Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Κινηματογράφος Λ. Κωνσταντάρας - Ρ. Βλαχοπούλου: Αυτές είναι οι ταινίες της εβδομάδας (13/2-19/02)!

Μην τις χάσετε!

13 Φεβρουαρίου 2020 13:31
Κινηματογράφος Λ. Κωνσταντάρας - Ρ. Βλαχοπούλου: Αυτές είναι οι ταινίες της εβδομάδας (13/2-19/02)!

Το Athensmagazine.gr σας παρουσιάζει τις ταινίες που προβάλλονται στον Κινηματογράφο Λ. Κωνσταντάρας - Ρ. Βλαχοπούλου αυτή την εβδομάδα. Μην τις χάσετε!

Φυσικά, μην ξεχνάμε και τις παλαιότερες ταινίες που συγκλόνισα, όπως τα εγκλήματα-αληθινές ιστορίες που έγιναν ταινίες!

Αίθουσα 1
Dolby Digital

Παράσιτα
Πεμ-Τετ 20:00
Ciao Italia
Πεμ-Τετ 18:15
Γκρέτελ & Χάνσελ
Πεμ-Τετ 22:30
Οι σκανταλιάρηδες (μεταγλωττισμένη)
Σαβ 16:00

Αίθουσα 2
Dolby Digital

Ο φάρος
Πεμ-Τετ 22:30
Μικρές κυρίες
Πεμ-Τετ 20:00
Χαλβάη 5-0
Πεμ-Τετ 17:45
Πρόβατα εναντίον λύκων 2 (μεταγλωττισμένη)
Σαβ 16:00 / Κυρ 12:00
Οι σκανταλιάρηδες (μεταγλωττισμένη)
Κυρ 16:00

Πάμε να δούμε αναλυτικά:

ΠΑΡΑΣΙΤΑ (PARASITES)

Παράσιτα
Gisaengchung / Parasite

Σινεφίλ 2019 | Έγχρ. | Διάρκεια: 132'

Νοτιοκορεάτικη ταινία, σκηνοθεσία Μπονγκ Τζουν - χο με τους: Σονγκ Κανγκ - Χο, Γιανγκ Χίε - τζιν, Τζο Γέο - τζεόνγκ, Παρκ Σο - νταμ.

Κέρδισε το βραβείο όσκαρ καλύτερης ταινίας, σκηνοθεσίας, σεναρίου και καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας.

Περίληψη:

Ο μεγαλύτερος γιος μιας οικογένειας ανέργων γνωρίζεται με τους ευκατάστατους Παρκ και εισβάλλει στη ζωή τους με έναν απρόοπτο για όλους τρόπο.

Ο φετινός Χρυσός Φοίνικας των Κανών ξεκινάει από εκεί που τέλειωσε ο προηγούμενος («Κλέφτες Καταστημάτων»). Είμαστε ακόμη στην Άπω Ανατολή, συγκεκριμένα στη Σεούλ, και πάντα στη σκιά του ασιατικού οικονομικού θαύματος. Η τετραμελής οικογένεια Κιμ ζει σε ένα μικρό υπόγειο που πλημμυρίζει με την πρώτη ευκαιρία κι επιβιώνει με εφήμερες μικροδουλειές, σχεδιάζοντας φτηνο-κομπίνες κι ελπίζοντας, γενικά κι αόριστα, σε ένα καλύτερο αύριο.

Αυτό μοιάζει να γλυκοχαράζει όταν ο μικρός γιος Κι-γου προσλαμβάνεται ως καθηγητής αγγλικών της μικρής κόρης του κ. Παρκ. Πρόκειται για έναν εύπορο πατριάρχη μιας –επίσης τετραμελούς– οικογένειας, η οποία γρήγορα θα χρειαστεί κι έναν «art therapy» καθηγητή για τον γιο της. Εξπέρ στις πλαστογραφίες, η αδερφή του Κι-γου θα παρουσιαστεί στο μοντέρνο κι ευρύχωρο σπίτι των Παρκ ως γνωστή του από το κολέγιο, θα πιάσει δουλειά και θα οργανώσει με τους υπόλοιπους Κιμ την πλήρη «εισβολή» της φτωχής τετράδας στη ζωή της πλούσιας.

Ποια είναι τα παράσιτα της υπόθεσης; Με έναν μεθοδικό, φαινομενικά χαλαρό κι ευχάριστο μα στην πραγματικότητα ύπουλο αφηγηματικό τρόπο, ο δοκιμασμένος σε κάθε κινηματογραφικό είδος Μπονγκ Τζουν-χο («Memories of Murder», «Ο Επισκέπτης», «Mother», «Snowpiercer») εναλλάσσει δεξιοτεχνικά την απόσταση που κρατά ο φακός από την κάθε οικογένεια. Τη μία στιγμή οι Κιμ παρουσιάζονται ως άξεστοι οπορτουνιστές και την άλλη γίνονται συμπαθείς ως απόκληροι ενός κόσμου πλαστών ευκαιριών.

Οι ατσαλάκωτοι Παρκ μοιάζουν ψυχροί και άσπλαχνοι μέσα στην αποστειρωμένη ευδαιμονία τους, δεν μπορείς όμως να μη σταθείς στο πλευρό τους όταν εξαπατώνται από τους ανθρώπους στους οποίους έχουν δείξει εμπιστοσύνη. Αλλά και πάλι, οι αμφίσημες διαθέσεις θα αλλάξουν άρδην όταν η παράδοξη συμβίωση βγάλει στην επιφάνεια (κυριολεκτικά!) μερικά καλά κρυμμένα μυστικά, ανατρέποντας τα δεδομένα ενός προβλέψιμου κοινωνικού δράματος.

Από τη γλώσσα και τη συμπεριφορά των ηρώων μέχρι την εμπνευσμένη σκηνογραφία (το άθλιο υπόγειο απέναντι στην πολυτελή μεζονέτα), η ταινία τονίζει, ακόμη και πλανοθετικά, το διαφορετικό modus vivendi των δύο οικογενειών, υπογραμμίζοντας έντονα την αδυναμία συνύπαρξής τους. Η κοινωνική κριτική του Μπονγκ Τζουν-χο, όμως, δεν είναι μετωπική κι ετοιμοφόρετη. Αντίθετα, φωτίζει από κάθε πιθανή οπτική μια πραγματικότητα χτισμένη πάνω στις ταξικές αντιθέσεις κι εξερευνά με αξιοθαύμαστη κινηματογραφική πρωτοτυπία τις αντιδράσεις που αυτή γεννά: απελπισμένες, βίαιες, λυτρωτικές όσο και αυτοκαταστροφικές.

Ευθυγραμμισμένη στην ίδια απρόβλεπτη λογική είναι και η σκηνοθετική ματιά του πάνω σε όσα –σχεδόν σουρεαλιστικά όταν φτάσουμε στο φινάλε– συμβαίνουν. Έτσι εκστατικοί απολαμβάνουμε το συναρπαστικό σλάλομ της ανάμεσα σε στιλ, διαθέσεις και είδη: κλειστοφοβικό θρίλερ, ψυχαναλυτική αλληγορία (ευφυέστατη η χρήση της επιφάνειας και του υπογείου), πικρή κωμωδία, πολιτική σάτιρα και γκροτέσκα φάρσα. Αναμφίβολα η τολμηρότερη κινηματογραφική πρόταση της χρονιάς.

Ν. Κορέα. 2019. Διάρκεια: 132΄.

Ο ΦΑΡΟΣ (THE LIGHTHOUSE)

Θρίλερ 2019 | Α/Μ | Διάρκεια: 109'

Καναδo-Αμερικανική ταινία, σκηνοθεσία Ρόμπερτ Έγκερς με τους: Γουίλεμ Νταφόε, Ρόμπερτ Πάτινσον, Βαλέρια Κάραμαν

Περίληψη

Δύο φαροφύλακες αποκλείονται σε μια ανεμοδαρμένη βραχονησίδα, όπου βιώνουν αλλόκοτες εμπειρίες οι οποίες διαταράσσουν την ψυχική τους ισορροπία.

Ο οραματιστής και ραγδαία ανερχόμενος σκηνοθέτης Ρόμπερτ Έγκερς, τέσσερα χρόνια μετά το εξαιρετικά ατμοσφαιρικό θρίλερ Η Μάγισσα (The Witch), επιστρέφει με ένα δεύτερο,ανεξάρτητο αριστούργημα: μια ακόμη πιο αινιγματική ταινία υπαρξιακού τρόμου, με τίτλο: Ο Φάρος (The Lighthouse). Στη δεύτερη ταινία του, ο Έγκερς αφηγείται μια ιστορία τοποθετημένη στη Νέα Αγγλία των Ηνωμένων Πολιτειών, γύρω στο 1890. Σε ένα μυστηριώδες νησί, δυο φρουροί ενός απομονωμένου φάρου έχουν χρέος να μείνουν στο πόστο τους για απροσδιόριστο χρονικό διάστημα. Εκεί θα έρθουν κοντά, θα συγκρουστούν και τελικά θα βυθιστούν στα ανείπωτα μυστήρια αυτού του παράξενου μέρους.

Το πέρασμα του χρόνου θα φέρει στην επιφάνεια το πνιγηρό αίσθημα απομόνωσης,θα ανασύρει σκοτεινές φαντασιώσεις και,τελικά,θα στρέψει τους δυο άνδρες στην παράνοια. Εάν η Μάγισσα εξερευνούσε ένα θηλυκό αρχέτυπο τρόμου, τότε ο «Φάρος» εξερευνά τα σκοτεινά ένστικτα των αντρών, όταν αυτοί αφεθούν σε ένα παιχνίδι εξουσίας,με κόστος τη δική τους πνευματική ισορροπία.Ο Γουίλεμ Νταφόε και ο Ρόμπερτ Πάτινσον προσεγγίζουν με θεατρική ένταση και ακρίβεια τους χαρακτήρες τους, οι οποίοι στέκουν αβοήθητοι μέσα στο παραισθησιογόνο σασπένς της ιστορίας. Ο καπετάνιος/μέντορας (Νταφόε) και ο πρώην ξυλοκόπος/μαθητής (Πάτινσον) δεν θα μπορούσαν να είναι πιο διαφορετικοί μεταξύ τους. Ο Νταφόε και ο Πάτινσον ήταν οι αρχικές επιλογές του σκηνοθέτη,και οι τρεις τους δούλεψαν εντατικά για να δώσουν ζωή στους δύο απαιτητικούς και δύσκολους ερμηνευτικά χαρακτήρες. Οι δυο ηθοποιοί πραγματοποίησαν αληθινή ερμηνευτική υπέρβαση καθώς μπήκαν μέσα στο δέρμα των ρόλων τους και αφομοίωσαν τη μοναξιά και τη συναισθηματική τους αγωνία, στον απόκοσμο φάρο. Οι πρόβες ήταν εξοντωτικές και η μέθοδος κινηματογράφισης ήταν μοναδική εμπειρία, σύμφωνα με τους ίδιους. Η εξοντωτική συντήρηση του φάρου και τα σκληρά καθημερινά τους καθήκοντα,αποτελούν μια βασανιστική ρουτίνα κάτω από τις ριπές του ανέμου και το πηχτό σκοτάδι. Στο απόκοσμο αυτό μέρος, θα ζωντανέψουν οι αιώνιοι μύθοι και οι αρχαίοι θρύλοι που θα απειλήσουν με παράδοξο τρόπο τους δυο ήρωες. Η κουραστική καθημερινότητα θα είναι μόνο η αρχή ενός βιβλικού ολέθρου.Οι ιστορίες των δυο αντρών θα ξεδιπλωθούν σταδιακά. Η εμμονή με το καθήκον, οι θολές μνήμες, οι αληθινές ταυτότητες πίσω από τον μύθο, οι επίπονες σωματικά βάρδιες και η απελπισία τους μέσα στον φάρο που μοιάζει ξεχασμένο από τους ανθρώπους, θα οδηγήσουν την ιστορία. Το ψυχολογικό παιχνίδι θα είναι αδιάκοπο.Η ατμοσφαιρική, ασπρόμαυρη φωτογραφία της ταινίας, αποτελεί από μόνη της ένα χαρακτήρα του έργου. Το αινιγματικό σκοτάδι δημιουργεί την ατμόσφαιρα μέσα στην οποία οι δυο χαρακτήρες θα χάσουν τις ψυχές τους.

Για να πετύχει καλλιτεχνικά το φιλόδοξο όραμά του, ο σκηνοθέτης γύρισε το φιλμ του σε υψηλής ποιότητας ασπρόμαυρο και επέλεξε τετράγωνο κάδρο (1.19:1). Με αυτόν τον τρόπο, ήθελε να συνδυάσει τον μινιμαλιστικό τρόμο με τη γοτθική ατμόσφαιρα του τοπίου, στη Νέα Σκωτία του Καναδά. Πέρα από την ένταση της φυσικής τοποθεσίας, ιδιαίτερη έρευνα έγινε για τον ρεαλισμό της γλώσσας, καθώς οι δυο ηθοποιοί προσέγγισαν απόλυτα τη διάλεκτο του 19ου αιώνα.Ο σκηνοθέτης Ρόμπερτ Έγκερς προσπαθούσε πολύ καιρό να προχωρήσει την ταινία με τους δικούς του όρους, χωρίς να συμβιβαστεί στο καλλιτεχνικό του όραμα. Τα πάντα άλλαξαν γι αυτόν όταν προκάλεσε θόρυβο γύρω από το όνομά του με τη βράβευσή του ως καλύτερος σκηνοθέτης στο φεστιβάλ του Σάντανς το 2015. Είχε στα σκαριά ένα remake του κλασικού φιλμ τρόμου Νοσφεράτου, αλλά τελικά προτίμησε να ασχοληθεί με τον Φάρο. Αυτή ήταν μια ιστορία που είχε γράψει,έχοντας επιρροές από πολλές μεταφυσικές ιστορίες που μεταφέρονταν από γενιά σε γενιά μέσω της προφορικής παράδοσης, καμωμένες από μύθους φαντασμάτων και από διάσημες folk ιστορίες, αυτές που λέγονται γύρω από τη φωτιά.Έχοντας πολλά σημεία αναφοράς (από τη στοιχειωμένη λογοτεχνία του Χ. Φ.Λάβκραφτ μέχρι τον «Μόμπι Ντικ» και από τον μύθο του Προμηθέα μέχρι την Έβδομη Σφραγίδα του Μπέργκμαν, αλλά και τις κλασικές παραγωγές του Βαλ Λιούτον), o Ρόμπερτ Έγκερς περνάει στην ταινία του μια πληθώρα καλλιτεχνικών επιρροών.Όμως,τη μεγάλη επιρροή τού την άσκησε η ζωγραφική και τα ιστορικά ντοκουμέντα της ζωής των ναυτικών, της περιόδου του 1890, στοιχεία που βρήκαν το δρόμο τους στις σκηνές του φιλμ. Η παραγωγή ξεκίνησε το 2018 και τα γυρίσματα διήρκεσαν 32μέρες, ξεκινώντας στις αρχές Απριλίου της ίδιας χρονιάς.

Οι αληθινές τοποθεσίες στις οποίες έγιναν τα γυρίσματα έδωσαν ξεχωριστό ρεαλισμό στο φιλμ, ενώ ο διευθυντής φωτογραφίας δούλεψε με ειδικούς φακούς προκειμένου να αποτυπώσει πειστικά και ατμοσφαιρικά το μακρινό φως μέσα στο πυκνό σκοτάδι.To συνεργείο έπρεπε να πραγματοποιήσει τις δύσκολες λήψεις της κάμερας μέσα στο στενό εσωτερικό του φάρου, ενώ τα απαιτητικά εξωτερικά γυρίσματα γίνονταν με τους ανέμους να φτάνουν τα 120 χιλιόμετρα την ώρα, με τις συχνές καταιγίδες να δυσχεραίνουν το σκηνικό.Η πρεμιέρα της ταινίας έγινε στο Φεστιβάλ κινηματογράφου των Καννών του 2019 και η ταινία απέσπασε το βραβείο FIPRESCI. Οι κριτικές από όλον τον κόσμο ήταν αποθεωτικές και όλοι μιλούσαν για ένα κλειστοφοβικό ταξίδι στη σκοτεινή πλευρά που υπνωτίζει τον θεατή και για μια παράτολμη αλληγορία με υποβλητική δύναμη.Από εκεί και μετά,ο Φάρος σημείωσε μια θριαμβευτική φεστιβαλική πορεία, μέχρι τα Independent Spirit Awards, όπου απέσπασε διπλή υποψηφιότητα για καλύτερο Α’ Ανδρικό ρόλο (ο Πάτινσον και ο Νταφόε ανταγωνίζονται στην ίδια κατηγορία).

ΜΙΚΡΕΣ ΚΥΡΙΕΣ (LITTLE WOMEN)

Περίληψη

Η σεναριογράφος και σκηνοθέτις Greta Gerwig (Lady Bird) με τις Μικρές Κυρίες της κατάφερε να δώσει μια νέα πνοή στην κλασσική νουβέλα και στα γραπτά της Louisa May Alcott και να ξεδιπλώνει τον χαρακτήρα της Jo March, το συγγραφικό alter ego της, που αντανακλά στην μυθιστορηματική ζωή της. Στην εκδοχή της Gerwig, η γεμάτη αγάπη ιστορία της οικογένειας March -τέσσερα νεαρά κορίτσια, η καθεμία από τις οποίες είναι αποφασισμένη να ζήσει την ζωή της όπως θέλει -είναι άφθαρτη μέσα στο χρόνο και παράλληλα, στέκει επίκαιρη.

Πληροφορίες
Σκηνοθεσία: Γκρέτα Γκέργουιγκ
Ηθοποιοί: Σίρσα Ρόναν, Έμμα Γουάτσον, Φλόρενς Πιου, Ελίζα Σκάνλεν, Λόρα Ντερν, Τιμοτέ Σαλαμέ, Τρέισι Λετς, Μπόμπ Οντένκερκ, Μέριλ Στριπ
Διάρκεια: 135 λεπτά
Είδος ταινίας: Δραματική
Καταλληλότητα ταινίας: ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ

CIAO ITALIA

Περίληψη

Πέντε νεαρά άνεργα, απελπισμένα κορίτσια σχεδιάζουν μία ληστεία.
Στα σχέδια τους αναπάντεχα εμπλέκεται μία περίεργη γιαγιά πρώην αντάρτισσα που μένει στο διπλανό διαμέρισμα. Από το πουθενά, ένας παρανοϊκός απόστρατος χωροφύλακας, περιπλέκεται στα πόδια τους. Τα πράγματα μπερδεύονται ακόμη περισσότερο όταν στο ΄΄παιχνίδι΄΄ μπαίνει η δαιμόνια, αδίστακτη ανιψιά, η άπληστη πλαστογράφος αλλά και ένας… περιπτεράς έκπληξη…….. !!!
Η ληστεία πέτυχε,....... αλλά ο ασθενής απεβίωσε.
Μια τελική αναμέτρηση με απρόσμενο φινάλε αλλά..... πολύ γέλιο...
Τρεις γενιές σπουδαίων ηθοποιών ενώνονται σε μια σουρεαλιστική πολιτική κωμωδία που
θα φέρει μια νέα πνοή στον σύγχρονο Ελληνικό κινηματογράφο.
Το καταξιωμένο εκρηκτικό ελληνικό σχήμα της παγκόσμιας μουσικής, με την ιδιαίτερη χροιά, οι ENCARDIA, διανθίζουν την ταινία με την πλούσια, παραδοσιακή, γεμάτη ενέργεια μουσική της Κάτω Ιταλίας!

Πληροφορίες
Σκηνοθεσία: Γιώργος Παπαθεοδώρου
Ηθοποιοί: Ηλίας Λογοθέτης, Ελισάβετ Κωνσταντινίδου, Τιτίκα Σαριγκούλη, Νίνα Έππα, Κυριακή Υψηλάντη, Εβίτα Φιτσαντωνάκη, Κατερίνα Χριστοδουλίδου, Στίλβη Ψιλοπούλου, Θοδωρής Ρωμανίδης, Μαρία Ζαχαρή, Γιώργος Λαμπάτος, Κώστας Δράκος, Αλέξης Μαρτζούκος, Γιάννης Παπαθύμιος, Θανάσης Γεωργάκης, Γρηγόρης Αρναούτογλου
Διάρκεια: 95 λεπτά
Είδος ταινίας: Κωμωδία
Καταλληλότητα ταινίας: ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ

ΧΑΛΒΑΗ 5-0

Περίληψη

Ο ανατρεπτικός Μάρκος Σεφερλής παρουσιάζει την πρώτη του ταινία "Χαλβάη 5-0" συνεχίζοντας την κωμική παράδοση που έχει δημιουργήσει τόσο στο Θέατρο όσο και στην τηλεόραση. Η ταινία "Χαλβάη 5-0" τοποθετεί στον πυρήνα της μία ιστορία μυστηρίου για να δοκιμάσει εκ νέου, μέσα από απρόοπτα και ακραία γνώριμες καταστάσεις, τη δομή της σύγχρονης κωμωδίας. Ένας βιομήχανος χαλβά βρίσκεται δολοφονημένος στην έπαυλή του. 5 ύποπτοι, 0 αποδεικτικά στοιχεία.

Ίντριγκες, πάθη, μίση, δολοπλοκίες και κάθε μέρα έρχονται στο φως νέα στοιχεία που περιπλέκουν την υπόθεση. Θα καταφέρει ο αστυνόμος Μπέκρας να βρει τον δολοφόνο;

Πληροφορίες
Σκηνοθεσία: Mάνος Καμπίτης
Ηθοποιοί: Μάρκος Σεφέρλης, Ελένη Καστάνη, Γιάννης Ζουγανέλης, Γιάννης Καπετάνιος, Έλενα Τσαβαλιά, Γιώργος Αγγελόπουλος, Δημήτρης Τζουμάκης, Πηνελόπη Αναστασοπούλου, Νίκος Βουρλιώτης, Βίκυ Κάβουρα, Ναυσικά Παναγιωτακοπούλου, Ιωάννης Απέργης, Δημήτρης Σταρόβας
Διάρκεια: 105 λεπτά
Είδος ταινίας: Κωμωδία
Καταλληλότητα ταινίας: ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ

ΓΚΡΕΤΕΛ & ΧΑΝΣΕΛ (GRETEL & HANSEL)

Περίληψη

Μια φορά και έναν καιρό σε μια μακρινή εξοχή, ένα νεαρό κορίτσι οδηγεί τον μικρό της αδερφό στο σκοτεινό δάσος ψάχνοντας φαγητό και δουλειά, μόνο για να καταλήξουν άθελά τους στον πυρήνα του κακού. Το κλασικό παραμύθι των αδελφών Γκριμ μεταφέρεται στη μεγάλη οθόνη σε μία σκοτεινή ταινία τρόμου, με την πρωταγωνίστρια του ‘’ΙΤ’’ Σοφία Λίλις.

Πληροφορίες
Σκηνοθεσία: Οζ Πέρκινς
Ηθοποιοί: Σοφία Λίλις, Άλις Κριτζ, Τζέσικα Ντε Γκόου
Διάρκεια: 88 λεπτά
Είδος ταινίας: Τρόμου
Καταλληλότητα ταινίας: ΑΝΩ ΤΩΝ 15 ΕΤΩΝ.

ΟΙ ΣΚΑΝΔΑΛΙΑΡΗΔΕΣ (THE ELFKINS)

ΣΥΝΟΠΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Σκηνοθεσία: ΟΥΤΕ ΦΟΝ ΜΟΥΝΧΟΒ-ΠΟΛ
Σενάριο: ΓΙΑΝ ΣΤΡΑΤΧΜΑΝ
Ηθοποιοί: ΤΙΣ ΦΩΝΕΣ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΖΟΥΝ ΟΙ:, ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΕΦΟΠΟΥΛΟΣ, ΒΙΝΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΑΝΟΣ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΣ, ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΗΛΙΟΣ, ΣΤΕΦΑΝΙΑ ΦΙΛΙΑΔΗ, ΖΩΗ ΡΗΓΟΠΟΥΛΟΥ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΚΟΥΦΗΣ, ΜΕΛΙΝΑ ΚΑΤΣΑΚΟΥΛΗ
Διάρκεια: 78 λεπτά
Πρεμιέρα: Πέμπτη, 13 Φεβρουαρίου 2020
Χρονολογία παραγωγής: 2018
Είδος ταινίας: ΚΙΝΟΥΜΕΝΑ ΣΧΕΔΙΑ
Χώρα παραγωγής: ΓΕΡΜΑΝΙΑ
Καταλληλότητα ταινίας: ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ

ΠΕΡΙΛΗΨΗ

Σύμφωνα με έναν διάσημο γερμανικό θρύλο, τα σκανταλιάρικα ξωτικά της Κολονίας ήταν πλάσματα που βοηθούσαν τους τεχνίτες κρυφά τη νύχτα. Πριν από 200 χρόνια όμως, η κακόβουλη σύζυγος ενός ράφτη τα έδιωξε και αυτά έφυγαν για πάντα. Από τότε, οι Σκανταλιάρηδες κρύβονται στις μυστικές υπόγειες κατοικίες τους, όπου απαγορεύεται κάθε επαφή με τον κόσμο από πάνω, ειδικά με τους ανθρώπους. Μία μέρα, όμως, η ζωηρούλα Έλφι αποφασίζει να μην ανεχτεί άλλο αυτούς τους περιορισμούς. Μαζί με δύο φίλους της, τον Κιπ και τον Μπακ, σκαρφαλώνει στην επιφάνεια της γης, αποφασισμένη να βρει τον πραγματικό της προορισμό στη ζωή. Μετά από ξεκαρδιστικές περιπέτειες, η Έλφι πιάνει φιλίες με τον γκρινιάρη ζαχαροπλάστη Θίο και όλοι μαζί οι Σκανταλιάρηδες καταλαβαίνουν ποιος είναι ο σκοπός τους στη ζωή: να βοηθάνε τους άλλους!

TRIVIA

Οι Σκανταλιάρηδες είναι μία απολαυστική ταινία κινουμένων σχεδίων που παρακολουθεί τις ξεκαρδιστικές περιπέτειες μιας παρέας ξωτικών που έμειναν κρυμμένα για 200 χρόνια πριν ανακαλύψουν το πεπρωμένο τους πάνω στη Γη και ανάμεσα στους ανθρώπους! Μία σειρά παρεξηγήσεων έκανε τα ζωηρά ξωτικά να ζουν στην αφάνεια, γιατί πιστεύαν ότι οι άνθρωποι είναι αχάριστοι και κακοί. Έχει έρθει η ώρα να επιστρέψουν, αν αναθεωρήσουν και να γνωριστούν με τους μικρούς και μεγάλους φίλους τους μέσα από μία διασκεδαστική περιπέτεια με γερές δόσεις γέλιου και… λαχταριστών γλυκών!

Κουντουριώτη 40 & Μυριοφύτου 55, Αιγάλεω, Tηλ: 2105911390-370,

6932982051, [email protected],

www.lamproskonstantaras.gr / www.renavlahopoulou.gr

 

Σινεμά

Ροή ειδήσεων

Share