξει την αθωότητά του όταν κινεί αδίκως υποψίες πως έχει επιστρέψει στο παλιό του επάγγελμα. Οι Κάρι Γκραντ και Γκρέις Κέλι πρωταγωνιστούν στην κλασική ταινία του Άλφρεντ Χίτσκοκ που γυρίστηκε στη Νότια Γαλλία.

Pari

Σκηνοθεσία: Siamak Etemadi

Ο Babak, ένας φοιτητής από το Ιράν, δεν εμφανίζεται για να υποδεχτεί τους γονείς του στο αεροδρόμιο της Αθήνας. Η Παρί και ο ηλικιωμένος σύζυγός της δεν είναι προετοιμασμένοι για να αναζητήσουν τον γιο τους σε ένα απειλητικό και ξένο περιβάλλον. Κάθε τους προσπάθεια να βρουν ένα στοιχείο που θα τους οδηγήσει σε εκείνον, καταλήγει σε αδιέξοδο. Αλλά η Παρί δε θα σταματήσει να τον αναζητεί, ακόμα και αν η επιστροφή στο Ιράν μοιάζει ως η μοναδική επιλογή. Ακολουθώντας τα βήματα του επαναστατημένου γιου της στα πιο σκοτεινά σοκάκια της Αθήνας, θα εξαντλήσει κάθε δύναμη σε ένα ταξίδι που ξεπερνά την αναζήτηση του χαμένου της παιδιού.

Παράθυρο στη θάλασσα

Σκηνοθεσία: Μιγκέλ Άνχελ Χιμένεθ

Αντιμέτωπη με συνταρακτικά νέα σχετικά με την υγεία της, η Μαρία (Έμα Σουάρεζ), μια πενηνταπεντάχρονη Ισπανίδα αποφασίζει να ταξιδέψει από το Μπιλμπάο στην Ελλάδα μαζί με τις πιο στενές της φίλες, παραβλέποντας τις συμβουλές του γιου της και των γιατρών. Μια παρορμητική απόφαση την οδηγεί στη Νίσυρο, ένα μικρό καταφύγιο ηρεμίας και γαλήνης, το οποίο αμέσως νιώθει σαν σπίτι της. Καθώς εξερευνά το όμορφο νησί και τους κρυμμένους θησαυρούς του, γνωρίζει τον Στέφανο και μαζί έναν απροσδόκητο έρωτα. Αυτό που μοιάζει ως μια σύντομη απόδραση από την πραγματικότητα γρήγορα θα μετατραπεί σε μια απροσδόκητη ευκαιρία στην ευτυχία, σε μια φωτεινή ιστορία μιας γυναίκας, η οποία τολμά να ζήσει στο τώρα με τους δικούς της όρους.

Αλγέρι

Σκηνοθεσία: Τζον Κρόμγουελ

Η ιστορία διαδραματίζεται στο Αλγέρι, όπου δρα ο περίφημος ληστής Πεπέ λε Μόκο. Έχει το λημέρι του στους λαβύρινθους του Κάσμπαχ, και καταφέρνει να ξεφεύγει από την αστυνομία που τον καταζητεί για να τον βάλει στην φυλακή. Ο Γάλλος επιθεωρητής Ζανφιέρ τον έχει βάλει στο μάτι και συνεργάζεται με τον τοπικό επιθεωρητή Σλιμάν, ενώ είναι αποφασισμένος να τον συλλάβει οπωσδήποτε. Ο Πεπέ γνωρίζεται με την όμορφη Γαλλίδα τουρίστρια Γκαμπύ, η οποία περνάει τις διακοπές της στο Αλγέρι. Την ερωτεύεται και θέλει να την ακολουθήσει στο Παρίσι, αλλά η Αλγερινή ερωμένη του θα τον προδώσει στην αστυνομία.

Οι 12 Ένορκοι

Σκηνοθεσία: Σίντνεϊ Λουμέτ

Η ταινία ανοίγει σε μια αίθουσα ποινικού δικαστηρίου όταν ο δικαστής με το τέλος της διαδικασίας, απευθύνεται στους 12 ενόρκους και τους καλεί να συνεδριάσουν για να κρίνουν και να αποφασίσουν ομόφωνα την ενοχή ή όχι του κατηγορουμένου. Οι ένορκοι συγκεντρώνονται στην ανάλογη αίθουσα και όλη η ταινία εξελίσσεται – σαν θεατρική σκηνή- μέσα σε αυτήν την αίθουσα. Από τις πληροφορίες που παίρνουμε κατά τη διάρκεια της ταινίας, μαθαίνουμε ότι η υπόθεση αφορά ένα 18 χρόνο αγόρι που κατηγορείται για την εν ψυχρώ δολοφονία με στιλέτο, του πατέρα του.

 

Σινεμά

Ροή ειδήσεων

Share