Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Πρεμιέρα για την πολυαναμενόμενη ελληνική ταινία "Ευτυχία": Δείτε αναλυτικά τις νέες ταινίες της εβδομάδας (19-12/26-12)!

Μην τις χάσετε!

19 Δεκεμβρίου 2019 11:55
Πρεμιέρα για την πολυαναμενόμενη ελληνική ταινία

Πέμπτη σήμερα και το Athensmagazine.gr είναι εδώ για να σας παρουσιάσει τις νέες ταινίες της εβδομάδας! Μην τις χάσετε!

Φυσικά, μην ξεχνάμε και τις παλαιότερες ταινίες που μας έχουν συγκλονίσει όπως τα εγκλήματα-αληθινές ιστορίες που έγιναν ταινίες!

Ευτυχία

Ένα κορίτσι, μικροπαντρεμένο, ταξιδεύει από το Αϊδίνι στην Ελλάδα με τη μητέρα και τις δύο της κόρες. Στο πλοίο του ξενιτεμού παίρνει απόφαση να μην αφήσει τη ζωή να την προσπεράσει, αλλά να τη ζήσει, όπως θέλει. Και τη ζει! Γράφει ακατάπαυστα σε ό,τι πιάνει το μελάνι, από χαρτοπετσέτες και κουτιά από τσιγάρα μέχρι υπόλοιπα λογαριασμών.

Καπνίζει, ερωτεύεται με πάθος, χαρτοπαίζει με θράσος σε πολυτελή σαλόνια, αλλά και σε παράνομα υπόγεια. Μία δασκάλα που γίνεται ηθοποιός στα μπουλούκια και στο θέατρο, μία ποιήτρια που γίνεται η μεγαλύτερη Ελληνίδα στιχουργός του λαϊκού τραγουδιού. Συνεργάζεται με όλες τις διάσημες μουσικές προσωπικότητες της χώρας, από τον Βασίλη Τσιτσάνη και τον Απόστολο Καλδάρα, ως τον Μανώλη Χιώτη, τον Αντώνη Ρεπάνη και τον Μάνο Χατζιδάκι, υψώνοντας θαρραλέα ανάστημα, σε έναν σκληρό και τυπικά ανδροκρατούμενο κόσμο.

Star Wars: Skywalker Η Άνοδος

Η ιστορία μιας ολόκληρης γενιάς φτάνει στο τέλος της. Η Lucasfilm και ο σκηνοθέτης J.J. Abrams ενώνουν τις δυνάμεις τους για να πάρουν τους θεατές σε ένα επικό ταξίδι σε έναν γαλαξία που βρίσκεται πολύ μακριά με το Star Wars: Skywalker Η Άνοδος, το καθηλωτικό συμπέρασμα του πρωτοποριακού έπους Skywalker, όπου θα γεννηθούν νέοι θρύλοι και η τελική μάχη για την ελευθερία ακόμα δεν έχει αρχίσει.

Μετά το Γάμο

Στα περίχωρα της ερειπωμένης, αρχαίας πόλης της Καλκούτα βρίσκεται ένα ορφανοτροφείο. Η Ίζαμπελ έχει δουλέψει σκληρά για να φροντίζει τα παιδιά που ζουν εκεί. Όντας σε απελπιστική οικονομική ανάγκη για να κρατήσει το ορφανοτροφείο σε λειτουργία, έχει φαινομενικά βρει τον τέλειο ευεργέτη και πρέπει να ταξιδέψει στην Νέα Υόρκη για να συναντήσει την γυναίκα που προθυμοποιήθηκε να την βοηθήσει. Ριμέικ της ομώνυμης δανέζικης ταινίας (After the Wedding – Etter Bryllupet) της Σούζαν Μπίερ, η οποία είχε διεκδικήσει το 2007 το Όσκαρ ξενόγλωσσης ταινίας. Με την βραβευμένη με Όσκαρ Τζούλιαν Μουρ και την τέσσερις φορές υποψήφια για Όσκαρ Μισέλ Oυίλιαμς.

Το εγχειρίδιο του κακού

Οκτώ νέοι σκηνοθέτες από την Ευρώπη και την Αμερική, εραστές του είδους της ταινίας τρόμου, συνθέτουν σκηνές από τους δικούς τους τοπικούς θρύλους και παραμύθια που τους κράτησαν άγρυπνους τα βράδια. Μια φαντασμαγορική εξερεύνηση του μύθου και της λαϊκής παράδοσης, με ιστορίες εμπνευσμένες από τη σκοτεινή λαογραφία οχτώ διαφορετικών χωρών, μεταξύ των οποίον και η Ελλάδα. Οκτώ σκοτεινές φολκλόρ ιστορίες από τους σκηνοθέτες του «Νορβηγία», «Goodnight Mommy», «The Duke of Burgundy», «The Lure» κ.α.

Playmobil – Η Ταινία

Όταν ο μικρότερος αδελφός του Τσάρλι εξαφανίζεται απροσδόκητα στο μαγευτικό, κινούμενο σύμπαν του PLAYMOBIL®, η Μάρλα καταβάλει όλες της τις προσπάθειες για να επιστρέψει σπίτι. Ενώ ξεκινάει το φανταστικό της ταξίδι στους εντυπωσιακούς νέους κόσμους, η Μάρλα συνεργάζεται με μερικούς απίθανους και ηρωικούς νέους φίλους: τον ομαλό οδηγό τροχόσπιτων Ντελ, τον αστείρευτο και χαρισματικό μυστικό πράκτορα Ρεξ Ντάσερ, ένα ολόψυχο ρομπότ, μία νεράιδα και πολλούς άλλους. Μέσα από τη ζωντανή τους περιπέτεια, η Μάρλα και ο Τσάρλι συνειδητοποιούν ότι ανεξάρτητα από το τι συμβαίνει στη ζωή, ο καθένας μπορεί να επιτύχει το οτιδήποτε όταν πιστεύει στον εαυτό του!

Τρεις Αδελφές

Από τον βραβευμένο, ανερχόμενο Τούρκο σκηνοθέτη Emin Alper (Υποψίες, 2015) έρχεται μία διασκευή του διαχρονικού έργου του Άντον Τσέχοφ. Επίσημη συμμετοχή στο Φεστιβάλ Βερολίνου 2019 και βραβεύσεις στα Φεστιβάλ Σαράγιεβο και Κωνσταντινούπολης 2019. Η μία μετά την άλλη, τρία νέα κορίτσια -που μέχρι πρότινος ζούσαν σε οικονομικά ευκατάστατες θετές οικογένειες- αναγκάζονται να επιστρέψουν στον πατέρα τους, σε ένα φτωχό χωριό της Ανατολίας. Οι οικογενειακές σχέσεις εξουσίας της παιδικής ηλικίας τείνουν να επαναληφθούν με απροσδόκητες εκβάσεις.

 

Σινεμά

Ροή ειδήσεων

Share